Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Våra sommartips!

Här är böckerna du bör ha med dig till semestern.

Episk roman som bäddar för en vecka på soffan

Att få sjunka ner i en veckas sträckläsning kan ibland vara mer avkopplande än en charter till solen (och billigare för dig). Kejsarens barn är sommarens stora roman, för läsare som gillar Jonathan Safran Foers episka romanstil, och en bok som du garanterat kommer uppslukas av. 

Kejsarens barn Kejsarens barn
Kejsarens barn

Kejsarens barn

ISBN 9789127153196
Utkom 27 april 2019

Kejsarens barn är storartad underhållning och samtidigt en genomgripande analys av kön, klass och nation i sin skildring av det amerikanska imperiets sista timmar. 

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Att växa som läsare

Vad händer i hjärnan när vi läser? Hur går det till när människor lär sig att läsa? Varför läser en del mer än andra? Den läsande hjärnan vänder sig till alla som är nyfikna på de här frågorna och alla som vill hjälpa barn att lära sig läsa och växa som läsare. Författaren Daniel T. Willingham förklarar detta mycket komplexa ämne med hjälp av fascinerande studier och livfulla exempel.

Den läsande hjärnan Den läsande hjärnan
Den läsande hjärnan

Den läsande hjärnan

ISBN 9789127823150
Utkom 25 augusti 2018

Vad händer i hjärnan när vi läser? Hur går det till när människor lär sig att läsa? Varför läser en del mer än andra? Den läsande hjärnan vänder sig till alla som är nyfikna på de här frågorna och alla som vill hjälpa barn att lära sig läsa och växa…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Lärpocket

Lättlästa men utbildande och informativa pocketböcker om olika svårigheter som kan påverka eleven, t ex dyskalkyli, problem med läsinlärning eller ADHD. Men också områden som är viktiga för att stärka eleven, t ex vikten av högläsning eller konsten att läsa faktatexter. Lärpocket vänder sig både till dig som arbetar inom skolan och dig som förälder.

Gränslösa sagor

Sagor som liknar varandra finns över hela världen och vi människor känner ofta igen oss i varandras sagor. Ibland kan man känna igen sagans tema, men inte sällan är det i stort sett samma saga som spridit sig över jorden.

Gränslösa sagor Gränslösa sagor
Gränslösa sagor

Gränslösa sagor

ISBN 9789127455580
Utkom 17 april 2020

Sagor som liknar varandra finns över hela världen och vi människor känner ofta igen oss i varandras sagor. Ibland kan man känna igen sagans tema, men inte sällan är det i stort sett samma saga som spridit sig…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

V som i Väpplarna

I kapitelboken V som i väpplarna får vi lära känna väpplarna Abbe, Tuva, Plussan och Sam.

Väpplarna V som i väpplarna Väpplarna V som i väpplarna
Väpplarna V som i väpplarna

Väpplarna V som i väpplarna

ISBN 9789127457805
Utkom 28 februari 2020

Det här är ett arbetsmaterial som utgår från målen inom språk, matematik, NO/teknik och socialt samspel ur den Lpfö 18. Väpplarna är tänkt att användas med de äldsta barnen under deras…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Kvickt glesbygdsdrama med mysig humor

Att läsa Annalena Hedmans mysterier är som att sitta framför en varm brasa. Fnitter och kusligt välbehag avlöser varandra när man bläddrar snabbare och snabbare för att få veta vad som faktiskt händer. För något konstigt är det som pågår i denna landsbygdsort som vi känner igen från hennes förra bok Kronan. Bladvändande kapitelbok för 8–10 år.

Vittran Vittran
Vittran

Vittran

ISBN 9789127156463
Utkom 4 maj 2019

När Hannes och Emil går ut i skogen, möts de av en överraskning. Där, i en glänta springer de på Herman Manieri, Sveriges mest kända fotbollsspelare genom tiderna! Varför bor han här, i…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Äntligen en modern bok om sex

Vad gör jag när vi vill ha sex olika ofta? Varför har min lust minskat? Borde jag ställa upp på sex för min partners skull? Boken om sex handlar om lustens och upphetsningens psykologi och fysiologi, och hur vi kan våga uttrycka vad vi tycker om – och inte. Ett uppslagsverk som du kan återvända till i livets alla faser – och som hjälper det till det sexliv just du vill ha.

