Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

Å

A Å
Alf Åberg
Daniel Åberg
Daniel Åberg (född 1975 i Sandviken) är journalist och författare till romanerna Dannyboy & kärleken och Vi har redan sagt hej då . Tillsammans med Johanna Ögren (som också är hans hustru) har Daniel skrivit boken När två blev tre - förstagångsföräldrars funderingar, farhågor och fantasier (2012).
Matilda Åhall
Matilda Åhall har många års erfarenhet som bildlärare och undervisar idag vid Fässbergsskolan i Mölndal. Hon har skrivit flera läromedel för Natur & Kultur: Lärarens guide till bild – teori, praktik och bedömning, Digilär Bild 7–9 och Bild för högstadiet.
Joel Åhlin
Joel Åhlin öppnade hyllade Bar Agrikultur och Restaurang Agrikultur tillsammans med sin kollega Filip Fastén 2015 och är även medgrundare av vegetariska streetfoodrestaurangen Fafalle. Han har även gett ut boken Köttfärssås tillsammans med Jason Diakité och Harald Wachtmeister.
Rebecka Åhlund
Rebecka Åhlund är journalist, författare och uppskattad krönikör. Hon bor i London tillsammans med sin make och sina två döttrar.
S Å
Shoka Åhrman
Shoka Åhrman studerade ekonomi vid Handelshögskolan och har mångårig erfarenhet av ekonomisk rådgivning inom bank och finansverksamhet i Sverige och utomlands. Hon arbetar numera på bank och föreläser och skriver om privatekonomi, placeringar och beteendeekonomi
Johan Åkerberg
Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.
Linda Åkerberg
Linda Åkerberg utnämndes 2019 till Årets Äventyrare för sin resa genom Sverige. Hon har bestigit toppar på 6 000 meter, vandrat i Himalaya och fullföljt den 428 mil långa Pacific Crest Trail i USA.
A Å
Annika Åkerblom
Maria Åkerlund
Maria Åkerlund är leg. psykolog och verksam som konsult inom arbets- och organisationspsykologi med fokus på grupputveckling, ledarutveckling och urval. År 2005 introducerade hon Susan Wheelans Group Development Questionnaire i Sverige och medverkade i dess översättning och anpassning till svenska.
Jenny Åkerman
Jenny Åkerman är musik- och röstpedagog, författare och föreläsare. Hon är även utbildad NLP-tränare.
Sofia Åkerman
Sofia Åkerman är jur.kand., sjuksköterska och verksam som doktorand i juridik. Hon är en av grundarna till föreningen SHEDO (Self Harm and Eating Disorders Organization) och har skrivit böckerna Zebraflickan, För att överleva, Slutstation rättspsyk och Ärr för livet.
G Å
Gunlög Åkerstedt Lindell
U Å
Ulf Åkerström
Ulf Åkerström, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Ulf är verksam vid Sandahl Partners och arbetar med utveckling av arbets- och ledningsgrupper samt av chefer och ledare.
Ingrid Åkesson
Ingrid Åkesson arbetar på Jordbruksverket med lagstiftning och tillämpning av EU:s gemensamma regler för att förhindra spridning av farliga skadegörare genom handeln med växter över gränserna.
J Å
Johan Åkesson
Mimi Åkesson
Mimi Åkeson har bland annat gått Skrivarlinjen på Stockholms folkhögskola och varit verksam som redaktör. Tidigare har hon medverkat i tidskrifter och antologier som 20-tal , Ordkonst och Blå blixt (Brombergs).
Susanne Åkesson
Susanne Åkesson är professor i zooekologi vid Lunds universitet och en av världens mest framstående forskare på fåglars och djurs flyttning och navigation. Hon har skrivit flera böcker tillsammans med fotografen Brutus Östling.
E Å
Emil Åreng
Lilja Åsberg
Lilja Åsberg är leg. psykolog och arbetar på Psykologpartners W&W AB i Skåne. Med utgångspunkt i positivt beteendestöd både utbildar och handleder Lilja personal i olika verksamheter så som habilitering, elevhälsa, LSS, socialtjänst och psykiatri.
Elisabeth Åsbrink
Elisabeth Åsbrink är journalist och författare, född 1965, bosatt i Stockholm och Köpenhamn. Hon medverkar som skribent, recensent och krönikör i Dagens Nyheter och även i dansk press.
I Å
Ingrid Åsgård
Författare till PULS Geografi 4-6 Sverige , Norden och Europa.