Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ett samarbete som ger vägvisning mot ett humanare samhälle

Stiftelsens Expos vision är en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande. Natur & Kulturs stöd går till Expos kärnverksamhet.

Expo arbetar med att försvara demokratiska värderingar genom journalistisk granskning, opinionsbildning, kunskapshöjning och research i syfte att få fler att ta hotet från den organiserade rasismen på allvar. Expo är politiskt oberoende och de verkar för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Under 2022 har Expo satsat på att nå ut till fler för att rusta många att värna om demokratiska värden. De har ökat närvaron i sociala medier, startat podden Studio Expo, lanserat ett nyhetsbrev med fokus på Expos journalistiska innehåll samt utvecklat digitala utbildningar.

Vi samarbetar med Expo eftersom de verkar för en stark demokrati och hjälper samhället att identifiera hoten mot våra demokratiska värderingar.

Om vi vill förstå faran som hatets och söndrandets politik utgör kan vi inte bara se till vår gata, vårt grannskap eller land. Daniel Poohl om betydelsen att arbeta globalt