Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Litteratur som vidgar perspektiven för framtida ledare

De studenter som utexamineras från Handelshögskolan i Stockholm har en mycket god representation bland beslutsfattare i Sverige. Vi vill påverka dessa framtida ledare så att de får ett brett perspektiv och en förmåga till empati, vilket möjliggörs genom att läsa skönlitteratur.

Programmet SSE Literary Agenda syftar till att bredda studenternas perspektiv på världen, låta dem reflektera över sin plats i tillvaron samt öppna upp för empati mot andra – och sig själva. Skolans undervisning är numera på engelska så böckerna finns att tillgå både på svenska och engelska. 

Literary Agenda är öppet för alla skolans studenter oavsett utbildningsprogram. För att komplettera diskussionerna om böckerna bjuds ofta författarna in för samtal. Efter att ha läst Yaa Gyasis roman Vända hem, om slavhandelns konsekvenser, anordnades till exempel en stadsvandring i Gamla stan av Afrosvenskarnas riksförbund för att öka kunskaperna om Sveriges koloniala historia och uppmärksamma den afrofobiska diskrimineringen i vår tid.

Vi samarbetar med Handelshögskolan i Stockholm eftersom bildning genom kultur ger förmågan att förstå och uttolka sammanhang utifrån olika perspektiv.

Att läsa en roman är som att ta på sig huvudpersonens skor och gå några mil. På promenaden tänker jag annorlunda tankar, möter obekanta människor och reagerar på annat sätt. Student vid Handels som gått Literary Agenda