Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Förenade Förorter

Förenade Förorter är en ideell förening som arbetar med organisering, folkbildning och kultur. Sedan 2015 har de arrangerat Ortens bästa poet, en tävling i estradpoesi som förenar svenska förorter och ger en plattform för unga talanger.

2020 presenterades skrivartävlingen Ortens bästa penna som är genomförbar även i en pandemi och under 2021 mobiliserade de för att kunna genomföra den populära tävlingen Ortens Bästa Poet under hösten 2022.

Förenade Förorter  har rekryterat nya medlemmar och utbildat föreningar runt om i landet i ledarskap och i att leda kulturarrangemang i unga med målet att stärka självförtroendet för boende i förorterna. Från att ha varit ett nationellt nätverk bildades Förenade Förorters ungdomsförbund 2021, som nu har 13 medlemsföreningar med 1500 medlemmar runtom i landet, från Rosengård i Malmö till Ersboda i Umeå.

Natur & Kultur ger ett ekonomiskt stöd till Ortens bästa poet för att verksamheten bidrar till att fler röster hörs och att vi får en starkare demokrati i landet.

Lyssna på samtalet med Saman Sokhanran i stiftelsens podd Kurage. Klicka på bilden nedan.

Om sprängkraft och kärlek i orten

Ny poddserie om samhällsengagemang. Lyssna på Kurage med Förenade förorter. Finns där poddar finns.
Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet

Se finalen 2018

Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet