Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

Å

A Å
Alf Åberg
Daniel Åberg
Daniel Åberg (född 1975 i Sandviken) är journalist och författare till romanerna Dannyboy & kärleken och Vi har redan sagt hej då . Tillsammans med Johanna Ögren (som också är hans hustru) har Daniel skrivit boken När två blev tre - förstagångsföräldrars funderingar, farhågor och fantasier (2012).
Matilda Åhall
Matilda Åhall är författare till Läraren Guide till Bild – teori, praktik, bedömning . Till vardags är hon bildlärare på Fässbergsskolan i Mölndal där hon tillsammans med sina kollegor försöker skapa världens bästa bildundervisning.
Joel Åhlin
Rebecka Åhlund
Rebecka Åhlund är journalist, författare och uppskattad krönikör. Hon bor i London tillsammans med sin make och sina två döttrar.
S Å
Shoka Åhrman
Shoka Åhrman studerade ekonomi vid Handelshögskolan och har mångårig erfarenhet av ekonomisk rådgivning inom bank och finansverksamhet i Sverige och utomlands. Hon arbetar numera på bank och föreläser och skriver om privatekonomi, placeringar och beteendeekonomi
Johan Åkerberg
Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.
Linda Åkerberg
Linda Åkerberg utnämndes 2019 till Årets Äventyrare för sin resa genom Sverige. Hon har bestigit toppar på 6 000 meter, vandrat i Himalaya och fullföljt den 428 mil långa Pacific Crest Trail i USA.
A Å
Annika Åkerblom
B Å
Berthil Åkerlund
Maria Åkerlund
Maria Åkerlund är leg. psykolog och verksam som konsult inom arbets- och organisationspsykologi med fokus på grupputveckling, ledarutveckling och urval. År 2005 introducerade hon Susan Wheelans Group Development Questionnaire i Sverige och medverkade i dess översättning och anpassning till svenska.
Jenny Åkerman
Jenny Åkerman är musik- och röstpedagog, författare och föreläsare. Hon är även utbildad NLP-tränare.
Sofia Åkerman
Sofia Åkerman, född 1984, är sjuksköterska, men studerar idag juridik. Hon har tidigare givit ut böckerna Zebraflickan och För att överleva - om självskadebeteende.
G Å
Gunlög Åkerstedt Lindell
U Å
Ulf Åkerström
Ulf Åkerström, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Ulf är verksam vid Sandahl Partners och arbetar med utveckling av arbets- och ledningsgrupper samt av chefer och ledare.
Ingrid Åkesson
Ingrid Åkesson arbetar på Jordbruksverket med lagstiftning och tillämpning av EU:s gemensamma regler för att förhindra spridning av farliga skadegörare genom handeln med växter över gränserna.
J Å
Johan Åkesson
M Å
Mimmi Åkesson
S Å
Susanne Åkesson
A Å
Ann-Kristin Åklint
M Å
Mattias Åman
Lars Ångström
Katharina Ångström Isacsson
Elisabeth Åsbrink
Elisabeth Åsbrink är journalist och författare, född 1965, bosatt i Stockholm och Köpenhamn. Hon medverkar som skribent, recensent och krönikör i Dagens Nyheter och även i dansk press.
I Å
Ingrid Åsgård
Författare till PULS Geografi 4-6 Sverige , Norden och Europa.