Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

D

C D
Clara Dackenberg
Clara Dackenberg är barnboksillustratör och konstnär. Hon har nominerats till Augustpriset, Elsa Beskow-plaketten och Runeberg Junior och belönats med Ilon Wiklands stipendium.
Caroline Dafgård Widnersson
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
A D
Alva Dahl
Niels Fredrik Dahl
Niels Fredrik Dahlär en av Norges främsta författare. Han har tidigare skrivit såväl dramatik som poesi, och debute­rade som prosaist med den prisbelönta romanen På väg till en vän (svensk översätting 2004).
R D
Roald Dahl
U D
Ulrika Dahl
Ulrika Dahl har lång erfarenhet som språkpedagog och arbetar sedan 2015 som undervisningsråd för nyanländas lärande på Skolverket.
Anders Dahlberg
Anders Dahlberg är professor i mykologi och svampforskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet. I över 40 år har han hållit svampkurser och anlitas ofta av media i svampfrågor.
K D
Karin Dahlberg
Karin Dahlberg är gästprofessor i vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet. Hon har en lång erfarenhet av vårdutbildning och forskning och har publicerat en rad framgångsrika och respekterade kurslitteraturtitlar inom vårdområdet.
Barbro Dahlbom-Hall
Barbro Dahlbom-Hall är egen företagare och konsult i chefs- och ledningsfrågor. Hon har erfarenhet från alla sektorer av svenskt samhällsliv och arbetar numera mest internationellt, särskilt för FN.
K D
Karin Dahlin
M D
Monica Dahlin
Alexandra Dahlqvist
Alexandra Dahlqvist debuterar med I vattnet på västkusten , en vacker och inbjudande faktabok. Hon är illustratör, grafisk formgivare och Art Director.
Emma Dahlqvist
Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär vars relation till hantverk började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i näver. Emmas verk har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an mer traditionell slöjd.
Hannes Dahlrot
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Christian Dahlström
Christian Dahlström är frilansskribent med egen erfarenhet av panikångest och depression. Han debatterar och informerar om psykisk ohälsa, bland annat via sin sajt 1000glada .
Kristina Dahlström
Cilla Dalén
Cilla Dalén föreläser inom Läsning | Skolbibliotek. Boka föreläsning/kontakt: cilladalen@yahoo.se
C D
Christoffer Dalkarls
A D
Antonio R Damasio
U D
Ulla Damber
Jenny Damberg
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje.
B D
Berth Danermark
U D
Ulla Danielsson
Helena Danielsson Thorell
N D
Niklas Darke
C D
Charles Darwin
O D
Olof Davidsson
G D
Gail Davison Blad
Curtis Dawkins
Hanna de Canesie
Hanna de Canesie bor i Göteborg och arbetar som socialsekreterare med barn och ungdomar. Hon debuterade 2019 med Helt seriöst , och är 2020 aktuell med Skiter i .
H d
Hans de Geer
Boel De Geer
Boel De Geer är docent i svenska vid Södertörns högskola och undervisar på förskollärarprogrammet och grundskollärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och årskurs 1–3. Hon samverkar med förskolor och skolor med fokus på barns och elevers ordförrådsutveckling och förespråkar en medveten och systematisk undervisning i ordkunskap.
C d
Christina de Jounge-Sturesson
Anna de Lima Fagerlind
Anna de Lima Fagerlind är journalist och har arbetat för flera tidningar, idag är hon redaktör på tidningen Finansliv. Det här är hennes första bok.
A D
Anna De Matos Lundström
Anette de Ron
G d
Germaine de Staël
Eddy de Wind
Eddy de Wind (1916-1987) var en holländsk läkare, psykoanalytiker och författare.
E D
Esther Deblinger
Esther Deblinger är professor i psykiatri vid Rowan University School of Osteopathic Medicine i Stratford samt medgrundare och en av cheferna för CARES (Child Abuse Research Education and Service) Institute.
Claire Dederer
Claire Dederer är skribent och medarbetar bl.a. i Vogue och The New York Times. De senaste tio åren har hon levt småbarnsliv, familjepusslat och frilansstressat.
J D
Jane Degerman
O D
Ove Dehlin
G d
Giacomo d'Elia
Marika Delin
Marika Delin är trädgårdsformgivare med stort intresse för växter, djur och miljö. Tillsammans med sin man, keramikern Calle Forsberg, har hon byggt ett ovanligt hus som smyger på en ås i Kummelnäs utanför Stockholm med stor trädgård och en keramikverkstad.
Peter Dellgran
Peter Dellgran är professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.
Sara Dellner
Sara Dellner är en entusiastisk barnmorska med ett stort socialt engagemang, ett obändigt rättvisepatos samt ett brinnande intresse för pedagogisk information och att skapa trygghet omkring graviditeten. Hon tycker att föräldrar ska oroa sig för det som är rimligt, skilja på vetenskap och flum och faktagranska graviditetsråden i sociala medier.
Pia Dellson
Pia Dellson är överläkare och specialist i psykiatri och onkologi. Hon arbetar med cancerrehabilitering vid Skånes Universitetssjukhus.
L D
Lotta Dellve
V D
Valerie DeMarinis
Valerie DeMarinis är professor i religionspsykologi vid Uppsala universitet.
Barbara Demick
Barbara Demick är journalist och författare. Hon bor i Beijing, arbetar som utrikeskorrespondent för Los Angeles Times och har tilldelats flera priser för sin bevakning från Sarajevo under Balkankriget.
Inga Dennhag
V D
Verner Denvall
Astrid Desbordes
Philipp Dettmer
Philipp Dettmer är 36 år, varken läkare eller forskare, utan infografiker och vetenskapsentusiast. Genom ett nära samarbete med forskare och experter har han grundat Youtubekanalen Kurzgesagt-In a nutshell där han har ett unikt sätt att berätta om svåra ämnen på ett roligt och underhållande sätt.
Else H. Devold
Författaren Else H. Devold är utbildad förskollärare och har flera års erfarenhet från förskolan.
R D
Rose DeWolf
J D
Jason Diakité
Robin DiAngelo
Robin DiAngelo är forskare vid University of Washington i Seattle, utbildare och föreläsare.
C D
Charles Dickens
David Didau
År 2011 började David Didau att blogga om sina med- och motgångar i klassrummet. Han var frustrerad över läget i skolan, den allmänna okunskapen kring utbildning och läraryrkets begränsningar.
J D
Joan Didion
Joan Didion föddes i Sacramento, Kalifornien 1934 och dog i New York 2021. Hon inledde sin journalistiska bana på Vogue och debuterade som författare med romanen Run River 1963.
Jennie Dielemans
Jennie Dielemans är författare, manusförfattare och jour­nalist, men har sedan länge även arbetat med folkbildning och mobilisering. Hon har skrivit flera böcker, inte minst den hyllade granskningen av turistindustrin Välkommen till Paradiset (2008) och den kritikerrosade romanen Tackar som frågar (som röstades fram till Årets Stockholm läser-bok 2008).
Anette Dieng
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt.
Karin Dietrichson
Karin Dietrichson är förstelärare med inriktning på estetiska lärprocesser på en grundskola i Stockholms stad. Hon har arbetat på alla stadier i grundskolan i över 20 år.
S D
Susanne von Dietze
Susanne von Dietze är utbildad ridlärare och dressyrdomare. Hon är uppväxt i en ryttarfamilj och tävlar internationellt i dressyr.
Tove Ditlevsen
Danska Tove Ditlevsen (1917-1976) var på sin tid vida läst och skandalomsusad för sina skoningslöst ärliga böcker, som skärskådar kroppsliga och känslomässiga mänskliga erfarenheter med en blandning av slagfärdighet och skör­het. Hennes böcker återutges nu som moderna klassiker, och kommer bland annat på engelska hos Penguin Classics.
S D
Sandrine Dixson-Declève
Christina Doctare
Christina Doctare är läkare, författare och samhällsdebattör. Hon har under sin långa medicinska bana varit bl a barnläkare, medicinalråd vid Socialstyrelsen och drivit en mottagning för stressade och utbrända människor.
D D
Daniel Domert
Jenni Donohoo
Jenni Donohoo är fil. dr i pedagogik och har publicerat ett flertal böcker och artiklar om skolutveckling och kollegialt lärande. Hon har många års praktisk erfarenhet av att driva skolutveckling och är verksam i Ontario, Kanada.
P D
Patrick Dorls
Patrick Dorls arbetar som it-pedagog på it-avdelningen och på Centrum för akademiskt lärarskap vid Malmö universitet.
F D
Fjodor Dostojevskij
Ban Har Dr Yeap
Dr Yeap Ban Har är en av världens ledande experter på Singaporemodellen och är en mycket uppskattad föreläsare och fortbildade med uppdrag runt hela världen. De senaste tio åren har han arbetat på National Institute of Education i Singapore, där han har varit delaktig i ett antal forskningsprogram gällande matematikundervisning.
Charlie Drevstam
J D
Jacques Dropsy
B D
Birgit Druid Glentow
Marcus du Sautoy
Marcus du Sautoy är matematiker och professor i allmän­hetens förståelse av vetenskap vid University of Oxford. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker.
Angela Duckworth
Angela Duckworth är professor i psykologi vid University of Pennsylvania, har studerat neurobiologi vid Harvard, neurovetenskap vid Oxford och fick år 2013 MacArthur Fellowship, även kallat ”geni-stipendiet”. Hennes Ted-talk om grit har visats över 9 miljoner gånger.
M D
Michel Dugas
Michel J. Dugas är fil.dr och professor i psykologi vid Université du Québec en Outaouais och affilierad professor i psykologi vid Concordia University.
Charles Duhigg
Charles Duhigg är ekonomireporter på New York Times och har vunnit flera priser, däribland Pulitzerpriset 2013. Hans bok The power of habit är såld till 28 länder.
G D
Gail Dunberger
A D
Anna Dunér
Anna Dunér är universitetslektor och docent i socialt arbete vid Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.
Elza Dunkels
Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och arbetar som lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet.
Elisabeth Dunker
Elisabeth Dunker är konstnär och visuell kommunikatör utbildad på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Sedan år 2007 driver hon den internationellt uppmärksammade bloggen Fine Little Day.
Carol S. Dweck
Carol S. Dweck är en av världens ledande forskare inom personlighetspsykologi, socialpsykologi och utvecklingspsykologi.
Anna Dykhoff
Anna Dykhoff är formgivare, rekvisitör och inredningsarkitekt. Hon formger och tillverkar ljus i bivax och stearin, något som började som en experimentverkstad i köket men som numera är förflyttat till en liten verkstad i garaget.
Cecilia Düringer
Cecilia Düringer är gymnasielärare i svenska och historia. Dessutom hörs hon som programledare för podden P3 Historia.