Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Helamalmö

Helamalmö bidrar till ett inkluderande och humanare samhälle. De vill ge barn och unga möjlighet att tillgodogöra sig sina rättigheter och göra hela Malmö tillgängligt för alla. Organisationens övergripande mål är social hållbarhet och rättvisa.

Helamalmö är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med strävan att höja levnadsförhållanden i socioekonomiskt utmanande områden. På deras mötesplatser erbjuds en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga samt ett ledarskapsprogram för ett hundratal unga förebilder.

Natur & Kulturs stöd går till Helamalmös mötesplats i Nydala, där 150 –300 unga dagligen möts. Samarbetet inleddes hösten 2018, då mötesplatsen slog upp portarna för aktiviteter och en mängd intressanta samarbetsparter. I lokalen i Nydala finns även bland annat en filial till Stadsbiblioteket, en populär dansskola och spelrum. I lokalen finns också en filial till Malmö Universitet.

Helamalmö syns en hel del i medier och de expanderar sin verksamhet med rasande tempo. Lyssna på verksamhetsledaren Nicolas Lunabba i vår podd nedan. Och missa inte hans berörande sommarprogram i P1.

Vi samarbetar med Helamalmö för att de bidrar till ett inkluderande och humanare samhälle genom att inspirera unga till bildning och samhällsengagemang.

Att bry sig om barnen, vara förebilder och skapa en meningsfull fritid borde vara en självklarhet i samhället. Nicolas Lunabba