Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som verkar för främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Vår verksamhet och vårt överskott ska göra skillnad i samhället.

Hitta författare

C

C C
Cecilia Caiman
Cecilia Caiman är forskare och lärar- och förskollärarutbildare inom naturvetenskapsämnenas didaktik vid Stockholms universitet.
Susan Cain
Susan Cain (född 1968) är författare och föreläsare bosatt i USA. Hennes bok Quiet låg länge på New York Times bästsäljarlista.
B C
Barbara Caine
L C
Lilja Cajvert
H C
Hans Caldaras
E C
Eva Callenbo
Italo Calvino
Italo Calvino (1923-1985) debuterade som författare 1947 och ingick i en neorealistisk våg efter krigsslutet. Debutromanen Spindelboet publicerades två år efter Roberto Rossellinis Rom – öppen stad (1945) och året före Vittorio De Sicas Cykeltjuven (1948).
Kristina Camnert
Kristina Camnert är leg. lärare, specialpedagog och certifierad i CPS – en lösningsfokuserad samarbetsmetod för skolan. Hon arbetar inom Norrtälje kommuns centrala barn- och elevhälsa med utbildning och handledning av skolpersonal.
Martin Caparrós
Erik Cardelús
Erik Cardelús är universitetslektor i ämnesdidaktik med inriktning mot språk vid Stockholms universitet. Han är leg. lärare i svenska, moderna språk, historia och pedagogik.
Per Carlbring
Per Carlbring är professor i psykologi vid Stockholms universitet, legitimerad psykolog och psykoterapeut samt specialist i klinisk psykologi.
I C
Ingrid Carlgren
Ingrid Carlgren är professor emerita i pedagogik vid Stockholms universitet. Hon har i sin forskning studerat lärares arbete, yrkeskunskaper och utbildning samt frågor om undervisning och kunskap.
E C
Erik Carlquist
Carl Henrik Carlsson
Carl Henrik Carlsson, filosofie doktor i historia, är anställd vid Hugo Valentin-centrum på Uppsala universitet. Hans bok Judarnas historia i Sverige utkom 2021 och nominerades till såväl Augustpriset som till Stora fackbokspriset.
Ingvor Carlsson
Ingvor Karlsson är förskollärare med över 40 års erfarenhet av arbete i med barn. Sedan 2009 arbetar hon som dockpedagog och föreläser och fortbildar pedagoger inom arbetssättet.
L C
Linda Carlsson
R C
Rasmus Carlsson
S C
Susanne Carlsson
Gunilla Carlsson Kendall
Gunilla Carlsson Kendall är legitimerad psykolog och arbetar med utbildning och handledning av pedagoger, psykologer och andra professionella inom bl. a förskola och skola. Gunilla har mångårig erfarenhet av utredningar av barn med neuropsykiatrisk problematik och inlärningssvårigheter.
Christina Carlsson Wetterberg
Christina Carlsson Wetterberg är professor emerita i historia. Hon är en av pionjärerna bland kvinnohistoriska forskare och har varit verksam som professor vid Lunds och Örebro universitet.
E C
EwaLisa Carlstrand-Skoog
D C
Dale Carnegie
Dale Carnegie (1888–1955) har skrivit många böcker om konsten att bli mer framgångsrik och effektiv. Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning används idag på kurser inom kommunikation, försäljning och ledarskap över hela världen.
C C
Colleen E. Carney
Colleen E. Carney är Ph.D., KBT-terapeut och docent vid psykologiska institutionen vid Ryerson University i Toronto, där hon även är föreståndare för sömn- och depressionslaboratoriet.
Jesús Carrasco
Jesús Carrasco (född 1972) debuterade med romanen Flykten , som har väckt stor internationell uppmärksamhet och sålts till tjugo länder. Författaren bor och verkar i Sevilla.
Daniel Casanave
Daniel Casanave (född 1963) är en fransk illustratör utbildad på konsthögskolan i Reims. Grundare av bokförlaget Éditions Traverses.
C C
Clair Cassiello-Robbins
Anna Cavallin
Anna Cavallin har disputerat i litteraturvetenskap och medverkat som redaktör och skribent i flera antologier. Hon är verksam som lärare och forskare i genusvetenskap vid Stockholms universitet.
B C
Bertil Cavallin
Oliver Caviglioli
C C
Charlotte Cedergren
Jesper Cederstrand
Jesper Cederstrand tog nyligen examen från Den Norske Filmskolens master i manusförfattande. Han har lång erfarenhet av att skriva för barn på Sveriges Radios Barnradion.
A C
Anna Cederwall
A C
Asta Cekaite
Olle T Cellton
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och har jobbat i kök sen tonåren. Han har arbetat i bland annat London och San Francisco innan han tillsammans med sina vänner öppnade den hyllande restaurangen Babette i Stockholm.
Andreas Cervenka
Andreas Cervenka är journalist och författare. Han har tidigare skrivit de två kritikerrosade böckerna Vad är pengar? och Vad gör en bank?
Ö C
Önver Cetrez
Önver Cetrez är lektor i religionspsykologi och kulturpsykologi vid Uppsala universitet.
Inti Chavez Perez
Inti Chavez Perez är föreläsare och författare inom sexualitet, samtycke och relationer, hbtq-frågor, maskulinitetesnormer, oskuldsnormer och pornografi. Hans böcker om sexualitet har givits ut på 19 språk och legat på bästsäljarlistorna i flera länder.
A C
Anna Chen
J C
John A. Chiles
John A. Chiles, med.dr, är professor emeritus vid Department of Psychiatry and Behavior Science, University of Washington School of Medicine.
Rafael Chirbes
Rafael Chirbes (1949–2015) utmärkte sig som en av den spanska samtidens mest lyhörda skildrare. Han avled hastigt och oväntat tidigare i år.
A C
Ann-Louise Christensson
U C
Ulf Christiansson
Nils Christie
Daisy Christodoulou
Daisy Christodoulou är en känd och respekterad röst i den brittiska skoldebatten. Fram till juli 2017 var hon ansvarig för bedömning på en brittisk stiftelse (ARK) med över 10 000 elever inskrivna från socioekonomiskt utsatta områden.
M C
Marcus Tullius Cicero
Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr.-43 f.Kr.) tillhör den romerska antikens mest berömda författare och vältalare. Hans latin blev stilbildande när antikintresset tog ny fart under renässansen och hans böcker i filosofi och retorik har påverkat västerländskt tänkande från medeltiden och framåt.
T C
Thomas Cirotteau
B C
Björn Citrohn
A C
Annika Claesdotter
S C
Stewe Claeson
Shirley Clarke
Shirley Clarke är en internationellt erkänd expert inom formativ bedömning.
L C
Lars Johan Clemedson
Per Clemensson
Per Clemensson är tidigare förste arkivarie vid Landsarkivet i Göteborg. Han har tillsammans med Kjell Andersson skrivit flera böcker om släktforskning, emigration och hembygdsforskning, t ex Börja släktforska, Släktforska steg för steg och Släktforska vidare.
Elisabeth Cleve
Elisabeth Cleve (1946-2013) var leg. psykolog och leg. psykoterapeut och arbetade under många år på Ericastiftelsen i Stockholm. Hon var en ofta anlitad föreläsare och hon skrev böckerna Från kaos till sammanhang , En stor och en liten är borta, Sopa lagom! och Hur länge ska hon vara borta?.
Emma Cline
Emma Cline växte upp i Sonoma, Kalifornien. Hon tog sin examen vid Columbia University i New York, och har fått noveller publicerade i The Paris Review, Salon, Tin House och O The Oprah Winfrey Magazine.
D C
David Clinton
Helena Cloodt
Helena Cloodt är leg. psykolog och arbetar i huvudsak med neuropsykiatriska utredningar av vuxna och tonåringar. Helena älskar koreansk mat – men inte lever och sötpotatis lika mycket.
