Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

I

H I
Henrik Ibsen
Henrik Johan Ibsen (1828-1906) föddes 1828 i Skien i Telemark. Han räknas som en av de främsta dramatikerna i världshistorien.
Saori Ichihara
Saori Ichihara är född och uppvuxen i Japan, och flyt­tade till Sverige för elva år sedan. I Japan jobbade hon som kock på olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo.
L I
Ludvig Igra
Ludvig Igra föddes 1945 i Polen av judiska föräldrar men de flyttade strax efter kriget till Sverige, där han levde till 2003. Ludvig Igra var en betydelsefull psykoanalytiker, som kliniker, lärare, handledare och samhällsdebattör.
Lillemor Ihrén
Lillemor Ihrén är lågstadielärare, förskollärare med mångårig erfarenhet av läsutveckling för de yngre åldrarna. Nu verksam som speciallärare i Botkyrka söder om Stockholm.
Ville Ilola
Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg.
J I
Johanna Immonen
Dominic Ingemark
Dominic Ingemark är docent i antikens kultur och samhällsliv och har författat flera böcker om livet i det antika Rom, däribland Augustnominerade Liv och död i antikens Rom.
Martin Ingvar
Martin Ingvar är professor vid Karolinska institutet. Han har som hjärnforskare och debattör intresserat sig för hur aktuell forskning inom neuro- och kognitionsvetenskap kan stötta barns lärande.
H I
Hans Ingvar Roth
Hans Ingvar Roth är docent i etik och universitetslektor vid Lärarhögskolan. Han har bland annat skrivit boken Den mångkulturella parken (1998) .
R I
Rickard Ingvarsson
Sara Ingvarsson
Sara Ingvarsson är leg. psykolog och en av de första certifierade i metoden Organizational Behavior Management (OBM) i Sverige. Hon arbetar som psykolog sedan 2001 och med organisationsutveckling och ledarskap sedan 2005.
Gunilla Ingves
Gunilla Ingves (1939) är författare och illustratör. Hon har skrivit en rad faktaböcker för barn om djur och natur.
W I
Walter Isaacson
K I
Kerstin Isaksson
Kerstin Isaksson är professor i psykologi vid Mälardalens högskola och gästprofessor vid Psykologiska institutionen, Umeå universitet.
F I
Fanny Iselidh
Ellinor Isfors
Ellinor Isfors är legitimerad psykolog och sexualupplysare. Hon har bland annat arbetat på BUP och Autismcenter små barn samt med neuropsykiatriska utredningar av barn i förskoleåldern.
Lisa Ising
Lisa Ising är trädgårdsjournalist sen tio år tillbaka och skriver bland annat i tidskrifter som Landskap, Trädgårdsliv och Rum Ute. Hon har också gett ut boken T rädgårdslegender.
Marie Israelsson
Marie Israelsson arbetar som gymnasielärare.
J I
Jenny Ivarsson
Magnus Ivarsson
Magnus Ivarsson disputerade i geologi vid Stockholms Universitet 2008 och har sedan dess varit aktiv forskare inom geobiologi och astrobiologi vid Naturhistoriska riksmuseet.
Tord Ivarsson
Tord Ivarsson är docent i barn- och ungdomspsykiatri vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och överläkare vid OCD-mottagningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Efter att han disputerat på en avhandling om depressioner hos tonåringar, har han i sin forskning nu inriktat sig på anknytningsproblem hos ungdomar med OCD och depression.