Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

I

H I
Henrik Ibsen
Henrik Johan Ibsen (1828-1906) föddes 1828 i Skien i Telemark. Han räknas som en av de främsta dramatikerna i världshistorien.
L I
Ludvig Igra
Ludvig Igra föddes 1945 i Polen av judiska föräldrar men de flyttade strax efter kriget till Sverige, där han levde till 2003. Ludvig Igra var en betydelsefull psykoanalytiker, som kliniker, lärare, handledare och samhällsdebattör.
L I
Lillemor Ihrén
Ville Ilola
Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg.
J I
Johanna Immonen
Dominic Ingemark
Dominic Ingemark är docent i antikens kultur och samhällsliv och har författat flera böcker om livet i det antika Rom, däribland Augustnominerade Liv och död i antikens Rom.
Martin Ingvar
Martin Ingvar är professor vid Karolinska institutet. Han har som hjärnforskare och debattör intresserat sig för hur aktuell forskning inom neuro- och kognitionsvetenskap kan stötta barns lärande.
H I
Hans Ingvar Roth
Hans Ingvar Roth är docent i etik och universitetslektor vid Lärarhögskolan. Han har bland annat skrivit boken Den mångkulturella parken (1998) .
Sara Ingvarsson
Sara Ingvarsson är leg. psykolog och en av de första certifierade i metoden Organizational Behavior Management (OBM) i Sverige. Hon arbetar som psykolog sedan 2001 och med organisationsutveckling och ledarskap sedan 2005.
Gunilla Ingves
Gunilla Ingves (1939) är författare och illustratör. Hon har skrivit en rad faktaböcker för barn om djur och natur.
D I
Dimitrios Iordanoglou
C I
Carina Irlander
W I
Walter Isaacson
Helga Isager
Helga Isager har stickning i blodet. Hon är dotter till den världsberömda stickdesignern Marianne Isager.
K I
Kerstin Isaksson
Kerstin Isaksson är professor i psykologi vid Mälardalens högskola och gästprofessor vid Psykologiska institutionen, Umeå universitet.
R I
Roy Isaksson
F I
Fanny Iselidh
Marie Israelsson
Marie Israelsson arbetar som gymnasielärare.
A I
Anna Ivarsson
J I
Jenny Ivarsson
T I
Tord Ivarsson
Tord Ivarsson är docent i barn- och ungdomspsykiatri vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och överläkare vid OCD-mottagningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Efter att han disputerat på en avhandling om depressioner hos tonåringar, har han i sin forskning nu inriktat sig på anknytningsproblem hos ungdomar med OCD och depression.