Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra författare

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse, vars mål är att motverka fördomar och inskränkthet. Därför har vi inget ägarkapital som åberopar maximal avkastning, utan kan agera oberoende och långsiktigt. Förutom värdegrunden och stiftelseformen är istället våra författare de verkliga tillgångarna. Vill du läsa mer om våra fantastiska författare så finns de samlade här i bokstavsordning, sorterade på efternamn.

Hitta författare

J

T J
Todd J. Farchione
C J
Christopher Jacklin
B J
Bo Jacobsen
K J
Knut A Jacobsen
C J
Christer Jacobson
Christian Jacobsson
Christian Jacobsson är leg. psykolog och docent i psykologi och arbetar som konsult samt som lektor och viceprefekt på Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Han har arbetat med ett stort antal arbetsgrupper och ledningsgrupper på alla nivåer i organisationer.
E J
Erica Jacobsson
K J
Katarina Jacobsson
Katarina Jacobsson är universitetslektor i socialt arbete vid Lunds universitet.
Nicolas Jacquemot
Nicolas Jacquemot är kommunikationsrådgivare, författare och doktorand i organisation och ledarskap. Bland tidigare böcker märks bästsäljaren Handbok i konsten att vara social och kritikerhyllade Chefen som kom ut ur sitt rum .
A J
Alma Jahic Pettersson
Cajsa Jahn
Cajsa Jahn är lärare med lång erfarenhet av att arbeta med elever med autism och adhd. Hon har arbetat både i vanlig klass och i särskild undervisningsgrupp för elever med autism.
Joakim Jakobsen
Joakim Jakobsen är kulturredaktör på danska Weekendavisen och författare till flera böcker om idrott. Tour de France har utkommit i flera utgåvor på danska.
B J
Britt Jakobson
Inga-Lill Jakobsson
Inga-Lill Jakobsson är universtitetslektor och har undervisat inom bl a lärarutbildningen och specialpedagog- och speciallärarprogrammen; och hon har mångårig yrkeserfarenhet som klasslärare och specialpedagog i grundskolan. Hennes forskning riktar sig mot medicinska diagnosers relevans i skolan samt betydelsen av samverkan kring elever i behov av särskilt stöd.
Petrus Jakobsson
Petrus Jakobsson driver sedan hösten 2012 Bageri Petrus. Petrus har tidigare jobbat på Valhallabageriet i 2 ½ år, praktiserat på Riddarbageriet, varit med och öppnat Utöbageriet och jobbat som chefsbagare hos Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad och ser det fortfarande som det mest spännande yrket man kan ha.
Steven James Linton
Steven James Linton är seniorprofessor vid Örebro universitet, verksam vid Center for Health and Medical Psychology (CHAMP). Han är leg. psykolog och leg. psykoterapeut.
O J
Ola Jameson
L J
Leslie Jamison
M J
Maria Janeklint
A J
Anne-Catrine Janlöv
Nina Jansdotter
Arvid Janson
Arvid Janson är civilingenjör med en andra examen i marknadsföring. Under sin karriär har han grundat flera företag med beteendeförändring som gemensam nämnare.
Alexander Jansson
Alexander Janson är en eftertraktad och internationellt känd illustratör, grafisk formgivare och animatör bosatt i Göteborg, han har illustrerat Ishavspirater , Det tunna svärdet och en lång rad andra titlar.
Berit Jansson
Berit Jansson är lärare i Botkyrka och undervisar elever i svenska som andraspråk. I sitt arbete lägger hon vikt vid att eleverna läser intressanta texter på rätt nivå.
M J
Markus Jansson-Fröjmark
L J
Leif Janzon
Maria Jarl
Maria Jarl är filosofie doktor i statsvetenskap och universitetslektor i utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet. Maria Jarls forskningsintressen är skolpolitik och politisk styrning inom utbildningsområdet med fokus på kommunernas roll och rektorsprofessionen.
A J
Arne Jarrick
A J
Aravind Jayan
M J
Maria Jeckert
Kerstin Jeding
Kerstin Jeding, leg. psykolog och fil. dr, har disputerat i psykosocial arbetsmiljö, stress ochhälsa vid University of Oxford. Hon är författare till böcker som 29 sidor mot stress och 29 sidor mot sömnbesvär.
A J
Andrew Jennings
J J
Jørn Jensen
K J
Karin Jensen
L J
Linda Jensen
Per Jensen
Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Hans forskning och undervisning handlar om beteendet hos hundar och andra djur och han föreläser ofta och gärna för hundägare över hela Skandinavien.
A J
Annika Jensfelt
F J
Fredrik Jeppsson
Fredrik Jeppsson (red.) är docent i naturvetenskapernas didaktik vid Linköpings universitet. Hans huvudsakliga forskningsintresse är inom ramen för kroppsligt förankrad kognition med fokus på representationers betydelse för lärande.
I J
Ingela Jernberg
E J
Elisabet Jernström
Anna Jobér
Anna Jobér är fil.dr i pedagogik och har disputerat på hur social klass och sociala processer kan förstås i NO-undervisning. Hon är universitetslektor i utbildningsvetenskap mot naturvetenskapernas didaktik vid fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö högskola.
L J
Lena Johannesson
B J
Bengt Johannisson
B J
Birgitta Johansson
B J
Birgitta Johansson
Författare PULS 1-3 NO-boken.
B J
Birgitta Johansson
C J
Cecilia Johansson
C J
Cornelia Johansson
E J
EA Johansson
E A Johansson är uppväxt i Falkenberg men bor nu i Stockholm. Hans karaktär Blubbla är inspirerad av den låtsaskompis han hade som barn.
Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson är kock, konditor och kokboksförfattare. Hon är flitigt anlitad av flera mattidningar och har skrivit en rad kokböcker, till exempel Lakrits, Mint & Choklad (2007), Choklad (2008), Godis (2009), Mina efterrätter (2011) och Glass (2012).
Emma Johansson
E J
Erik Johansson
E J
Eva Johansson
G J
Georg Johansson
George Johansson
George Johansson har en lång och bred barnboksutgivning bakom sig. Han jobbade också länge som journalist och är mest känd för sina böcker om Mulle Meck och hunden Buffa.
G J
Gunn Johansson
Gunn Johansson är professor emerita i arbetspsykologi vid Stockholms universitet.
H J
Håkan Johansson
Håkan Johansson är professor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet.
I J
Inger Johansson
K J
Karin Johansson
K J
Katarina Johansson
K J
Kjell Johansson
L J
Lena Johansson
L J
Linda Johansson
M J
Maj-Gun Johansson
Maj-Gun Johansson är fil. doktor, f.d. speciallärare samt fortbildare inom läsning och skrivning. Hon har lång erfarenhet av specialundervisning och har arbetat med kommunövergripande, kartläggande diagnostisering.
M J
Maria Johansson
Martin Johansson
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd . Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012).
M J
Monica Johansson
M J
Märta Johansson
Nicke Johansson
Olof Johansson
Olof Johansson är senior professor i statsvetenskap och verksam vid Centrum för skolledarutveckling, Umeå universitet. Han medverkar i en grupp för ett nationellt forskarstöd inom regeringsuppdraget Samverkan för bästa skola.
Patric Johansson
Sara Johansson
Sara Johansson är fil.mag i psykologi med vidareutbildning i psykotraumatologi. Sara har arbetat som frivillig och delegat för svenska och internationella Röda Korset sedan 1998.
S J
Sonny Johansson
Staffan Johansson
Staffan Johansson är professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.
S J
Stina Johansson
S J
Susanna Johansson
Sverker Johansson
Fil.dr Sverker Johansson är senior rådgivare vid Högskolan i Dalarna. Han är ursprungligen fysiker men sadlade om till lingvist och har forskat på CERN i Schweiz och har sedan 2006 deltagit i den internationella konferensen EVOLANG.
Thomas Johansson
Thomas Johansson är professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet.
T J
Thomas Johansson (red.)
F J
Frida Johansson Metso
S J
Spencer Johnson
T J
Tove Johnson
A J
Aina Johnsson
A J
Anna Johnsson
Eva Johnsson
Eva Johnsson är fil. dr i socialt arbete och universitetslektor vid Växjö universitet, institutionen för vårdvetenskap och socialt arbete.
H J
Henrik Johnsson
L J
Lisbeth Johnsson
Lisbeth Johnsson är fil dr och docent i socialt arbete.
R J
Randall Jonas
C J
Charlotta Jonasson
C J
Christer Jonasson
Gareth Jones
Gareth Jones , kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen. Gareth, Kerim och David är Taylor & Jones.
Tindra Jonsdotter
F J
Fanny Jonsdottir
Bert Jonsson
Bert Jonsson är docent i psykologi och professor i beteendevetenskapliga mätningar och är verksam vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet.
Bodil Jonsson
E J
Erik Jonsson
H J
Hillevi Jonsson
J J
Jakob Jonsson
M J
Mari Jonsson
Tove Jonstoij
Jenny Jordahl
Jenny Jordahl är illustratör, designer, bloggare och serietecknare. Hon har en stående serie i Aftenposten.
M J
Mie Josefson
A J
Anna Josefsson
Dan Josefsson
Dan Josefsson är journalist och ägnar sig vanligen åt kultur- och samhällsjournalistik. Han har gjort flera uppmärksammade dokumentärer för Sveriges Television och skriver bland annat på Aftonbladets kultursida.
C J
C G Jung
Markus Junkala
Markus Junkala är kocken, bagaren och sommelieren som i 20-årsåldern hittade sin kärlek till öl i ett trappistkloster i Belgien.
U J
Ulrika Junker Miranda
P J
Peter Juslin
Peter Juslin är professor i kognitionspsykologi vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet.
E J
Ernst Jünger
E J
Elin Jäderström
Jenny Jägerfeld
Jenny Jägerfeld arbetar som psykolog och är verksam som författare både för vuxna och för barn och ungdomar. Hon debuterade 2006 med romanen Hål i huvudet , och vann Augustpriset 2010 med ungdomsboken Här ligger jag och blöder (Gilla böcker).
L J
Leonard Jägerskiöld Nilsson
Jan Jämte
Jan Jämte är doktor i statsvetenskap och lektor i samhällskunskap vid Örebro universitet, med en bakgrund som journalist och gymnasielärare i samhällskunskap och mediekunskap. Han har forskat om olika former av arbete för att motverka rasism, både i det civila samhället och inom skolan.
J J
Jacob Järpegård
M J
Margaretha Järvinen
Katrin Jäverbring
Katrin Jäverbring är förskollärare med mångårig erfarenhet inom förskolan. Hon är även föreläsare och arbetar för närvarande som utbildare och handledare i digitala verktyg i Stockholms stad.
Håkan Jönson
Håkan Jönson är professor i socialt arbete, verksam som lärare och forskare vid Lunds universitet.
Anders Jönsson
Anders Jönsson är professor i didaktik med inriktning naturvetenskapernas didaktik vid Högskolan i Kristianstad.
Håkan Jönsson
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen .
K J
Karin Jönsson