Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

Z

I Z
Ingemar Zachrisson
Waldo Zapata
Waldo Zapata började med kampsport som fyråring. Sedan dess har han framgångsrikt tävlat och tränat i en rad olika stilar, bland annat brasiliansk jiu-jitsu och MMA.
R Z
Ricard Zaplana Ruiz
Maciej Zaremba
Maciej Zaremba är reporter på Dagens Nyheter. Han har gett ut ett flertal böcker och tilldelats både Guldpennan och Stora journalistpriset.
Leif Zern
Leif Zern har varit verksam som litteratur- och teaterkritiker i bland annat Expressen, där han var kulturchef 1982-1993, och i Dagens Nyheter sedan 1968. Han har givit ut en rad böcker om bland annat Shakespeare och Jon Fosse, och har skrivit en kritikerrosad bok om sin far, Kaddish på motorcykel (2012).
M Z
Mikael Zetterberg
Mikael Zetterberg och Jakob Nielsen grundade Det Lilla Köksbryggeriet med ambitionen att öppna upp hembryggning för alla. Även för de som inte visste att de ville brygga öl.
Vendela Zetterqvist
Vendela Zetterqvist är legitimerad psykolog och filosofie doktor, verksam vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har forskat på Acceptance and Commitment Therapy (ACT) vid tinnitus och i det arbetet bland annat utformat och utvärderat behandlingsprogram för personer med tinnitus.
G Z
Gun Zetterström
Soheila Zhaeentan
Soheila Zhaeentan utbildade sig till läkare på Karolinska institutet, disputerade med en avhandling om axelkirurgi och är sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde ett ettårigt fellowship inom idrottsmedicin.
K Z
Klaus Zierer
Klaus Zierer är professor vid University of Augsburg, Tyskland samt Associate Research Fellow at the University of Oxford, Storbritannien.