Boken om sex Boken om sex
Boken om sex

Boken om sex

ISBN 9789127824195
Utkom 7 juni 2019

Äntligen kommer en modern bok om sex. Det handlar om lustens och upphetsningens psykologi och fysiologi och hur vi kan våga uttrycka vad vi tycker om – och inte.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Fängslande läsning av skandalomsusad författare

Gift handlar om fyra äktenskap, det första med den 36 år äldre redaktören Viggo F, och om barnen hon föder. Men också om giftet i den spruta som till slut har huvudpersonen helt i sitt våld. Gift är ett tips till alla som gillar Eileen Myles Chelsea girls och andra feelbad-biografier. 

Nio grundläggande frågor om undervisning

Varför gillar inte elever skolan? av världsledande forskaren Daniel T. Willingham utgår från nio grundläggande frågor om undervisning och hur hjärnan fungerar. Boken har blivit en internationell bästsäljare och är en av pedagogikens klassiker därför att den kombinerar psykologisk kunskap om elevers lärande med praktiska lösningar för lärare i klassrummet.

Varför gillar elever inte skolan? Varför gillar elever inte skolan?
Varför gillar elever inte skolan?

Varför gillar elever inte skolan?

ISBN 9789127823167
Utkom 31 oktober 2018

"'Varför är det ibland så jobbigt för elever att lära sig nya saker? Hur kan elever lära sig för livet

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Mångbottnad historia om mor/barn-förhållandet

Har du stenkoll på den nordiska litteraturen och vilka romanerna som toppar landets kritikerlistor? Älskade du Vigdis Hjorths relationsroman Arv och miljö? I så fall är Niels Fredrik Dahls Mor om natten är ett läsvärt sommartips.

Mor om natten Mor om natten
Mor om natten

Mor om natten

ISBN 9789127158467
Utkom 3 januari 2019

Det var självklart för mig att det var fars historia jag skulle skriva. Den äventyrliga och kalla uppväxten. Men så blev det inte. Den historia jag trodde var min visade sig inte vara det. Den historia jag inte ville ha, visade sig vara min.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Låt ätandet ta tid under semestern

Grilla koreanskt i sommar med hjälp av Jonas Crambys umamistinna recept i Korean BBQ. Små munsbitar från grillen viras in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker roliga koreanska dryckeslekar.  

Korean BBQ Korean BBQ
Korean BBQ

Korean BBQ

ISBN 9789127162594
Utkom 4 maj 2019

Koreansk BBQ är något av det godaste och trevligaste som finns. Den här boken är ett utdrag ur Japansk grillning som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. 

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Undvik att bli distraherad i sommar

Vilken roll spelar innehållet och tiden framför skärmen för hur vi mår? Vad händer när användandet går överstyr? Hur ska vi förhålla oss till digitaliseringens möjligheter utan att bränna ut oss? Distraherad är skriven för dig som funderar över ditt eget och ditt barns beteende.

Så ger du framgångsrik återkoppling i klassrummet

I boken löser John Hattie och Shirley Clarke denna paradox: Varför är feedback så effektiv men kan samtidigt ge så varierande resultat? Feedback innehåller praktiknära exempel, checklistor och andra konkreta verktyg för hur du kan arbeta framgångsrikt med återkoppling i klassrummet.

Feedback Feedback
Feedback

Feedback

ISBN 9789127824980
Utkom 17 juni 2019

Feedback är ett av de mest kraftfulla verktyg som du kan använda i din undervisning men utfallet kan variera enormt. I Feedback löser John Hattie och Shirley Clarke denna paradox: Hur kan feedback vara så kraftfull men…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Forskningen som rättfärdigar pauser

Boken Paus är helt enkelt en puff i rätt riktning för att få dig att stanna upp och lukta på rosorna, så att säga. Tips till alla som gillade Bodil Jönssons bok Tio tankar om tid, eller som behöver återhämtande inspiration inför semestern. 

Paus - Konsten att göra något annat Paus - Konsten att göra något annat
Paus - Konsten att göra något annat

Paus - Konsten att göra något annat

ISBN 9789127824225
Utkom 3 maj 2019

”En äkta ögonöppnare.” Bodil Jönsson, Fysiker och författare Pauser behövs för att vi ska kunna återhämta oss, reflektera och planera. Vi klarar oss inte utan att ta en paus. Ändå…

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Lättläst och fartfylld roadmovie genom Sverige

Ebba och Kråkan är på semester. Det blir ett oförglömligt äventyr. De liftar genom de värmländska skogarna mot norska gränsen, där Kråkan ska leta efter sina borttappade föräldrar. De får hjälp på vägen av en lastbilschaffis som har problem med gomseglet, ett dansband vid namn Nilzonz, en Yvonne i klackskor och så en och annan norrman.

