Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

Författare

J A
Jamie A. Sherman
S A
Sandra Aadalen
Kristina Aamand
Kristina Aamand är en dansk-palestinsk författare som i sina böcker ofta skildrar de klyftor, konflikter och tabuer som lätt kan uppstå vid olika typer av kulturkrockar. Aamand vann en romantävling med manuset om flyktingflickan Sheherazades modiga kamp för sin kärlek.
Erik Abel
Erik Abel är fotograf och arbetar gärna med projekt om människans relation till naturen. Han trivs lika bra bland forskare i djungeln och bönder ute på åkern som hemma i studion tillsammans med fröer som gror i olika stadier.
Björn Abelin
Florencia Abella
Florencia Abella har sina rötter i Argentina och arbetar sedan några år som köksmästare på enstjärniga restaurang Ekstedt i Stockholm. Hon var tidigare kreativ ledare och souschef på Esperanto, och har även jobbat på flera framstående restauranger runtom i världen.
Sandra Abi-Khalil
Sandra Abi-Khalil är en swingdansande ingenjör från Chalmers med ett omättligt sötsug. Hon vurmar för svunna tiders prakt och svärmar för den snitsiga hattens återkomst till vardagsgarderoben.
S A
Sophie Abild
Sophie Abild har varit patient i psykiatrins öppen- och slutenvård, i socialpsykiatrin och på socialpsykiatriska boenden. I boken Beteendeproblem i psykiatrisk vård bidrar hon med beskrivningar av sina upplevelser.
M A
Marianne Abrahamsson
Författare till PULS 4-6 Religion .
Samuel Abrams
Samuel Abrams är forskare vid Columbia University och ansvarig för National Center for Study of Privatization in Education vid Teachers College.
Lena Ackebo
LENA ACKEBO är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll.
Helena Ackesjö
Helena Ackesjö är docent i pedagogik och lärarutbildare vid Linnéuniversitetet. Hon är fritidspedagog och har arbetat som lärare i förskoleklass.
Zanyar Adami
Zanyar Adami är författare, filmregissör och VD. Som grundare av tidskriften Gringo tilldelades han Stora journalistpriset 2005.
Lisen Adbåge
Lisen Adbåge (född 1982) är illustratör och författare med en bred produktion bakom sig. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten.
Emma AdBåge
Emma Adbåge (född 1982) är illustratör och författare med en bred produktion bakom sig. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten och nu bosatt på den småländska landsbygden tillsammans med man och bonusdotter.
M A
Michael E Addis
Michael Addis är docent i psykologi vid Clark University i Massachusetts. Christopher Martell är docent i klinisk psykologi vid University of Washington i Seattle.
Josefine Adolfsson
Josefine Adolfsson arbetar med text, ljud, film och scenkonst i gränslandet mellan fiktion och verklighet. Hon vann Prix Europa med dokumentären Titta inte sådär på mig 2001 och debuterade som författare med Kårnulf was here 2004.
Mats Adolfsson
Mats Adolfsson är journalist och bosatt i Västerås. Han har under lång tid fördjupat sig i alla de små och stora uppror som på olika sätt påverkat Sveriges historia.
Pia Agardh
Pia Agardh har grundat Admera Education och har 20 års erfarenhet av verksamhetsutveckling, utbildning och ledarskap inom näringslivet. Hon har tillsammans med Josefine Rejler introducerat Singaporemodellen i Sverige.
A A
Andre Agassi
Andre Agassi spelade tennis professionellt från 1986 till 2006. Han vann åtta Grand Slam-titlar och är en av tre manliga spelar i världen som vunnit Grand Slams på samtliga tre underlag.
C A
Charlotte Agger
Charlotte Agger är psykiatrisjuksköterska vid Demenscentret Pilehuset i Köpenhamn.
Stina Aglander
Stina Aglander arbetar som lärare i matematik på Kungsholmens gymnasium. Hon har ett stort intresse för matematikdidaktik och har varit handledare för matematiklyftet från förskolan upp till årskurs 9.
Wilhelm Agrell
Wilhelm Agrell är Sveriges förste och ende professor i underrättelseanalys. Han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien och har skrivit eller medverkat i ett sextiotal böcker, däribland Stockholm som spioncentral, Maskerad front - Kalla krigets underrättelsehistoria samt Vem kan man lita på - den globala övervakningens framväxt.
