Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ett samarbete som ger vägvisning mot ett humanare samhälle

Stiftelsen Expo arbetar med att försvara demokratiska värderingar genom journalistisk granskning, opinionsbildning, kunskapshöjning och research i syfte att få fler att ta hotet från den organiserade rasismen på allvar.

Expos vision är en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande. Natur & Kulturs stöd går till Expos kärnverksamhet.

Expo har under 2021ytterligare förstärkt sina internationella engagemang och gett ut ett par uppmärksammade rapporter tillsammans med europeiska samarbetsparter. Rapporterna visar tyvärr både att antisemitismen frodas och att den europeiska ytterhögern gynnats av större omvärldshändelser som coronapandemin, valet i USA, stormningen av Kapitolium, Brexit och Black Lives Matter.

Vi samarbetar med Expo eftersom de verkar för en stark demokrati och hjälper samhället att identifiera hoten mot våra demokratiska värderingar.

Om vi vill förstå faran som hatets och söndrandets politik utgör kan vi inte bara se till vår gata, vårt grannskap eller land. Daniel Poohl om betydelsen att arbeta globalt