Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

V

Eva Vahlstedt
Erika Vallin
Erika Vallin arbetar som skribent och författare. Hennes inspiration kommer från Astrid Lindgren och Maria Gripe men också klassiska brittiska äventyrsförfattare som Enid Blyton – och vetenskap: ""Jag har alltid varit nyfiken på hur vetenskapen kämpar för att få de sista kosmiska pussel bitarna på plats.
Malin Valsö
David Van Reybrouck
David Van Reybrouck, född 1971 är belgisk kulturhistoriker, arkeolog och författare. Van Reybrouck är utbildad vid universiteten i Leuven, Cambridge och Leiden och har en doktorsgrad.
Jeanette Varberg
Jeanette Varberg är en dansk arkeolog och museiintendent. Hon har skrivit både barnböcker och historieverk.
Evert Vedung
Ai Ventura
Ai Ventura utbildade sig till konditor i japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon.
Vergilius
Kristofer Vernmark
Kristofer Vernmark är leg. psykolog, verksam vid Psykologpartners med ansvar för utveckling och implementering av internetbehandling. Han har medverkat i flera forskningsprojekt samt infört internetbehandling i bland annat primärvård, psykiatri och företagshälsovård.
Natalie Verständig
Natalie Verständig är utredare på Statskontoret, och har arbetat for organisationen Zikaron som föreläsare. Zikaron är hebreiska och betyder ”minne” och bildades 2013 för att erbjuda gymnasie- och högstadieelever kostnadsfria föreläsningar om Förintelsen, av unga judiska föreläsare, som på så sätt håller vittnesmålen levande.
Torbjörn Vestberg
Torbjörn Vestberg är leg. psykolog och disputerar 2018 på en avhandling om exekutiva och kognitiva funktioners betydelse för framgång inom fotboll och andra verksamheter med höga krav på blixtsnabbt och tillförlitligt beslutsfattande.
Andreas Vesterlund
Åke Viberg
Erik Videgård
Erik Videgård började i restaurangbranschen på allvar 1984 och har sedan dess haft alla titlar inom yrket. Han har arbetat med ett tjugotal restauranger och varit delägare i ett tiotal.
Isabella Vikberg
Isabella Vikberg , Nina Westerlind, Gunnar Netz och Pelle Bosta har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker.
Gunilla Viklund
Peter Vingesköld
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Bo Vinnerljung
Sofia Viotti
Sofia Viotti är leg. psykolog och har en egen psykoterapimottagning, utbildar i compassionfokuserad terapi (CFT) och arbetar med att införa medkänsla på organisations- och samhällsnivå.
Pia Visén
Pia Visén är lektor i språkdidaktik med inriktning mot svenska på Stockholms universitet. Hon forskar bland annat om läsande och ämneslitteracitet.
Klaus Vollbrecht
Katarina von Bredow
Katarina von Bredow är en av Sveriges populäraste barn- och ungdomsförfattare. Hon är flerfaldigt prisbelönt, bl.a. har hon tilldelats Barnens Romanpris av Sveriges Radio, Pocketpriset och Astrid Lindgren-priset och hennes böcker har hyllats av såväl kritiker som av läsare.
Mia von Knorring
Mia von Knorring är leg. psykolog, med.dr och forskare vid MMC, KI.
Isabelle von Neumann-Cosel
Isabelle von Neumann-Cosel är ridinstruktör, dressyrdomare och skribent i tyska ridsporttidningar.
Ulrica von Thiele Schwarz
Ulrica von Thiele Schwarz är leg. psykolog med en bakgrund i företagshälsovården, professor i psykologi vid Mälardalens högskola och forskare på Medical Management Centre (MMC) vid Karolinska institutet.
Ocean Vuong
Ocean Vuong, född i Saigon och utbildad i USA, debuterade som poet med samlingen Natthimmel med kulhål (2016, på svenska 2017). Hans romandebut har alltsedan dess varit mycket emotsedd.
Öyvind Vågen
Magnus Västerbro
Nina Västerbro
Nina Västerbro är förläggare och arbetar med facklitteratur inom pedagigik och psykologi.