Dag Sebastian Ahlander
Dag Sebastian Ahlander är diplomat och barnboksförfattare. Han har skrivit åtta historiska biografier i serien Svenska eurpéer samt Blomsterkungen, en bok om Linné, och Fönster mot kosmos om Edith Södergren.
Jens Ahlbom
Jens Ahlbom är en av våra mest kända barnboksillustratörer. 2003 belönades han med Elsa Beskow-plaketten.
Fredrik Ahlén
Fredrik är utbildad till SO-lärare i årskurs 4-9, med en magisterexamen i specialpedagogik. Tidigare har han arbetat som lärare, specialpedagog, författare, föreläsare och skolledare.
Finn Ahlgren
Finn Ahlgren är utbildad finsnickare och har en kandidatexamen i Möbeldesign och inredningsarkitektur från Konstfack. Finn utforskar design- och snickerivärldens estetik, status och moral utifrån enkla metoder och verktyg – som en reaktion på att det inom design ofta finns tydliga och gemensamma åsikter om vad som är rätt och fel,bra och dåligt, fint och fult.
H A
Hjördis Nilsson Ahlin
Hjördis Nilsson Ahlin, arbetsterapeut, leg. psykoterapeut, gruppsykoterapeut och handledare i psykoterapi. Hjördis har arbetat med behandlingsgrupper inom psykiatrin som handledare och utbildare.
K A
Kerstin Ahlqvist
Kerstin Ahlqvist är förskollärare, specialpedagog och arbetar som adjunkt vid Högskolan Kristianstad. Kerstin har masterexamen i specialpedagogik.
Linus Ahlstedt
Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal har under hela sitt kockliv återvänt till Provence, och varje gång har de hittat nya platser, människor och menyer att inspireras av. De drev under många år den egna sydfranska kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm och på senare år Snack Bar i samma stad.
Kattis Ahlström
Kattis Ahlström är journalist, programledare, föreläsare.
L A
Lars Ahlström
A A
Anna Ahlund
Anna Ahlund är författare, bosatt i Uppsala. Hon är utbildad lärare i svenska och musik för högstadiet och gymnasiet, men har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek.
Evin Ahmad
Henrik Ahnborg
Henrik Ahnborg är regissör, författare och skådespelare. Förutom Geografens testamente har Henrik också skrivit och medverkat i TV-serien Arkeologens dotter på UR.
M A
Marie Ahnstedt
Angela Ahola
Angela Ahola är doktor i psykologi och har disputerat inom området perceptionspsykologi. Hon är en ofta anlitad föreläsare (bl.a.
T A
Tapani Ahola
Yvonne Ahtaanluoma-Pettersson
Lisa Ain Dack
Lisa Ain Dack har en ph.d. i utvecklingspsykologi och pedagogik. Hon är verksam vid University of Toronto där hon forskar om professionsdriven skolutveckling.
Kerim Akkoc
Kerim Akkoc är idésprutan från Hägersten i Stockholm, som är utbildad kock och som har 20 års erfarenhet av yrket. Kerim, Gareth och David är Taylor & Jones.
Susanna Alakoski
Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. 2010 kom hennes andra roman, Håpas du trifs bra i Fengelset (2010).
B a
Baha al-Din
Chris Alfredsson
Lena Alfredsson
Lena Alfredsson är gymnasielärare i matematik med ett stort intresse för matematikdidaktik. Hon har många års erfarenhet av undervisning både på gymnasiet och på Komvux.
D A
Dante Alighieri
(1265–1321)
Ida Ali-Lindqvist
Ida Ali Lindqvist är journalist, samhällsdebattör och samtalsterapeut. Hon har skrivit för bland annat Bang, Arbetaren och Helsingborgs Dagblad, är krönikör på Dala-Demokraten och arbetar som utbildare på RFSL.
B A
Britta Alin Åkerman
Brita Alin Åkerman är fil. dr, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Hon har sin dagliga gärning vid Lärarhögskolan i Stockholm som lektor i pedagogik vid institutionen för specialpedagogik.
Nadia Alj Forsgren
Nadia Alj Forsgren är legitimerad grundskollärare med lång erfarenhet av undervisning i skolan. Hon är även läromedelsförfattare.
D A
Duraid Al-Khamisi
Hana Al-Khamri
Hana Al-Khamri är uppvuxen i Saudiarabien och inledde sin journalistiska bana på en tidningsredaktion med könssegregerade lokaler i staden Jeddah, där hon arbetade i fem år. Sedan 2011 bor hon i Sverige och är verksam som frilansskribent och föreläsare med fokus på politik, kultur, kvinnors rättigheter i Saudiarabien och övriga delar av Mellanöstern.
