Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris

Vårt populärvetenskapliga pris är på 250 000 kronor och ska tilldelas en person som har gjort något riktigt bra för att sprida forskning till en bred allmänhet det senaste året. Till någon som vågar tänka nytt och får fler att intressera sig för forskning.

Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris ska uppmärksamma en person som på svenska framgångsrikt spridit aktuell forskning till en bred allmänhet. Priset kan ges till en forskare, författare eller journalist som under det senaste året populariserat vetenskap inom områdena människa, samhälle, bildning och hälsa.

Juryn består av:
Eva Krutmeijer, juryns ordförande, forskningskommunikatör
Anna Sjöström Douagi
, programchef på Nobel Center 
Jonas Olofsson, professor i psykologi vid Stockholms universitet
Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH
Richard Herold, publicistiskt ansvarig förläggare Natur & Kultur

Prissumman är 250 000 kronor och priset delas ut sent i höst i samband med konferensen Forum för Forskningskommunikation, som projektleds av föreningen Vetenskap & Allmänhet i november. 

Det finns de som lagt om sina liv efter att ha lyssnat och någon beskrev hur hen förstått på ett känslomässigt plan att det är på allvar. Viktor Hariz - om P3 Dystopia

Viktor Hariz samtalar med Anders Sahlman

Om "walking dead-intro" och hur man gör forskning tillgänglig genom en dystopisk berättelse som berör. Lyssna på Viktor Hariz i intervjun som gjordes i samband med…
Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet