Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Unga ledare väcker läslust hos barnen

Natur & Kultur stöder Helamalmö för att de bidrar till ett inkluderande samhälle genom att inspirera unga till bildning och samhällsengagemang.

Helamalmö verkar för social rättvisa och hållbarhet med särskilt fokus på barn och unga i Malmö. Natur & Kulturs stöd går till Helamalmös mötesplats i Nydala, där stort fokus ligger på bildning, inspiration och en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga. Nydala klassas av polisen som ett särskilt utsatt område och mötesplatsen ge barnen ett tryggt sammanhang. Arbetet med läsfrämjande är integrerat i den sociala verksamheten.

På mötesplatsen finns möjlighet till läxhjälp, att delta i bokcirkel och att läsa tillsammans. Här finns också böcker att låna i områdesbiblioteket Gagarin, som drivs i samarbete med Malmö stadsbibliotek.

Blir du ledsen om jag dör?

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas? "Blir du ledsen om jag dör?" är en berättelse om sorg, hopp och förvandling - och om Sverige. Ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder.

Läs mer