Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Gustav Kyhlberg

Gustav Kyhlberg är kock och ägare till Madam, en koreansk restaurang på Södermalm i Stockholm. 2012 flyttade han till Seoul med sin familj och blev omedelbart fascinerad av och förälskad i det koreanska köket. När han kom tillbaka till Sverige saknade han den genuina koreanska maten så mycket att han öppnade en egen restaurang.

Koreanska grytor

Det koreanska köket är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Det bubblar och fräser. Och nästan alla måltider har inslag av gryta eller soppa, ångade eller bräserade rätter. Vissa är perfekta för lunch eller middag, antingen som huvudrätt med ris eller som större tillbehör. I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar).

Läs mer