Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Årets bästa boktips

Natur & Kulturs redaktörer tipsar om bra böcker att läsa. Vad sägs om uppmärksammade fackböcker eller redaktörens bästa romaner för bokslukaren? Vi lyfter även fram tips på semesterns bästa läsning, inspiration i köket, faktaböcker liksom berättelser om Förintelsen, bland mycket annat. Välkommen till årets bästa boktips! 

Stöd din lokala bokhandel eller köp boken direkt här på webbplatsen. Letar du efter böcker till den yngre läsaren? Missa inte våra boktips för barn. Här tipsar vi om bilderböcker, pekböcker, faktaböcker, högläsningsböcker, lättlästa böcker, kapitelböcker, faktaböcker och årets bästa ungdomsböcker.

Böckerna du inte vill missa 2024

Våra redaktörer fortsätter att tipsa om sina allra bästa boktips – den här gången för 2024. Redan nu finns Susanna Alakoskis bok Dotterdottern ute. Är du nyfiken på AI? Missa inte Johans Falks AI för nybörjare. Här får du även tips på kommande titlar som släpps under våren och sommaren.

Vilka böcker läser du i sommar?

Semesterns bästa läsning

Här finns något för alla oavsett om du vill slappa i hängmattan och läsa en bladvändare eller samla nära och kära för att bjuda på grönsaksbaserade tapas.

Trädgårdsböcker för nybörjare och proffs

Letar du inspiration till din trädgård? Vår utgivning inom trädgård och odling präglas av pedagogiska handböcker som ligger i framkant ämnesmässigt. Bland våra trädgårds- och odlingsböcker finns något för alla.

Tips på ljudböcker

Letar du efter en bra bok att lyssna på? Här hittar du de ljudböcker från Natur & Kultur som är mest populära just nu. 

Våra bästa pocketböcker

Här har vi samlat tips på aktuella och populära pocketböcker. Här hittar du bland annat Välkommen till Tall Oaks, Köpenhamnstrilogin och En jord för alla. Vilken blir din pocketfavorit i år?

Populära romaner

Här kommer tips på de bästa romanerna 2024! Här hittar du bland annat Dotterdottern – del tre i Susanna Alakoskis kritikerrosade svit som följer fyra generationer kvinnor i samma släkt under 1900-talet.

Drömmen om ett träd Drömmen om ett träd
Drömmen om ett träd

Drömmen om ett träd

ISBN 9789127179097
Utkom 10 mars 2023

Med Drömmen om ett träd avslutar Maja Lunde en av de stora romansatsningarna i skandinavisk litteratur det senaste decenniet.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.
Inget ska växa över mig Inget ska växa över mig
Inget ska växa över mig
Ljudbok

Inget ska växa över mig

ISBN 9789127178083
Utkom 3 mars 2023

Jenny är inflyttad till Stockholm. Det är staden som under hennes uppväxt har representerat framtiden. Här finns kulturen, karriären, kanske möjligheten att förvandlas? Kvar på den insomnade uppväxtorten…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Redaktörernas bästa boktips 2023

Bokåret 2023 innehöll massor av intressant läsning. Vi släppte Johan Rockströms En jord för alla, aktuella böcker om klimatet och romaner i ropet.

Bra böcker att läsa 2022

Upptäck förlagets boktips från 2022. Under det året gav Natur & Kultur bland annat ut Andreas Cervenkas Girig-Sverige, Nicolas Lunabbas Blir du ledsen om jag dör? och Detaljerna (Weyler förlag) av Ia Genberg.

Blir du ledsen om jag dör? Blir du ledsen om jag dör?
Blir du ledsen om jag dör?

Blir du ledsen om jag dör?

ISBN 9789127177352
Utkom 19 augusti 2022

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas? "Blir du ledsen om jag dör?" är en berättelse om…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.
Girig-Sverige Girig-Sverige
Girig-Sverige

Girig-Sverige

ISBN 9789127176171
Utkom 31 mars 2022

Bostadspriser som rusar mest i västvärlden. Hundratusentals svenskar som kastar sig in på börsen. En före detta socialdemokratisk statsminister som blir god för 60 miljoner kronor efter politiken. Ett tidigare…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Boktips för barn

Här hittar du alla våra boktips för barn. Vi har böcker för den med mindre läsvana, för högläsningsstunden, för den som vill skratta eller få pirr i magen. Vi tipsar om:

Här är böckerna att läsa 8 mars och alla andra dagar om året

Vilka historiska kvinnor banade vägen för lika rösträtt? Hur är det att vara svart kvinna i Sverige i dag och vilka brott utsätts kvinnor för världen över i krig? 

Jag måste, när ingen annan vill Jag måste, när ingen annan vill
Jag måste, när ingen annan vill

Jag måste, när ingen annan vill

ISBN 9789127169906
Utkom 3 mars 2021

Vem var Sophie Sager? Hon var misshandelsoffret som blev kvinnorättskämpe, sömmerskan som blev författare, kvin­nan på barrikaden som blev husmodern i Brooklyn.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. Den 27 januari är det datum då förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades år 1945.

Frågor jag fått om Förintelsen Frågor jag fått om Förintelsen
Frågor jag fått om Förintelsen
Pocket

Frågor jag fått om Förintelsen

ISBN 9789127155534
Utkom 1 april 2018

"Knivskarp. Hédi Frieds bok om Förintelsen är en blivande klassiker." - DN"Diamanter av visdom." - DI Weekend"Årets viktigaste bok." - Tara"Frågorna vars svar öppnar upp hela ens sinne. En påminnelse om att det är hög tid för vår tids protester." -…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Boktips 2021

Läsvärda böcker från 2021. Här hittar du uppmärksammade faktaböcker, böcker för historieälskare och tips för dig som söker inspiration i köket. Här kan du även upptäcka skönlitterära bladvändare och pocketfavoriter.

Julklappstips: Böcker att lägga under granen

Året går mot sitt slut och bokåret likaså. Vi frågade runt på förlaget och bad våra redaktörer ta fram sina bästa boktips inför julen 2023. Här finns något för alla – romaner, kokböcker, barnböcker och reportageböcker som stimulerar till debatt och samtal.