Kråkans otroliga liftarsemester Kråkans otroliga liftarsemester
Kråkans otroliga liftarsemester

Kråkans otroliga liftarsemester

ISBN 9789127159570
Utkom 18 april 2019

Nyutgåva av författarens debutbok med nya illustrationer av Alexander Jansson.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Stärkande om kvinnors potential till förändring

Kvinnor förändrar världen är ett sommartips till dig som slukade Roslings biografi Hur jag lärde mig förstå världen, imponeras av domaren i USA:s högsta domstol; Ruth Bader Ginsburg, och som läste Gloria Steinem i ungdomen.

Lata dagar med en god bok och en kopp kaffe i solstolen

Lär dig hur du får ut mesta möjliga smak av varje sort och ursprung. Joanna vill också få läsaren att reflektera över alla människor som arbetat med bönorna innan de når dig och din kopp och hur människor faktiskt påverkas av dina beslut. För att verkligen kunna njuta av en riktigt god kopp kaffe måste vi nog börja bli beredda att betala mer för det.  

Manifest för bättre kaffe Manifest för bättre kaffe
Manifest för bättre kaffe

Manifest för bättre kaffe

ISBN 9789127156234
Utkom 25 maj 2019

Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den här boken.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Lär känna dina känslor – och dig själv

Vilken roll spelar känslor i våra liv? Kan vi påverka hur vi känner – och kan vi agera smart även när ilskan får oss att vilja explodera eller rädslan förlamar oss? Här är en bok för dig som vill få ökad känslokompetens – eller komma vidare när känslorna ställer sig i vägen för sådant som är viktigt för dig, som dina relationer eller din självrespekt.

Känslor som kraft eller hinder Känslor som kraft eller hinder
Känslor som kraft eller hinder

Känslor som kraft eller hinder

ISBN 9789127822184
Utkom 12 november 2018

När ilskan får en att vilja explodera eller rädslan förlamar en – kan man då ändå påverka hur man känner sig och agera smart? Även när känslorna är som starkast?

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, har legat etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om lojalitet och självförverkligande. 

En bladvändande litterär berättelse om rymdfartens historia och framtid

Det här är ett verkligt boktips för dig som vill smita in i skuggan och försvinna in i litteraturens värld i två dagar – vare sig du fascinerats för rymden sedan barnsben eller inte.

Rymdens alfabet Rymdens alfabet
Rymdens alfabet

Rymdens alfabet

ISBN 9789127158269
Utkom 27 maj 2019

2019 är det 50 år sedan den första månlandningen. Rymdens alfabet är ett närvarande reportage och en litterärt och filosofiskt reflekterande berättelse om rymdfartens historia och framtid.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Träna dig i att vara snäll mot dig själv

Här är ett åttaveckorsprogram för dig som vill öva självmedkänsla i kombination med mindfulness. Självmedkänsla innebär att möta sig själv med vänlighet och omtanke när livet känns svårt. Forskning att detta program ger en långvarig ökning av självmedkänsla och välmående, samtidigt som det minskar ångest och depression.

Mindful self-compassion Mindful self-compassion
Mindful self-compassion

Mindful self-compassion

ISBN 9789127824492
Utkom 23 mars 2019

Självmedkänsla uppstår ur hjärtat av mindfulness. Tillsammans kan mindfulness och självmedkänsla skapa ett tillstånd av att vara i en varm, samhörig medveten närvaro.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.

Danskt hygge för djurälskande tweenisar.

Freddy måste hela tiden flytta med sin mamma. Han orkar inte ha fler nya vänner eller bonussyskon. Det enda han önskar sig är en hund att älska, men hans mamma är allergisk mot pälsdjur. Lyckligtvis träffar han Eskild och tillsammans har de en djurklubb. De läser om boaormar och nakenhundar. Det händer något med en hamster. Allt blir mycket dramatiskt.

För 9–12 år om att vara äldst på mellanstadiet

Det här är en trilogi – där böckerna kan läsas var och en för sig – för den som just har lämnat mellanstadiet bakom sig och ska börja högstadiet till hösten. Böckerna handlar om några avgörande månader i huvudpersonernas liv och om att vara äldst på mellanstadiet.  

Trädhjärta

En spännande roman om ensamhet, religion, längtan efter kärlek och bekräftelse.

Trädhjärta Trädhjärta
Trädhjärta

Trädhjärta

ISBN 9789127155725
Utkom 27 april 2019

En spännande roman om ensamhet, religion, längtan efter kärlek och bekräftelse.

Gå till produkten
Du har nått den maximala köpsumman.