Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

K

Marie Kabala-Rejment
Marie Kabala-Rejment är lärare i engelska på Rudbeck gymnasium i Sollentuna. Hon har undervisat i Sverige under de senaste tretton åren, både på högstadiet och gymnasiet.
Jon Kabat-Zinn
Jon Kabat-Zinn är en av de viktigaste personerna när det gäller mindfulness. Han grundade och ledde länge the Stress Reduction Clinic på University of Massachusetts Medical Center och har skrivit ett flertal böcker.
Lizette Kabré
Peter Kadhammar
Peter Kadhammar (född 1953) är journalist och författare. Han fick Stora journalistpriset 2000 och har publicerat sju böcker, den kritikerrosade debuten Berättelsen om Srebrenica (1995).
Niclas Kaiser
Niclas Kaiser är leg. psykolog och universitetslektor i psykologi med fokus på psykisk hälsa, samtalsterapi, socialpsykologi och ledarskap. Han är verksam som kliniker, pedagog och forskare vid Umeå universitet.
Viktor Kaldo
Viktor Kaldo är legitimerad psykolog, filosofie doktor och forskare, verksam som utvecklingsansvarig på Internetpsykiatrienheten i Stockholm och vid Karolinska Institutet. Sedan 1999 har han arbetat kliniskt med och forskat om psykologisk behandling av tinnitusbesvär.
Kjell Kallenberg
Camilla Kallenbäck
Camilla Kallenbäck är leg. arbetsterapeut och har en fil.mag. i klinisk medicinsk vetenskap. Hon har arbetat med handledning och utbildning inom TBA och PBS de senaste femton åren med barn, ungdomar och vuxna med diagnos inom autismspektrum och ADHD och/eller beteendeproblem.
Eva-Mari Kallin
Hildur Kalman
Taina Kantola
Taina Kantola och framlidne Lennart Warring tillhör de få i Sverige som kan de gamla språken som talades i Mesopotamien och har bland annat översatt Gilgamesheposet för Natur & Kulturs klassikerserie.
Suzanne Kaplan
Suzanne Kaplan är psykolog och psykoanalytiker, fil.dr i pedagogik med mångårig erfarenhet av forskning kring barn och extrema trauman i samband med Förintelsen och folkmorden i Rwanda. Hon har tidigare givit ut boken Barn under Förintelsen – då och nu.
George Kaponis
Lilian Karina
Linda Karlander
Per José Karlén
Per José Karlén är illustratör och författare bosatt i London och Stockholm. Han har skrivit böcker om Tinkel Tonkel, Giraffen Staffan och har illustrerat för bland annat Kamratposten. www.tinkeltonkel.com
Lena Karlin
Anders Karlsson
Annelie Karlsson
Annelie Karlsson är specialpedagog och rektor med erfarenhet från vuxenutbildning, gymnasiet och gymnasiesärskolan.
Elise Karlsson
Elise Karlsson är tillbaka med nya romanen Gränsen som tar vid där Linjen (2014) slutade, och som med samma lakoniska humor undersöker vår tids konfliktlinjer och neuroser. Mellan de två böckerna kom Klass (2017), som liksom Linjen hyllades för sin stilistiska och analytiska skärpa.
Ellen Karlsson
Ellen Karlsson är författare och barnboksredaktör. 2013 tilldelades hon Augustpriset för sin debutbok Snöret, fågeln och jag , med illustrationer av Eva Lindström.
Gunnar Karlsson
Johanna Karlsson
Jonas Karlsson
Kalle Karlsson
Karl-Göran Karlsson
Karl-Göran Karlsson är professor emeritus i fysikdidaktikvid Mittuniversitetet och var ansvarig för naturvetenskap 2002–2010 samt nationell projektledare 2005–2010 i PISA.
Kicki Karlsson
Klas-Göran Karlsson
Klas-Göran Karlsson är professor i historia vid Lunds universitet och författare till en rad böcker om 1900-talshistoria, bland annat Urkatastrofen, Terror och tystnad och Folkmordens historia .
Lena Karlsson
Lis-Bodil Karlsson
Lis-Bodil Karlsson är universitetslektor vid Karlstads universitet.
Magnus Karlsson
Magnus Karlsson är forskningsledare vid institutionen för socialt arbete, Ersta Sköndal högskola. Han disputerade 2002 på en avhandling om självhjälpsgrupper och har sedan dess publicerat sig kring brukarfrågor, självhjälp och psykiska funktionshinder.
Mathias Karlsson
Peter Karlsson
Peter Karlsson är leg. psykolog och specialist inom pedagogisk psykologi. Han har under många år arbetat med barn, ungdomar och vuxna med problemskapande beteenden.
Sven Olov Karlsson
Sven Olov Karlsson (född 1971) debuterade med Italienaren 2003, och har sedan dess givit ut ytterligare två kritikerrosade romaner, Amerikahuset och Porslinsfasadern a,som nominerades till Augustpriset 2013. Hösten 2015 är han aktuell med en första novellsamling, Västmanland .
