Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

Ö

B Ö
Birgitta Öberg
Författare till PULS 4-6 Fysik och kemi .
I Ö
Inger Öberg
Inger Öberg har i många år arbetat med lärarutbildning inom det textila området vid Göteborgs universitet. Inom ämnesområdet klädformgivning har hon ägnat särskilt intresse åt mönsterkonstruktion.
M Ö
Mia Öberg
T Ö
Thomas Öberg
E Ö
Elin Eriksen Ödegaard
Johanna Ögren
Johanna Ögren (född 1976) är författare och skribent. Tillsammans med sin man, Daniel Åberg gav hon 2012 ut boken När två blev tre - Förstagångsföräldrars funderingar, farhågor och fantasier .
Anders Öhman
Anders Öhman är professor i litteraturvetenskap och litteraturdidaktik vid Umeå universitet. Han är även svensklärare i grunden.
Christer Öhman
Anders Öhrman
Anders Öhrman är journalist och chefredaktör på gaytidningen QX. Han kom själv ut för tolv år sedan, när han var i tjugofemårsåldern, genom att skriva ett brev till sina föräldrar.
Mia Öhrn
Mia Öhrn är konditor, matskribent och kursledare och har skrivit ett flertal bakböcker om allt från kladdkakor och macarons till chokladbollar. Franska bakverk gavs första gången ut 2013, och kommer nu i en efterlängtad nyutgåva.
Eva Öhrström
Eva Öhrström är musikforskare och professor emerita vid Kungliga Musikhögskolan. I sin forskning har hon främst sysslat med kvinnligt musicerande i salonger.
A Ö
Agneta Öjehagen
M Ö
Marianne Öjerskog
M Ö
Magnus Öljemark
B Ö
Birgitta Önnerfält
Mimmi Örberg
Mimmi Örberg är utbildad förskollärare och har tidigare arbetat som pedagogisk utvecklare i Uppsala kommun. För närvarande arbetar hon som kursledare och undervisar inom uppdrags- och förskollärarprogrammet.
Johan Örestig
Johan Örestig är fil.dr i sociologi och verksam som lärare och forskare vid Umeå universitet. Ämnet för hans avhandling var hur ojämlikhet i hälsa påverkar pensionering.
A Ö
Ann Örhammar
Ann Örhammar, leg. sjuksköterska, leg. psykoterapeut och handledare i psykoterapi. Ann har arbetat främst som behandlare och psykoterapeut inom vuxenpsykiatrin i Stockholm.
Lars-Göran Öst
Lars-Göran Öst är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, professor emeritus i klinisk psykologi vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet och professor II i klinisk psykologi vid Institutt for klinisk psykologi vid Universitetet i Bergen. Han är en internationellt känd forskare och har arbetat med psykoterapiforskning under de senaste 40 åren.
Ragnar Östberg
U Ö
Urban Östberg
K Ö
Kristin Öster
Klas Östergren
Klas Östergren, född 1955, är en av Sveriges främsta författare. Han har varit verksam i över fyrtio år, och har givit ut en lång rad prosaverk.
H Ö
Helene Österlund
M Ö
Maria Österlund
M Ö
Mia Östlin
Eva Östlund-Stjärnegårdh
Eva Östlund-Stjärnegårdh, universitetslektor, forskare och lärarutbildare vid Uppsala universitet. Tidigare projektledare för de nationella proven i svenska.
E Ö
Elisabeth Östnäs
Elisabeth Östnäs har en fil.mag. i religionshistoria och litterärt skapande. Skräckromanen Feberflickan (2012) var hennes debut som författare.
T Ö
Tezer Özlü