Majsa Allelin
Majsa Allelin är sociolog, forskare och lektor vid Institutionen för samhällsvetenskaper, Södertörns högskola.
G A
Gustaf Alm
Joanna Alm
Joanna Alm är trefaldig Sverigemästare i kafferostning och har placerat sig tvåa, trea och fyra i världen. Hennes företag Drop Coffee har tack vare sin kunskap och kompromisslöshet blivit ett stilbildande och internationellt känt rosteri.
Lars-Göran Alm
Lars-Göran Alm har i många år varit lärare på Rodengymnasiet i Norrtälje. Han har skrivit läroböcker i historia, religionskunskap, filosofi och kultur- och idéhistoria.
L A
Lasse Almebäck
Lasse Almebäck är leg. psykolog och arbetar på privat mottagning i Stockholm. Han är utbildad inom affektfokuserad psykoterapi och har ett intresse för integration av psykoterapi och neuropsykologi.
Niclas Almén
Niclas Almén är filosofie doktor i psykologi, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Han undervisar och forskar vid Institutionen för psykologi och socialt arbete på Mittuniversitetet, samt arbetar som konsult, handledare och utbildare i det egna företaget KBT-psykolog Niclas Almén.
A A
Anna Almqvist
Anna Almqvist är journalist och lärare i svenska för invandrare och i svenska som andra språk.
Erik Eje Almqvist
Erik Eje Almqvist är frilansjournalist. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör.
Kjerstin Almqvist
Kjerstin Almqvist är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och professor i medicinsk psykologi vid Karlstads universitet.
Marie Almroth
Marie Almroth är leg. gymnasielärare och förstelärare.
K A
Karin Alnervik
R A
Rune Alphonce
P A
Pernilla Alpmo
Seluah Alsaati
Seluah Alsaati är folkbildare och organisatör och har skrivit rap, poesi och dramatik. Inte din baby skrevs som en monolog för Stadsteatern 2017, men är omskriven till en ny berättelse i bokform.
R A
Rebecca Alsberg
Bjørnar Alseth
Bjørnar Alseth är läromedelsförfattare på heltid. Han har tidigare arbetat med utveckling av nationella prov i matematik vid Universitetet i Oslo och med lärarutbildning vi högskolorna i Oslo och Telemark.
Manal al-Sharif
Manal al-Sharif är dataingenjör, författare och kvinnorättsaktivist. 2011 utsågs hon till en av världens viktigaste tänkare av tidskriften Foreign Policy och 2012 tilldelades hon Václav Havel-priset av Oslo Freedom Forum.
Kina Alsterdal
Anette Althén
Anette Althén, läromedelsförfattare, sfi-läromedel och sva-läromedel, förstelärare i svenska som andraspråk på språkintroduktion.
Daniel Alvunger
Daniel Alvunger är lektor i pedagogik (fil.dr.) och bedriver forskning rörande utbildningsreformer och lokalt skolutvecklingsarbete.
I A
Inger Amberntsson
Fanny Ambjörnsson
Fanny Ambjörnsson är fil.dr i socialantropologi, docent i genusvetenskap och verksam som forskare och lärare vid avdelningen för genusvetenskap, Stockholms universitet. Hon har tidigare skrivit ett flertal böcker, bland annat I en klass för sig – genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer och Rosa – den farliga färgen .
Ronny Ambjörnsson
Ronny Ambjörnsson är professor emeritus i idéhistoria vid Umeå universitet. Hans många böcker och artiklar spänner över en rad olika ämnen: utopier, manligt och kvinnligt, socialism, trädgårdshistoria.
J A
Jennifer Amin
Jennifer Amin är psykologkandidat vid Örebro universitet. Studierna påbörjades dock vid Lunds universitet där hon skrev kandidatuppsats inom fältet kreativitet och motivation.
Miki Anagrius
H A
Heine Andersen
J A
Jens Andersen
Jens Andersen är en av Danmarks vassaste biografier, med prisbelönta porträtt av bland andra Astrid Lindgren ( Denna dagen, ett liv ), H.C. Andersen och LEGO-familjen på verkslistan.
A A
Anna-Karin Andershed
H A
Henrik Andershed
B A
Bodil Andersson
C A
Carolin Andersson
C A
Charlotta Andersson
Christina Andersson
Christina Andersson är leg. psykolog och doktorand vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, KI, samt ansluten till forskningscentret Arts, Business and Culture vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet vid KI och medförfattare till boken Compassionfokuserad terapi (2013).