Gustav Karlsson Frost
Fotografen Gustav Karlsson Frost arbetar med mode och porträtt och har sedan många år arbetat i Japan.
Markus Karlsson Frost
Markus Karlsson Frost är art director för speltidningen Level med rötter i den japanska tv-spelskulturen.
Janina Kastevik
Janina Kastevik är barnboksförfattare, jurist och trebarnsmamma. Hon har debuterade med boken Slottet av is (2013) på annat förlag.
Steven Katz
Steve Katz är forskare vid University of Toronto, med en ph.d. i tillämpad psykologi. Katz har även tilldelats utmärkelser av delstaten Ontario för sitt arbete med skolutveckling.
Anna Kaya
Anna Kaya är grundskollärare i svenska och SO för årskurs 1–7. År 2012 tilldelades hon Svenska Akademiens svensklärarpris för att hon ”genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen”.
John Keegan
Desirée Kellerman
Mats Kempe
Anneli Kero
Mahroo Khousravi
Mahroo är förskollärare och språkutvecklare i Mölndal.
Rolf Kiessling
Ulrik Kihlbom
Ulrik Kihlbom är universitetslektor i filosofi vid Örebro universitet.
Birgitta Kimber
Birgitta Kimber är leg. psykoterapeut, speciallärare, familjeterapeut och med. dr. Hon har under de senaste tjugo arbetat med interventioner i skolan som syftar till att främja barns och ungas hälsa.
Tina Kindeberg
Björn Kindenberg
Björn Kindenberg, lärare och IT-pedagog samt doktorand i språkdidaktik med inriktning på språket i SO och NO.
Peter Kinlund
Henrik Kirkegaard
Henrik Kirkegaard är matematiklärare i grundskolan. Han är knuten till Nationellt centrum för matematik i utbildningen vid NTNU (Norges tekniskt-naturvetenskapliga universitet) i Trondheim.
Lisa Kirsebom
Erik Kjellberg
Josef Kjellgren
Lena Kjersén Edman
Susanne Kjällander
Susanne Kjällander är fil. dr, gästforskare vid Stanford University samt lektor på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet, där hon arbetar som förskollärarutbildare.
Alli Klapp
Alli Klapp är fil. dr i pedagogik och utbildar lärare vid Göteborgs universitet. Hennes forskning handlar om bedömning och betyg, samt om hur betyg påverkar elevers prestationer i skolan.
Jon Klassen
Maria Klasson
Maria Klasson är förskollärare, ateljerista och före detta förskolechef. Hon arbetar nu med tillsyn av fristående verksamheter i Huddinge kommun.
Lars Kleberg
Lars Kleberg är professor emeritus i ryska och känd som författare, översättare och föreläsare om rysk litteratur, avantgardeteater och konst. Hans senaste bok är Tjechov och friheten.
Stefan Klein
Stefan Klein (född 1965) är journalist och författare. Han har studerat filosofi och bedrivit forskning i biofysik.
Thomas Klementsson
Johannes Klenell
Johannes Klenell (f. 1979) är förläggare på Galago, serieförlaget som de senaste tio åren varit ett drivhus för några av vår tids bästa samhällskritiker.
Silvia Klenz Jönsson
Jesper Kling
Johan Kling
Johan Kling är författare och regissör. Efter en kort kar­riär som musiker i början av åttiotalet ägnade han sig på nittiotalet mest åt olika tv-produktioner, och debuterade som långfilmsregissör 2007 med den kritikerrosade filmen Darling .
Torkel Klingberg
Torkel Klingberg är professor i kognitiv neurovetenskap, med särskild inriktning på utveckling och plasticitet, vid Karolinska Institutet.
Gabrielle Klingelhöfer
Mikael Klintman
Mikael Klintman är professor i sociologi i Lund och gästforskare vid London School of Economics.
Ola Klippvik
Ola Klippvik är född 1974 och bosatt på Vikbolandet, Östergötland. Han debuterade 2005 med boken Sportsmän och gav 2009 ut den uppmärksammade Vikbodagbok.
Janet S Klosko
Janet Klosko är psykolog.
Allan Klynne
Allan Klynne är fil.dr i antikens kultur och samhällsliv och verksam som författare och föredragshållare. Bland hans tidigare böcker märks Kleopatra – liv och legend samt Pyrrhos – segraren som förlorade .
Marcus Knutagård
Marcus Knutagård är universitetslektor vid Socialhögskolan, Lunds universitet.
Inge Knutsson
Joel Knöös
Max Koch
Russell Kolts
Russell L. Kolts är klinisk psykologoch professor i psykologi vidEastern Washington University.
