Förenade Förorter

Förenade Förorter är en ideell förening som arbetar med organisering, folkbildning och kultur. Sedan 2015 har de arrangerat Ortens bästa poet, en tävling i estradpoesi som förenar svenska förorter och ger en plattform för unga talanger.

Förenade Förorter  består av ett nätverk som arbetar för unga i förorten med målet att stärka självförtroendet för boende i förorterna.

Stiftelsen Natur & Kultur ger ett ekonomiskt stöd till Ortens bästa poet för att verksamheten bidrar till att fler röster hörs och att vi får en starkare demokrati i landet.

Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap med deltävlingar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Umeå, Borås och Borlänge. 2018 hölls poesimästerskapet för fjärde gången med en stor final i december där alla finalister ställdes mot varandra.  Under finalen meddelade arrangören att de skulle pausa tävlingen efter fyra framgångsrika år. För att hämta kraft och ordna en bättre ekonomi kommer tävlingen Ortens bästa poet att ersättas av workshops och föreställningar under året.

Läs mer på föreningens hemsida

Lyssna på samtalet med Saman Sokhanran i stiftelsens podd Kurage. Klicka på bilden nedan.