Söndagen den 13 juni uppdaterar vi vår användar- och licensplattform för digitala läromedel. Under söndagen kommer det inte gå att logga in eller nå våra digitala läromedel/produkter.
Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Årets bästa boktips

Natur & Kulturs redaktörer tipsar om böcker från utgivningen.

Välkommen till årets bästa boktips! Vad sägs om boktips på kapitelböcker för den yngre läsaren eller redaktörens bästa romaner för bokslukaren? Vi lyfter även fram tips på sommarens bästa läsning, inspiration i köket, faktaböcker liksom berättelser om Förintelsen, bland mycket annat.

Stöd din lokala bokhandel eller köp boken direkt här på webbplatsen.

Boktips 2021

Böckerna du bara inte får missa under 2021. Vi listar uppmärksammade faktaböcker, böcker för historieälskare och tips för dig som söker inspiration i köket. Här kan du även upptäcka skönlitterära bladvändare och pocketfavoriter.

Sommarens bästa böcker

Våra redaktörer har tagit fram sina bästa boktips för sommaren. Här finns något för alla oavsett om du vill slappa i hängmattan och läsa en bladvändare eller samla nära och kära för att bjuda på hemgjord italiensk glass.

Redaktörens tre bästa romaner

Här hittar du en ny stor roman av Vigdis Hjorth, en episk roman om människans och naturens sårbarhet och en engagerande roman om relationer och föräldraskap.

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. Den 27 januari är det datum då förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades år 1945.

Här är böckerna att läsa 8 mars och alla andra dagar om året

Vilka historiska kvinnor banade vägen för lika rösträtt? Hur är det att vara svart kvinna i Sverige i dag och vilka brott utsätts kvinnor för världen över i krig? 

Årets bästa kapitelböcker

Roliga och spännande kapitelböcker som är enkla att läsa. Perfekt för att få barnet att komma igång med läsningen. Vi listar de bästa kapitelböckerna just nu!