Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Stiftelsen Expo

Expo arbetar för ett öppet demokratiskt samhälle genom att motverka rasistiska organisationer och idéer. Expos arbete går helt i linje med stiftelsen Natur & Kulturs urkund och därför ger vi stöd till verksamheten och har gjort det under lång tid. Vi önskar ge stiftelsen Expo en möjlighet att fortsätta spela en viktig roll i samhällsdebatten samt ge fler kunskap och perspektiv som krävs för att möta det hot som de rasistiska grupperna utgör i dagens samhälle.

Under 2019 minskade för första gången på flera år antalet aktiviteter i den rasideologiska miljön, det visar Stiftelsen Expos årsrapport. Ta del av den genom länken längst ner på sidan.

Hotet mot demokratin är ständigt närvarande och på flera platser i världen etablerar sig populistiska partier som utmanar demokratiska värderingar. Stiftelsen Expo arbetar med att försvara demokratiska värderingar genom journalistisk granskning och förebyggande arbete, samt med olika former av utbildning. Expo har Skandinaviens största datamaterial om högerextrema organisationer, vilket är en  viktig källa för forskare, journalister och studenter.

Stiftelsens Natur & Kultur ger ett övergripande stöd till Expos verksamhet.