J C
Judith A. Cohen
Judith A. Cohen är barn- och ungdomspsykiater, medicinsk chef för Center for Traumatic Stress in Children and Adolescents vid Allegheny General Hospital i Pittsburg och professor i psykiatri vid Drexel University College of Medicine.
K C
Katharina Cohen
Teju Cole
Teju Cole föddes i USA år 1975 till nigerianska föräldrar och växte upp i Lagos. På svenska finns sedan tidigare romanerna Öppen stad och Varje dag är tjuvens dag , samt essäsamlingen Kända och okända underliga ting.
Cressida Cowell
Cressida Cowell är en av Storbritanniens mest älskade och lästa författare. Hennes bästsäljande böcker om draktränaren Hicke har sålt i miljoner exemplar och gett upphov till flera filmer och en TV-serie.
A C
Andy Cowle
Clarence Crafoord
Clarence Crafoord är psykiater, psykoanalytiker, föreläsare och författare till en rad böcker utgivna av Natur & Kultur, bland andra Människan är en berättelse (1994), Barndomens återkomst (1996) och Hjärtats oro (2004). Han ledde översättningen av Freuds samlade skrifter och är en av dem som förnyat psykiatrin i Sverige och ""öppnat den moderna samhället"".
Jonas Cramby
Jonas Cramby är journalist och författare till Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning, Kinamat varje dag, Tokyo för foodisar och Stockholm för foodisar. Böckerna har översatt till ett tiotal språk.
A C
Anna Cramer
A C
Anna Cregård
Anna Cregård är docent på Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap vid Högskolan i Halmstad.
Daniel Crespi
Daniel Crespi är lika delar restauratör, sommelier och hedonistiskt bokstavsbarn som ägnar sig åt att äta, dricka, röka och skriva sig genom livet. Till vardags driver han restaurangerna Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Tweed, The Burgundy och Svinet i Gamla Stan i Stockholm.
Terese Cristiansson
Terese Cristiansson är journalist, utrikeskorrespondent och författare. Hon blev utsedd till Årets frilansare 2014 och tilldelades Wendelapriset i år 2015.
Caroline Croona
Caroline Croona är förlagsredaktör och har många års erfarenhet av att ta fram läromedel i bland annat sfi och svenska.
Mihaly Csíkszentmihályi
Mihaly Csíkszentmihályi (1934–2021) var en ungerskfödd amerikansk professor i psykologi och tidigare ordförande för Department of Psychology vid University of Chicago. Han är känd för sitt arbete om lycka och kreativitet och framför allt om begreppet flow.
Johan Cullberg
Johan Cullberg (1934–2022) var professor i psykiatri och författare till flera banbrytande böcker, bland annat Dynamisk psykiatri och Kris och utveckling . Han har även skrivit uppskattade biografier över författare, senast Märta och Hjalmar Söderberg – en äktenskapskatastrof (med Björn Sahlin, 2014).
Marta Cullberg Weston
Marta Cullberg Weston är psykolog, psykoterapeut och författare till ett flertal uppmärksammade och uppskattade böcker, bl.a. Ditt inre centrum, Självkänsla på djupet, Från skam till självrespekt, Lär känna dig själv på djupet, Avund och konkurrens och Tröst och reparation.
Anders Cullhed
Anders Cullhed är professor emeritus i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet, översättare och kritiker. 2021 är han aktuell med Dante – den förste författaren .
Elin Cullhed
Elin Cullhed är född 1983 och bor i Uppsala. Hon arbetar som kulturjournalist och lärare på Wiks folkhögskola.
E C
Eric Cullhed
Jim Cummins
Jim Cummins är världens ledande forskare om flerspråkiga elever. Cummins är professor emeritus vid University of Toronto i Kanada, samt adjungerad professor vid Åbo Akademi i Finland.
Karin Cyrén
Karin Cyrén är illustratör och författare. För Maraton belönades hon med Snöbollen-priset för årets bästa bilderbok.
M C
Mikael Cäker