Janusz Korczak
Torill Kornfeldt
Per Kornhall
Per Kornhall är ett välkänt namn i skoldebatten och har en rik erfarenhet av det svenska skolsystemet både som lärare, undervisningsråd vid Skolverket och som kommunal skolstrateg. Han har tidigare skrivit flera böcker, bl a Alla i mål (Natur & Kultur 2014), Förstelärare – en handbok (Natur & Kultur 2015), Skola på vetenskaplig grund (Natur & Kultur 2016), Rektor – en handbok (Natur & Kultur 2017) och Barnexperimentet på annat förlag.
Ingela Korsell
Ingela Korsell är grundskollärare, doktorand i pedagogik och en av författarna bakom PAX-böckerna.
Olav Korsnes
Eija Koski
Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. Hon ställer ut, föreläser och håller kurser i konsten att skapa himlar runtom i Norden och övriga världen.
Tim Krabbé
Anna Krafft
Linda Kreger Silverman
Linda Kreger Silverman är psykolog och forskare, fil.dr i pedagogisk psykologi och specialpedagogik. Hon är en av världens främsta forskare och auktoriteter inom området och har ägnat hela sin karriär och forskargärning åt särskild begåvning.
Jeff Kreisler
Jeff Kreisler studerade juridik vid Princeton och efter en tid som advokat bytte han bana och är numera verksam som komiker, föreläsare och författare.
Torsten Kreuger
Jimmie Kristensson
Jimmie Kristensson är leg. sjuksköterska, dr i medicinsk vetenskap och universitetslektor i omvårdnad vid Lunds universitet. Han är forskare och lärare vid sjuksköterskeprogrammet och har handlett vid uppsatsskrivande sedan 2005.
Johanna Kristensson
Johanna Kristensson är leg. logoped med uppdrag som språk-, läs- och skrivutvecklade i Halmstads kommun. Hon arbetar även på Oribi i Lund med utveckling av digitalt språk- och rättstavningsstöd.
Anna Kristensson Ekwall
Anna Kristensson Ekwall är leg. sjuksköterska, ambulanssjuksköterska, universitetslektor och docent i omvårdnad vid Lunds universitet, Institutionen för hälsa, vård och samhälle.
Inger Kristiansen
Sören Kristiansen
Marianne Kristiansson
Marianne Kristiansson är leg. läkare och specialist inom rättspsykiatri. Hon är avdelningschef och överläkare på Rättsmedicinalverket samt adjungerad professor vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska institutet.
Görel Kristina Näslund
Marianne Kristoffersson
Niklas Krog
David O. Kronlid
David O. Kronlid är docent i etik och lektor i didaktik vid Uppsala universitet.
Pjotr Kropotkin
Ethan Kross
Åsa Kruse
Åsa Kruse är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut. Hon är verksam inom företagshälsovården och har mångårig erfarenhet av att föreläsa, handleda och arbeta med stressrelaterad ohälsa.
Katarina Kuick
Katarina Kuick har sedan debuten 1986 skrivit bilderböcker, barn- och ungdomsromaner samt faktaböcker. Boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna vann Augustpriset.
Magnus Kull
Magnus Kull är utbildare, coach, föreläsare och NLP-tränare. I botten är han värmlänning och kompis med Klas Hallberg samt medförfattare till gräsetböckerna.
Annette Kullenberg
Martin L Kutscher
Martin L. Kutscher är pediatrisk och neurologisk specialist med särskild kompetens inom området pediatrisk neurologi.
Elisabeth Kwarnmark
Helena Kvarnsell
Helena Kvarnsell är lärare i ma/no/teknik och har tilldelats Nacka kommuns kvalitetspris för sitt arbete med att integrera IT i undervisningen.
Hanne Kvist
Hanne Kvist är en dansk författare och illustratör. Hennes böcker skildrar ofta ensamhet och utsatthet och relationen mellan människa och djur.
Elisabeth Kübler-Ross
Maria Küchen
Maria Küchen är poet och prosaist. Hon debuterade 1989 med diktsamlingen Hos ljusmålaren .
Lena Kåreland
Anna Kåver
Anna Kåver är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, handledare och har arbetat med KBT i närmare fyra decennier. Hon har bedrivit behandlingsforskning och metodutveckling vid KI samt vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Clas Källander
Ulrika Kärnborg
Ulrika Kärnborg är författare, dramatiker, samhällsdebattör och litteraturkritiker. Efter många år som journalist och kritiker romandebuterade hon med Myrrha 2008.
Margareta Kärnevik Måbrink
Margareta Kärnevik Måbrink är speciallärare och har arbetat med människor med autism på olika nivåer sedan 1978. Hon är pedagogisk handledare vid Barnneuropsykiatri, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för föräldrar och personal och arbetar med barn, ungdomar och vuxna.
Anna Kärre
Per Olof Köhler
Anne-Marie Körling
Anne-Marie Körling är lärare, föreläsare, debattör och författare. 2006 fick hon Svenska Akademiens svensklärarpris och 2015 utsågs hon till ny läsambassadör.
Göran Körner
Författare till bland annat PULS 4-6 Historia .