Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

O

J O
Joyce Carol Oates
Edna O'Brien
Edna O’Brien debuterade som författare 1960 med roma­nen Två flickor på Irland (den första boken i en trilogi), som väckte stor skandal. Böckerna förbjöds av myndigheterna och brändes till och med på bål av kyrkan för sitt rätt­framma sätt att skildra unga flickors sexualitet.
B o
Bland drakar och dragqueens
Joseph O'Connor
Joseph O’Connor är en av Irlands främsta författare och dramatiker och har hittills givit ut nio romaner inklusive den internationella framgången med Havets stjärna (på svenska 2005). Han har belönats med en rad internationella priser för sin prosakonst och har översatts till fyrtio olika språk.
Lina Odell
Lina Odell är utbildad inom såväl modern sömnad och mönsterkonstruktion som folklig sömnad och skrädderi. Hon driver sitt företag KRUSA, arbetar som textillärare på Blekinge folkhögskola och är en flitigt anlitad föredragshållare och kursledare.
K O
Kristina Odén
F O
Filippa Odevall
Jenny Offill
Jenny Offills första roman på svenska var den kritikerrosade Avd för grubblerier (2014). Hon bor i New York med sin familj.
Henrik Ohlsson
Henrik Ohlsson är lektor vid institutionen för historia och samtidsstudier vid Södertörns högskola.
Moa-Lina Olbers Croall
Moa-Lina Croall (född 1982) är en svensk författare och musiker. Moa-Lina har skrivit flera böcker för barn och ungdomar och undervisar på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.
Christina Olin-Scheller
Christina Olin-Scheller är professor i pedagogiskt arbete, samt vetenskaplig ledare för forskargrupperna CSL och ROSE vid Karlstad universitet.
Lena Ollmark
Lena Ollmark (född 1968) är journalist, författare och konstnär. Lena började producera seriemanus parallellt med universitetsstudierna och har sedan 1995 helt försörjt sig på att skriva.
N O
Nikolaj Olniansky
M O
Maria Olofsgård Jegéus
A O
Anders Olofsson
Anders Olofsson är professor i pedagogik vid Mittuniversitetet. Olofsson har erfarenhet från flera större utvärderingsprojekt under sin långa lärar- och forskningsverksamhet i universitetsvärlden.
Jonas Olofsson
Jonas Olofsson är professor vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet samt Wallenberg Academy Fellow. Hans forskning handlar framför allt om det mänskliga luktsinnet och har belönats med flera priser.
Rolf Olofsson
Rolf Olofsson är leg. psykolog med KBT-inriktning. Under 30 års tid har han arbetat som organisationskonsult och är pionjär när det gäller att införa och arbeta med beteendeanalytisk organisationsutveckling (OBM) i Sverige.
T O
Tommy Olofsson
Å O
Åke Olofsson
Leicy Olsborn Björby
Leicy Olsborn Björby är konstnär, ateljerista och föreläsare. Hon är verksam inom förskola och skola i Västerås kommun.
Andreas Olsson
Andreas Olsson är docent i psykologi på KI och forskare i social och affektiv neurovetenskap.
Andreas T Olsson
Andreas T Olsson ingår i Dramatens fasta ensemble. Han slog igenom både som författare och skådespelare med sin egen föreställning Sufflören , som hade premiär på Teaterhögskolan 2012 och som har gått i en utökad version på Dramaten sedan 2013.
Bobo Olsson
Bobo Olsson , fotograf, och Peder Edvinsson , skribent, har gjort många reportage tillsammans publicerade i populärkulturella magasin. Deras fokus har alltid varit möten med folk, platser och företeelser.
E O
Eva Olsson
H O
Helén Olsson
Ingrid Olsson
Ingrid Olsson har arbetat många år inom hela grundskolan både som klasslärare och speciallärare. Hon har även undervisat i matematikdidaktik vid lärarutbildningen samt med fortbildning.
K O
Katarina Olsson
Författare till PULS Geografi 4-6 Sverige , Norden och Europa.
Maria Olsson
Maria Olsson är utbildad grundskollärare för årskurs 1–7 och arbetar just nu som klasslärare i årskurs 1–3.
Maria Olsson
Maria är lärare i engelska och svenska i åk 4–9. Hon arbetar på mellan- och högstadiet på Kungliga Svenska balettskolan på Södermalm i Stockholm.
R O
Roger Olsson
Roger Olsson är jounalist och författare.
Sofia Olsson
Karolina Olsson Newman
Karolina Olsson Newman har länge varit verksam som pedagog inom förskolan. Tillsammans med kollegorna i projektgruppen Samspel som lyfter föreläser och handleder hon om empatiskt ledarskap.
Michael Ondaatje
Michael Ondaatje föddes i Sri Lanka, växte upp i England och bor idag i Kanada. Han belönades med Bookerpriset för Den engelske patienten.
Jens Orback
Jens Orback är född 1959 i Stockholm och började tidigt engagera sig i samhällsfrågor. Under 80-talet arbetade han som nationalekonom på bland annat finansdepartementet innan han i början av 90-talet övergick till journalistiken.
Niklas Orrenius
Niklas Orrenius är journalist på Dagens Nyheter och har tidigare givit ut Jag är inte rabiat. Jag äter pizza och Här är allt så perfekt.
Liria Ortiz
Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handleder och utbildar inom MI. Hon är en av Sveriges främsta experter på motiverande samtal och har skrivit flera böcker inom ämnet, bland annat När förändring är svårt.
George Orwell
Ingemar Oscarsson
Ingemar Oscarsson är litteraturvetare och har varit verksam vid Lunds universitet.
L O
Lars Oscarsson
M O
Margareta Oscarsson
Martin Oscarsson
Martin Oscarsson är PTP-psykolog på Cereb och har tidigare arbetat för Beteendeterapeutiska föreningen.
Helena Osswald
Helena Osswald är förskollärare och grundskollärare upp till årskurs 6 och har lång erfarenhet av att arbeta i förskola, förskoleklass och med de lägre åldrarna i grundskolan. Förutom att arbeta i Natur-skolan är Helena även NTA-samordnare i Botkyrka kommun.
Cecilia Ottenby
Cecilia Ottenby är trädgårdsingenjör, författare och illustratör.
Jan-Otto Ottosson
M O
Margareta Oudhuis
Ingrid Ovedie Volden
Ingrid Ovedie Volden bor och arbetar i Oslo. Hon har en examen i statsvetenskap och skriver musikkritik för flera tidningar.
O
Ovidius