Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Stärkande engagemang för livet

Helamalmö bidrar till ett inkluderande och humanare samhälle. De vill ge barn och unga möjlighet att tillgodogöra sig sina rättigheter och göra hela Malmö tillgängligt för alla. Organisationens övergripande mål är social hållbarhet och rättvisa.

Helamalmö är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med strävan att höja levnadsförhållanden i socioekonomiskt utsatta områden. 

Natur & Kulturs stöd går till Helamalmös mötesplats i Nydala, där stort fokus ligger på bildning, inspiration och en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga samt ett ledarskapsprogram för unga förebilder. 

Verksamhetsledaren Nicolas Lunabba har blivit en stark och prisbelönt röst i den offentliga debatten, vilket lett till nya, kommande samarbeten och möjlighet att etablera nya mötesplatser. Lyssna på poddsamtalet med Nicolas genom länken nedan eller läs hans bok Blir du ledsen om jag dör. 

Vi samarbetar med Helamalmö för att de bidrar till ett inkluderande samhälle genom att inspirera unga till bildning och samhällsengagemang.

För att stötta barnen i deras utveckling måste vi förstå deras sammanhang och de uppväxtvillkor som formar deras liv. Man måste också förstå vikten av det känslomässiga engagemanget, vi måste med ödmjukhet lära känna dem på djupet. Detta är kärnan i Helamalmös pedagogik. Aina Gagliardo, Administrations- och utbildningsansvarig Helamalmö

Blir du ledsen om jag dör?

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas? "Blir du ledsen om jag dör?" är en berättelse om sorg, hopp och förvandling - och om Sverige. Ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder.

Läs mer