Erik Andersson
Erik Andersson är legitimerad psykolog, docent i klinisk psykologi och studierektor vid Avdelningen för psykologi, KI. Han har forskat på behandlingar för oro i över 10 år.
Frida Andersson
Frida Bern Andersson är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. I sitt arbete möter hon många som kämpar med ensamhet och relationsbekymmer av olika slag, och hon finner stor mening i att hjälpa människor göra förändringar de kanske inte trodde var möjliga.
Gerhard Andersson
Gerhard Andersson är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, med.dr, fil.dr och professor i klinisk psykologi. Han är verksam vid Linköpings universitet, Karolinska Institutet samt Linköpings Universitetssjukhus.
G A
Gunvor Andersson
Kali Andersson
Kali Andersson är leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner.
Kjell Andersson
Kjell Andersson är historiker och journalist. Han har tillsammans med Per Clemensson skrivit flera böcker om släktforskning, emigration och hembygdsforskning, t ex Börja släktforska, Släktforska steg för steg och Släktforska vidare.
K A
Klas Andersson
Klas Andersson är filosofie doktor i samhällsvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning och universitetslektor i utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet. Klas Andersson forskar om skolutveckling och om hur skolan påverkar medborgarkompetensen bland unga medborgare.
L A
Lars Andersson
Lena Andersson
Lena Andersson (född 1970) är författare till en rad böcker. Egenmäktigt förfarande (2013) belönades med Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.
Linda Andersson
Linda Andersson har arbetat många år inom skolans värld med språk och nyanlända i fokus: som ämneslärare, som lärare i så kallad förberedelseklass, som föreläsare samt med skolutveckling och integration. Nu arbetar Linda som integrationssamordnare i Alvesta kommun, och är bland annat chef för modersmålslärare och studiehandledare.
M A
Marie Andersson
M A
Markus Andersson
M A
Mats Andersson
P A
Peggy Andersson
Peter K. Andersson
Peter K. Andersson är lektor i historia vid Örebro universitet.
P A
Pia Andersson
Stefan Andersson
Stefan Andersson är krukmakare bosatt i Leksand. Hans vedbrända bruksgods finns på restauranger och hos samlare över hela världen.
S A
Sten Andersson
E A
Emeli André
E A
Emeli André
Lars André Olsen
Lars André Olsen är leg. sjuksköterska och universitetslektor vid NTNU Ålesund, Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, där han under många år undervisat i läkemedelsberäkning och läkemedelshantering.
K A
Karin Andréason
Johnny Andreasson
Hösten 1982 startade Johnny Andreasson och Barbro Aidelsson Runåbergs Fröer på berget vid Runån i Ångermanland. 1987 gick flytten till Spekeröd på västkusten och namnet Runåberg fick hänga med.
B A
Berth Andréasson
M A
Maria Andrée
Maria Andrée är docent i naturvetenskapsämnenas didaktik vid Stockholms universitet. Hennes forskning handlar framför allt om relationen mellan undervisning och lärande och vad det innebär att utveckla kunskap i naturvetenskapliga ämnen.
R A
Ragnhild Andresen
M A
Marie Anell
Bosse Angelöw
Bosse Angelöw är docent och socialpsykolog, verksam vid Nova Futura. Han har under drygt 25 år forskat, undervisat och arbetat som konsult i samband med olika typer av organisationsförändringar.
G A
Grete Angvik Hermanrud
Martina Ankarfyr
B A
Birgitta Annell
B A
Barbro Anthony
Alexandre Antonelli
Alexandre Antonelli är forskningschef på Kew Gardens i Storbritannien, som har världens största samlingar av växter, fröer och svampar. Endast 36 år gammal blev han utnämnd till professor i biologisk mångfald vid Göteborgs universitet och grundade där Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier.
A A
Aaron Antonovsky
M A
Martin M. Antony
Martin M. Antony är filosofie doktor och professor i psykologi vid Ryerson University i Toronto, Kanada.
S A
Sten Anttila
M A
Mose Apelblat
Alva Appelgren
Alva Appelgren disputerade 2015 vid Karolinska institutet med sin avhandling om hur återkoppling och ett dynamiskt mindset påverkar motivation och prestation, kopplat till hjärnforskning. Alva har i sin forskning inriktat sig på kognitiv neurovetenskap.
