Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Årets bästa boktips

Natur & Kulturs redaktörer tipsar om bra böcker att läsa.

Välkommen till årets bästa boktips! Vad sägs om uppmärksammade fackböcker eller redaktörens bästa romaner för bokslukaren? Vi lyfter även fram tips på semesterns bästa läsning, inspiration i köket, faktaböcker liksom berättelser om Förintelsen, bland mycket annat.

Stöd din lokala bokhandel eller köp boken direkt här på webbplatsen. Letar du efter böcker till den yngre läsaren? Missa inte våra boktips för barn. Här tipsar vi om bilderböcker, pekböcker, faktaböcker, högläsningsböcker, lättlästa böcker, kapitelböcker, faktaböcker och årets bästa ungdomsböcker.

Experternas bästa boktips 2023

Våra redaktörer fortsätter att tipsa om sina allra bästa boktips – den här gången för 2023. Här hittar du Johan Rockströms En jord för alla, aktuella böcker om klimatet och romaner i ropet.

Trädgårdsböcker för nybörjare och proffs

Letar du inspiration till din trädgård? Vår utgivning inom trädgård och odling präglas av pedagogiska handböcker som ligger i framkant ämnesmässigt. Bland våra trädgårds- och odlingsböcker finns något för alla.

Tips på ljudböcker

Letar du efter en bra bok att lyssna på? Här hittar du de ljudböcker från Natur & Kultur som är mest populära just nu. 

Våra bästa pocketböcker

Här har vi samlat tips på aktuella och populära pocketböcker. Här hittar du bland annat Halva Malmö består av killar som dumpat mig, och Söndagsvägen. Vilken blir din pocketfavorit i år?

Bra böcker att läsa 2022

Våra redaktörer fortsätter att tipsa om sina allra bästa boktips – den här gången för 2022. Här hittar du Andreas Cervenkas Girig-Sverige, aktuella böcker om klimatet och romaner i ropet.

Blir du ledsen om jag dör? Blir du ledsen om jag dör?
Blir du ledsen om jag dör?

Blir du ledsen om jag dör?

Utkom 19 augusti 2022

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas? "Blir du ledsen om jag dör?" är en berättelse om…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.
Girig-Sverige Girig-Sverige
Girig-Sverige

Girig-Sverige

Utkom 31 mars 2022

Bostadspriser som rusar mest i västvärlden. Hundratusentals svenskar som kastar sig in på börsen. En före detta socialdemokratisk statsminister som blir god för 60 miljoner kronor efter politiken. Ett tidigare…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.
Asado Asado
Asado

Asado

Utkom 13 juni 2022

I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Boktips för barn

Här hittar du alla våra boktips för barn. Vi har böcker för den med mindre läsvana, för högläsningsstunden, för den som vill skratta eller få pirr i magen. Vi tipsar om:

Läslovets bästa läsning

Vår redaktion har tagit fram de bästa boktipsen för läslovet. Här finns något för alla åldrar. Ha en mysig högläsningsstund, ge bokslukaren en riktig bladvändare eller kanske hugg tag i någon av våra nyheter för vuxna.

Redaktörens tre bästa romaner

Här hittar du en ny stor roman av Vigdis Hjorth, en episk roman om människans och naturens sårbarhet och en engagerande roman om relationer och föräldraskap.

Przewalskis häst Przewalskis häst
Przewalskis häst

Przewalskis häst

Utkom 7 januari 2021

”Przewalskis häst är den mest skrämmande bok hon har skrivit, men också den mest hoppfulla.”Dagbladet

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.
Är det barnen, baby? Är det barnen, baby?
Är det barnen, baby?

Är det barnen, baby?

Utkom 19 mars 2021

Är det barnen, baby? är en bok om relationer. Om föräldraskap och bögliv. Om när livsprojekten barn och kärlek från början är åtskilda. Och om vad det är att komma nära en annan…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. Den 27 januari är det datum då förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades år 1945.

Frågor jag fått om Förintelsen Frågor jag fått om Förintelsen
Frågor jag fått om Förintelsen
Pocket

Frågor jag fått om Förintelsen

Utkom 1 april 2018

"Knivskarp. Hédi Frieds bok om Förintelsen är en blivande klassiker." - DN"Diamanter av visdom." - DI Weekend"Årets viktigaste bok." - Tara"Frågorna vars svar öppnar upp hela ens sinne. En påminnelse om att det är hög tid för vår tids protester." -…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Här är böckerna att läsa 8 mars och alla andra dagar om året

Vilka historiska kvinnor banade vägen för lika rösträtt? Hur är det att vara svart kvinna i Sverige i dag och vilka brott utsätts kvinnor för världen över i krig? 

Jag måste, när ingen annan vill Jag måste, när ingen annan vill
Jag måste, när ingen annan vill

Jag måste, när ingen annan vill

Utkom 3 mars 2021

Vem var Sophie Sager? Hon var misshandelsoffret som blev kvinnorättskämpe, sömmerskan som blev författare, kvin­nan på barrikaden som blev husmodern i Brooklyn.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Boktips 2021

Läsvärda böcker från 2021. Här hittar du uppmärksammade faktaböcker, böcker för historieälskare och tips för dig som söker inspiration i köket. Här kan du även upptäcka skönlitterära bladvändare och pocketfavoriter.