Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

P

B P
Billy P.M. Larsson
E P
Elliot Page
A P
Annika Palm
Linda Palm
Linda Palm är författare, föreläsare och legitimerad förskollärare med lång erfarenhet av arbete i förskola och skola. Linda har tilldelats priser som Lärkan och Hédi Frieds lärarpris för att hon genom böcker och föreläsningar delar med sig av konkreta tips på ett inspirerande sätt.
Tina Palm
Tina Palm är specialpedagog och leg förskole- och grundskollärare med gedigen erfarenhet av att utveckla skolans och fritidshemmets roll i det sociala och emotionella lärandet. Hon har lång erfarenhet som anställd i skolan och är en flitigt anlitad kurshållare och föreläsare.
A P
Astrid Palm Beskow
Astrid Palm Beskow är fil.dr. i psykiatri, legitimerad psykolog och specialist inom klinisk psykologi.
G P
Gunnel Palmbäck
A P
Anna Palmer
Anna Palmer är docent i förskoledidaktik och verksam vid Stockholms universitet.
S P
Stephen Palmer
Stephen Palmer, PhD, är ansvarig för avdelningen för coachingpsykologi vid City University London och grundare av Centre for Coaching i Storbritannien.
Anne Palmér
Anne Palmér, universitetslektor, är verksam vid Uppsala universitet som forskare, lärarutbildare och projektledare för de nationella proven i svenska.
Hanna Palmér
Hanna Palmér är docent i matematikdidaktik vid Linnéuniversitetet.
V P
Vasilis Papageorgiou
O P
Okkyoung Park
Miriam Parkman
Miriam Parkman är textilkonstnär och handvävare med examen från Handarbetets Vänners Skola. Miriam är uppvuxen på Höga Kusten och bor numera i Stockholm.
Thomas Parling
Thomas Parling är leg. psykolog och doktorand i psykologi. Han har arbetat med och forskar kring negativ kroppsuppfattning och ätstörningar vid Uppsala universitet.
A P
Alexandra Pascalidou
Sheena Patel
Sheena Patel skriver för film och TV och arbetar som regiassistent. Hon är medlem i författarkollektivet 4 BROWN GIRLS WHO WRITE.
N P
Nancy J. Patrick
Nancy J. Patrick är författare, psykolog och lärare verksam i Pennsylvania i USA.
Nenad Paunovic
M P
Malcolm Payne
Malcolm Payne är director of psychosocial and spiritual care vid St Christopher's Hospice, London, Storbritannien. Han har tidigare varit verksam som professor vid Manchester Metropolitan University, Department of applied community studies.
Jan Pedersen
Jan Pedersen är författare, naturfotograf och reseledare.
C P
Charlotte Pegetti
D P
Danny Penman
Danny Penman är doktor i biokemi och har arbetat för Daily Mail, Independent och BBC.
S P
Sara Pennypacker
Sara Pennypacker har skrivit flera böcker för barn och ungam bland annat böckerna om Clementina, och räknas som en av USA:s främsta barnboksförfattare. Böckerna om Pax har blivit älskade världen över, Min vän Pax (2017) följdes upp av Pax -resan hem (2021). "Boken är precis som räven Pax själv: halvvild och underbart vacker." New York Times Book Review "Rörande och poetisk." Kirkus Reviews
K P
Karl-Erik Perhans
M P
Marek Perlinski
C P
Carlo Perris
Poul Perris
Poul Perris är leg. läkare, leg. psykoterapeut och handledare, samt rektor vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi. Han har gått sin utbildning i schematerapi hos Jeffrey Young (schematerapins grundare) i USA.
A P
Anna Pers Bräcke
Aleksander Perski
Aleksander Perski har arbetat som psykolog vid hjärtklinikerna på Danderyds sjukhus samt vid Södersjukhuset och Riksförsäkringsverkets sjukhus i Nynäshamn. Han är också verksam som stressforskare vid Karolinska Institutet och vid Stressforskningsinstitutet.
Britta Persson
Britta Persson är text- och melodisnickrare. Hon har givit ut flera musikalbum och vunnit ett flertal priser för sina kompositioner.
Göran Persson
Göran Persson arbetar som konsult och utbildningsledare inom näringslivet, offentliga sektorn och idrotten.
Ingela Persson
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har skrivit böckerna Dags för dessert (2006), Frukt och bär (2008) och Skörd tillsammans med Anette Dieng (2017), och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
Jennie Persson
Jennie Persson är journalist och har bl a arbetat på Kamratposten. Hon debuterade 2014 med Vilken vecka?!
Karin Persson
Linda Persson
Linda Persson arbetar som förstelärare på en grundskola i Sollentuna kommun. Hon undervisar i ämnena idrott och hälsa, svenska och matematik.
O P
Olle Persson
Roland Persson
Sara Persson
Sara Persson är grundskolelärare i svenska och svenska som andraspråk samt förstelärare med inriktning på formativ bedömning. Hon föreläser och skriver om nyanlända elevers lärande, flerspråkighet samt läs- och skrivundervisning i åk 1-6.
Sven Persson
Sven Persson är professor i pedagogik vid Malmö högskola. Hans forskning är inriktad mot förskolans likvärdighet, pedagogiska relationer i förskolan och förskollärares professionella uppdrag.
Åke Persson
Karin Persson Gode
Karin är förskollärare som arbetat både i förskola och förskoleklass. Karin ser som sitt uppdrag att skriva lärarmaterial som ger upptäckarglädje.
