Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

V

E V
Eva Vahlstedt
M V
Malin Valsö
M v
Marlene van Niekerk
David Van Reybrouck
David Van Reybrouck, född 1971 är belgisk kulturhistoriker, arkeolog och författare. Van Reybrouck är utbildad vid universiteten i Leuven, Cambridge och Leiden och har en doktorsgrad.
David Vandermeulen
David Vandermeulen (född 1968) i Belgien, fransktalande illustratör och serietecknare. Grundare av det legendariska konsertcafét La Galactica, en viktig aktör på Bryssels undergroundscen.
Jeanette Varberg
Jeanette Varberg är en dansk arkeolog och museiintendent. Hon har skrivit både barnböcker och historieverk.
Ai Ventura
Ai Ventura utbildade sig till konditor i japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon.
Kristofer Vernmark
Kristofer Vernmark är leg. psykolog och fil.dr. Han har arbetat med forskning, utveckling och införande av internetbehandling i svensk hälso- och sjukvård i över 15 år.
Natalie Verständig Axelius
Natalie Verständig Axelius är utredare på Statskontoret, och föreläser för föreningen Zikaron. Zikaron är hebreiska och betyder ”minne”.
Torbjörn Vestberg
Torbjörn Vestberg är leg. psykolog och disputerar 2018 på en avhandling om exekutiva och kognitiva funktioners betydelse för framgång inom fotboll och andra verksamheter med höga krav på blixtsnabbt och tillförlitligt beslutsfattande.
A V
Andreas Vesterlund
M V
Mia Vestman
Å V
Åke Viberg
Erik Videgård
Erik Videgård började i restaurangbranschen på allvar 1984 och har sedan dess haft alla titlar inom yrket. Han har arbetat med ett tjugotal restauranger och varit delägare i ett tiotal.
Peter Vingesköld
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
B V
Bo Vinnerljung
Sofia Viotti
Sofia Viotti är leg. psykolog och har en egen psykoterapimottagning, utbildar i compassionfokuserad terapi (CFT) och arbetar med att införa medkänsla på organisations- och samhällsnivå. Sofia Viotti föreläser inom Psykologisk hållbarhet i arbetslivet | Stress och utmattning | Meditation | Mental träning Boka föreläsning/kontakt: sofia@viottipsykologi.se , sofiaviotti.com
Pia Visén
Pia Visén är lektor i språkdidaktik med inriktning mot svenska på Stockholms universitet. Hon forskar bland annat om läsande och ämneslitteracitet.
K V
Klaus Vollbrecht
Camilla von Below
Camilla von Below är fil.dr, psykolog och psykoterapeut, lektor vid Stockholms universitet och kliniskt verksam vid S:t Lukas. Camilla von Below föreläser inom Anknytning i vuxenlivet och psykoterapi | Psykodynamisk psykoterapi | Skärningspunkten psykologi/existentiella frågor och kultur | Kvalitativ metod i psykoterapiforskning Boka föreläsning/kontakt: psykolog.camillavonbelow@gmail.com
Katarina von Bredow
Katarina von Bredow är en av Sveriges populäraste barn- och ungdomsförfattare. Hon är flerfaldigt prisbelönt, bl.a. har hon tilldelats Barnens Romanpris av Sveriges Radio, Pocketpriset och Astrid Lindgren-priset och hennes böcker har hyllats av såväl kritiker som av läsare.
Wera von Essen
Wera von Essen gjorde en uppmärksammad debut 2018 med En debutants dagbok, som belönades med Borås Tidnings debutantpris. »Att läsa Wera von Essens En debutants dagbok är att smälta samman med det intellektuella, andliga, utfattiga, ayahuascadrickande, deprimerade och smärtsamt klarsynta dagboksjaget. Betyg 5 av 5!« Dagens Nyheter
Mia von Knorring
Mia von Knorring är leg. psykolog, med.dr och docent i hälso- och sjukvårdsorganisation vid Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik (LIME), Karolinska Institutet.
Ulrica von Thiele Schwarz
Ulrica von Thiele Schwarz är leg. psykolog och professor i psykologi vid Mälardalens universitet.
Ocean Vuong
Ocean Vuong, född i Saigon och utbildad i USA, debuterade som poet med samlingen Natthimmel med kulhål (2016, på svenska 2017). Han fick en stor internationell publik med sin första roman En stund är vi vackra på jorden .
Sofia Vusir Jansson
Sofia Vusir Jansson är konstnär, formgivare och förfat­tare. Sedan hon skapade den allra första pappersblom­man i storformat för över tio år sedan har pappers­blommor blivit hennes signum.
Ö V
Öyvind Vågen
Mats Vänehem
Mats Vänehem är illustratör, arkeolog och författare. Han har illustrerat barnböcker, läromedel, tidskrifter, populärvetenskapliga böcker m.m.
Magnus Västerbro
Nina Västerbro
Nina Västerbro är förläggare och arbetar med facklitteratur inom pedagigik och psykologi.