Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Vård- och omsorgsprogrammet

Här hittar du nyheter och inspiration för dig som undervisar på Vård- och omsorgsprogrammet

Nya titlar

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 är en lärobok för kursen Funktionsförmåga och funktions- nedsättning 1 och riktar sig till de som utbildar sig till undersköterska eller vårdbiträde.

Läs mer

Psykiatri 1 och 2

Psykiatri 1 är en lärobok för kursen Psykiatri 1 och riktar sig till de som utbildar sig till undersköterska eller vårdbiträde.

Läs mer

Omvårdnad 1

Ny kurs i nytt ämne kräver nya tankar och nytt upplägg – Omvårdnad 1 är en elevnära och elevvänlig lärobok som riktar sig till de som utbildar sig till undersköterska eller vårdbiträde.

Läs mer

Psykologi 1 för vård- och omsorgsprogrammet

Psykologi 1 för vård- och omsorgsprogrammet tar avstamp i läsarens egna erfarenheter. Eleverna utvecklar en förståelse för sig själva och människorna de möter i sin omvärld och i sin framtida yrkesroll.

Läs mer

Kommande titlar

Omvårdnad 2

Omvårdnad 2 är en lärobok för dig som utbildar dig till undersköterska eller vårdbiträde. Fokus ligger på ett lättläst språk, centrala begrepp och framtida yrkesroll.

Läs mer
Sagt om Omvårdnad 1
Sagt om Omvårdnad 1
Ett beundransvärt pedagogiskt lättläst språk förmedlar hur och varför teoretisk kunskap ska användas i det praktiska arbetet. Camilla Malmborg, BTJ-häftet nr 19, 2021

Intervjuer

Extramaterial och lärarstöd

På webben erbjuder vi ett generöst kostnadsfritt extramaterial. Här hittar du bland annat webbövningar och facit för samtliga kapitel i våra läromedel. Lärarstödet innehåller en introduktion till läromedlet, uppgifter och övningar, handledning, prov, filmer och facit.

Relaterade titlar
Elevbok
Rivstart Yrkesliv
Yrkesdidaktiska dilemman
Elevbok
Cattrin Hurtig
Boken kan användas i yrkesförberedande kurser samt av elever som läser vård-, och omsorgsprogrammet och vårdbiträdesutbildningen. 
Utkom 8 jan 2019
ISBN 9789127453715
Rivstart Yrkesliv
Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm
Rivstart Yrkesliv är ett läromedel speciellt skriven för dig som vill lära dig fungerande svenska på jobbet! Med Rivstarts tydliga struktur och varierade övningar lär sig dina elever svenska snabbare. Passar för Sfi studieväg 3/ Nybörjare med…
Utkom 21 sep 2012
ISBN 9789127425712
Yrkesdidaktiska dilemman
Janne Kontio, Sofia Lundmark
Den här antologin samlar aktuell forskning kring didaktiska utmaningar i yrkesutbildningar. Här identifieras och exemplifieras didaktiska dilemman som yrkeslärare stöter på och forskningen som presenteras utgår…
Utkom 13 apr 2021
ISBN 9789127828254

Kontakta redaktionen

Maja Tegelgård

Förläggare
maja.tegelgard@nok.se
☎ 08-453 86 00

Martina Mellin

Förläggare
martina.mellin@nok.se
☎ 08-453 87 86

Henrik Moberg

Förläggare
henrik.moberg@nok.se
☎ 08-453 86 99

Maria Guthe Peterson

Marknads- och kommunikationsansvarig
maria.guthe@nok.se
☎ 08-453 86 11