Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Poesitävling ger röst åt unga i förorten

Natur & Kultur stöder Förenade Förorter för att de samlar, mobiliserar och organiserar unga och vuxna i förorten, med fokus på organisering, folkbildning och kultur på lokal nivå. Deras verksamhet bidrar starkt till att ge ordet till fler.

Natur & Kulturs stöd går bland annat till de nationella tävlingarna Ortens bästa poet och Ortens bästa penna, som båda genomförs vartannat år. 2023 arrangerades skrivtävlingen Ortens bästa penna, som lockade 103 skivande att skicka in sina bidrag. Årets förstapristagare Manuel Cortez prisades av en namnkunnig jury för att han ”visar på den stora rikedom som allt för sällan skrivs fram på de platser som dessa dikter välkomnar läsaren till”.

Under året genomfördes även en skrivarkurs ledd av poeten Daniel Boyacioglu och en kulturarrangörskurs för medlemsföreningar runtom i landet.

Ortens Bästa Poet är tillbaka!

Förenade Förorter kan återigen presentera Ortens Bästa Poet som en rikstäckande tävling hösten 2022. Passa på att gå på en deltävling eller ladda inför finalen.
Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet
Ortens röster vidgar himlen och skapar röster vi så väl behöver när så många förvandlat människornas liv och erfarenheter till kvoter, kvantiteter och volymer. Susanna Alakoski, författare och jury i tävlingen Ortens Bästa Penna 2020