Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

Z

I Z
Ingemar Zachrisson
Alejandro Zambra
Alejandro Zambra (född 1975) är verksam som författare i Santiago. Han har ett prisbelönt och uppskattat författarskap bakom sig.
Waldo Zapata
Waldo Zapata började med kampsport som fyråring. Sedan dess har han framgångsrikt tävlat och tränat i en rad olika stilar, bland annat brasiliansk jiu-jitsu och MMA.
Maciej Zaremba
Maciej Zaremba är reporter på Dagens Nyheter. Han har gett ut ett flertal böcker och tilldelats både Guldpennan och Stora journalistpriset.
J Z
Juli Zeh
Leif Zern
Leif Zern har varit verksam som litteratur- och teaterkritiker i bland annat Expressen, där han var kulturchef 1982-1993, och i Dagens Nyheter sedan 1968. Han har givit ut en rad böcker om bland annat Shakespeare och Jon Fosse, och har skrivit en kritikerrosad bok om sin far, Kaddish på motorcykel (2012).
M Z
Mikael Zetterberg
Mikael Zetterberg och Jakob Nielsen grundade Det Lilla Köksbryggeriet med ambitionen att öppna upp hembryggning för alla. Även för de som inte visste att de ville brygga öl.
Vendela Zetterqvist
Vendela Zetterqvist är legitimerad psykolog och filosofie doktor, verksam vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har forskat på Acceptance and Commitment Therapy (ACT) vid tinnitus och i det arbetet bland annat utformat och utvärderat behandlingsprogram för personer med tinnitus.
G Z
Gun Zetterström
K Z
Klaus Zierer
Klaus Zierer är professor vid University of Augsburg, Tyskland samt Associate Research Fellow at the University of Oxford, Storbritannien.
É Z
Émile Zola
(1840–1902)