Kristina Appelqvist
Kristina Appelqvist är journalist, kommunikatör och författare och har arbetat inom den akademiska världen i 19 år, bland annat som kommunikationschef vid Högskolan i Skövde. Hon har även varit talskrivare åt tre rektorer vid KI.
Lotta Arborelius
Lotta Arborelius är universitetslektor vid Karolinska Institutet och docent i farmakologi. Hon har disputerat med en avhandling om neuropsykofarmakologi, forskat inom depressionsområdet och har undervisat i farmakologi i över 20 år.
Gunnar Ardelius
Gunnar Ardelius har gett ut fyra ungdomsromaner och en roman för vuxna. Han har varit nominerad till Augustpriset, Tidningen Vi:s litteraturpris och tilldelats debutantpriset Slangbellan.
B A
Britt Arenander
Leonidas Aretakis
Leonidas Aretakis är kulturjournalist, chefredaktör på Flamman och kritiker på Dagens Nyheter. Extas i folkhemmet är hans debut.
Dan Ariely
Dan Ariely är en internationellt välkänd forskare och författare inom området beteendeekonomi och en av de första att skriva om ämnet för en allmän publik. Han är professor i beteendeekonomi vid Duke University, North Carolina, och författare till ett flertal böcker.
C A
Catrin Arildsson
Elina Arn
Elina Arn är leg. psykolog och arbetar med nydebuterad psykos vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon arbetar också med handledning och som föreläsare.
E A
Elisabeth Arnbak
K A
Klara Arnberg
Klara Arnberg är fil.dr i ekonomisk historia, verksam vid Stockholms universitet. Hon är en av författarna till Såra tukt och sedlighet: Hundra år av pornografi i Sverige (2021).
Emma Arneback
Emma Arneback är lektor i pedagogik och har en bakgrund som gymnasielärare i samhällskunskap och historia. I sin forskning intresserar hon sig för värdefrågor i olika utbildningskontexter, med ett specifikt fokus på rasism och antirasism i skolan.
Hannah Arnesen
Hannah Arnesen (född 1992) är visuell författare. Hon har studerat bilderboksberättande på HDK i Göteborg och studerar för närvarande på Konstfack.
A A
Anders Arnqvist
A A
Ann-Christin Arnås
Ann-Christin Arnås är matematiklärare i grundskolan och arbetet även som läromedelsredaktör i matematik på Gyldendal Undervisning i Oslo. Hon håller i fortbildningar och verkstäder för lärare i Norge.Författare till Pixel Fk-åk 2.
G A
Gunnar Aronsson
Gunnar Aronsson är professor i arbets- och organisationspsykologi vid Stockholms universitet.
Lena Aronsson
Lena Aronsson är fil.dr. i förskoledidaktik och universitetslektor vid Stockholms universitet. Lena har en bakgrund i förskolan där hon arbetat många år som förskollärare och rektor samt med pedagogisk utveckling både i arbetslag och på förvaltningsnivå.
J A
Johanna Arpiainen
Emil Arvidson
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin.
John Ashbery
John Ashbery (1917-2017) , amerikansk poet och konstkritiker, belönad med bland annat både National Book Award och Pulitzerpriset för sin Självporträtt i en konvex spegel . Mellan 1974 och 1990 undervisade han vid Brooklyn College i New York och var professor vid Bard College i språk och litteratur mellan 1990 och 2008.
K A
Karin Ashing
Isaac Asimov
Isaac Asimov (1922–1992) är en av de mest uppskattade science fiction-författarna. Han föddes i en by utanför Smolensk i dåvarande Sovjetunionen.
Sara Ask
Sara Ask är leg. dietist och kokboksförfattare, med ett stort intresse för barns smakutveckling i allmänhet och selektiva barns situation i synnerhet.
Camilla Askebäck Diaz
Camilla Askebäck Diaz är matematil- och NO-lärare samt förstelärare i Digitala verktyg i Stockholm. Hon arbetar även som utbildningskonsult där hon föreläser om hur modern teknik kan användas för att skapa lust att lära samt som ett pedagogiskt verktyg.
Petter Alexis Askergren
Petter Alexis Askergren , en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble , till vardags vinskribent i Dagens Nyheter .
K A
Kjell Askildsen
C A
Caatharina Asklin-Westerdahl
Catharina Asklin-Westerdahl, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och konsult. Catharina har mångårig erfarenhet av psykoterapi, utbildning och handledning i arbete med enskilda, familjer, grupper, chefer samt grupp- och förändringsprocesser i organisationer.