H P
Henrik Petersen
Erik Petersson
Erik Petersson (född 1985) är fil.dr i historia och skrivit många böcker om nordiska regenter, bl.a. Furste av Norden: Kristian Tyrann .
Isabel Petrini
Isabel Petrini är leg. psykolog och verksam vid Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Uppsala. Vid sidan om det har hon eget företag och jobbar då främst med utbildning inom området Brott mot barn och unga.
Predrag Petrovic
Predrag Petrovic är specialistläkare i psykiatri och docent vid Karolinska Institutet. Han forskar inom kognitiv neurovetenskap, bland annat om emotionell reglering, och är även kliniskt verksam.
Astrid Pettersson
Astrid Pettersson är professor i pedagogik med inriktning mot utvärdering och matematikämnets didaktik vid Stockholms universitet.
B P
Bengt Pettersson
Bengt Pettersson är fil.dr i sinologi från Stockholms universitet. Han har tidigare översatt Sima Qians bok Kinas förste kejsare samt Sun Zis Krigskonst.
E P
Eva Pettersson
Eva Pettersson är fil.dr i matematik med didaktisk inriktning. Hon har bl.a. skrivit en del av Skolverkets material om Särskilt begåvade elever.
Gunnar Pettersson
Gunnar Pettersson, född och uppvuxen i Göteborg, är författare, journalist och översättare. Han har skrivit romaner, essäer och radiopjäser.
Karin Pettersson
Karin Pettersson har lång erfarenhet från journalistik och politik i Sverige. 2017 studerade hon på Harvard och MIT i USA, med särskilt fokus på populism, propaganda och högerextremismens framfart.
K P
Katarina Elfström Pettersson
Kristoffer Pettersson
Kristoffer Pettersson är legitimerad psykolog och doktorand på Mälardalens universitet. Han har lång erfarenhet av psykologisk behandling, handledning och undervisning inom området tillämpad psykologi.
Maj-Lis Pettersson
Maj-Lis Pettersson är statskonsulent på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, i Uppsala. Hon är även trädgårdsexpert i det populära radioprogrammet Odla i P1.
Susanne Pettersson
Susanne Pettersson arbetar som konsult och utbildningsledare inom näringslivet, offentliga sektorn och idrotten.
L P
Lina Pfannenstill
Lina Pfannenstill är speciallärare med inriktning på matematikutveckling och arbetar med elever från förskoleklass till årskurs 6 i Trelleborg och Malmö.
Tove Pierrou
Tove Pierrou (1980) är uppvuxen i Gävle. Som barn ägnade hon mest tid i stallet och till att läsa böcker och hitta på egna historier.
E P
Emma Pihl
Emma Pihl har tidigare skrivit ett flertal böcker inom personlig utveckling och ledarskap. I sin nya bok coachar hon läsaren till den bästa kombinationen av föräldraskap och en utvecklande vardag.
A P
Ann Katrin Pihl Atmer
Ann S Pihlgren
Ann S. Pihlgren är fil.dr., lärarutbildare, förskole- och skolutvecklare i flera kommuner samt forskningsledare vid Ignite Research Institute.
É P
Éric Pincas
P
Pindaros
J P
Johan Plate
Johan Plate är doktorand i idrottspedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm och ursprungligen idrottslärare. Han är professionell mental rådgivare åt klubblag, landslag och individuella idrottare och har skrivit flera böcker om prestationspsykologi.
Robert Plomin
J P
Jean Ploteau
R P
Rosalie Pockett
Herman Pontzer
Herman pontzer är professor i evolutionär antropologi vid Duke University USA. Han är är en av världens främsta experter på människans ämnesomsättning och hans forskning har fått stor uppmärksamhet, bland annat i Dagens Nyheter, Scientific American och New York Times.
I P
Ingrid Pop
A P
Amelie Posse
E P
Eva Postrup
Mads Poulsen
Mads Poulsen är lektor i psykolingvistik och språkforskare vid Köpenhamns universitet där han bl.a. undervisar i statistik.
I P
Irena Pozar
N P
Niklas Pramling
I P
Ingrid Pramling Samuelsson
Ingrid Pramling Samuelsson är professor i Early Childhood Education.
A P
Anette Prehn
Anette Prehn är utbildad socionom samt författare och prisbelönt föreläsare. Hon driver sedan 10 år utbildningscentret Centre for Brain-Based Leadership and Learning i Danmark.
M P
Miriam Preis
C P
Camilla Prell-Weichl
Marcus Priftis
Marcus Priftis är kemist, före detta statlig miljöhand­läggare och författare till ett flertal böcker med fokus på manlighet och rasism. Brytningstid är hans första bok på Natur & Kultur.
N P
New Leaf Production
Richard O. Prum
Richard O . P rum är professor i ornitologi vid Yale University och chefscurator för Vertebrate Zoology vid Yale Peabody Museum of Natural History.
Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle är en av Danmarks mest framstående prosaister, och under många år aktiv i Danska PEN. Kritiker- och publikframgången Folkets skönhet kom i svensk översättning 2018.
Philip Pullman
Philip Pullman, belönad med 2005 års litteraturpris till Astrid Lindgrens minne, är författare till trilogin Den mörka materian , där Guldkompassen är den första delen. Boken har filmatiserats med bland andra Nicole Kidman och Daniel Craig i rollerna.
D P
David Pålsson