V A
Valdemar Asp
Anna Asp (fd Åhlgren)
Anna Åhlgren har skrivit svenskläromedlet Respons tillsammans med Pär Larsson, utifrån det som de saknat och vill ska finnas med i ett läromedel. De har tidigare arbetat på samma skola och undervisade en klass i svenska tillsammans.
J A
Jonas Aspelin
Kajsa Asplund
Kajsa Asplund är utbildad psykolog och fil.dr i företagsekonomi. Hennes forskning vid Handelshögskolan i Stockholm fokuserar på effekterna av talent management på medarbetares motivation, självbild och lojalitet.
Mia Asplund
Mia Asplund är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Sedan flera år tillbaka arbetar hon inom den psykiatriska öppenvården i Stockholm.
Sofia Asplund
Sofia Asplund är leg. psykolog och hon har tidigare arbetat inom allmänpsykiatrin med kbt och neuropsykiatriska utredningar. Idag är hon bland annat verksam i eget företag där hon bedriver behandling med kbt, samt ger stöd till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och deras närstående.
Cena Atelier
Sofia Nilsson är kostvetare, kock och matkreatör, Josephine Johansson är art director, Liv Bossuyt är redaktör och Agnes Regell är skribent. De förenas i kärleken till vällagad, god mat och matupplevelser som är något extra, och brinner för att inspirera till just detta.
Malin Attefall
Malin Attefall är tv-producent och redaktör vid SVT:s vetenskapsredaktion. Hon är upphovsman till serien Bästa dieten och kommande Bästa träningen , som sänds våren 2020.
David Attenborough
Sir David Attenborough, född 1926 i Storbritannien, är en av världens främsta naturfilmare. Han började på BBC i början av 1950-talet och fick snart möjligheten att resa till avlägsna platser runt om i världen för att fånga sällsynta djurarter på bild.
Peter Attia
Dr Peter Attia är läkare, forskare och en av världens ledande longevityexperter. Han är grundare till det förebyggande medicinska centret Early medical och driver den populära podden The Drive.
T A
Tony Attwood
J A
Jessica Au
A A
Amélie Audouard
John August
John August har tidigare skrivit filmmanus till bland annat Big Fish, Charlie’s Angels, Kalle och chokladfabriken, Corpse Bride och Frankenweenie. Nu är han aktuell med trilogin om Arlo Finch.
Sutip Austad
Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.
Silvia Avallone
Silvia Avallone är född i Biella 1984 och bor i Bologna. Hennes böcker har översatts och getts ut över hela världen.
Åsa Avdic
Åsa Avdic är journalist på SVT. Hon har tidigare arbetat med bland annat konsumentjournalistik inom radio och tv, senast programmet Plus, och är för närvarande en av programledarna för Gomorron Sverige.
C A
Cecilia Axell
Cecilia Axell är grundskollärare åk 1–7 i Ma/NO/Te och har även en universitetsexamen i montessoripedagogik. Hon arbetade 17 år i grundskolan innan hon påbörjade sina forskarstudier vid Linköpings universitet där hon numera är postdoktor i teknikens didaktik.
Anna Axelsson
Anna och Rasmus Axelsson fick idén till Pom & Flora Café i Stockholm när de var föräldralediga. I deras område fanns det många härliga krogar, men inga kaféer med lättare luncher och framförallt inget som serverade riktig frukost.
E A
Erland Axelsson
M A
Majgull Axelsson
Rasmus Axelsson
Rasmus och Anna Axelsson fick idén till Pom & Flora Café i Stockholm när de var föräldralediga. I deras område fanns det många härliga krogar, men inga kaféer med lättare luncher och framförallt inget som serverade riktig frukost.
Roger Axelsson
Roger Axelsson är historiker och redaktör vid Svenskt biografiskt lexikon i Riksarkivet där han ansvarar för de medeltida släkt- och personartiklarna. I samarbete med Riddarhuset är han dessutom redaktör för skriftserien Äldre svenska frälsesläkter.
T A
Thom Axelsson
H A
Hanna Axén
Ametist Azordegan
Ametist Azordegan är etablerad musikjournalist nischad inom hiphopmusiken. Hon var kreativ producent och programledare för landets hittills största radioprogram om den svenska hiphopen Kärleksattacken i Sveriges Radio/P3, och har genom åren recenserat och varit musikkrönikör i bl.a och P1, GP.