Korean BBQ

Koreansk BBQ är något av det godaste och trevligaste som finns. Den här boken är ett utdrag ur Japansk grillning som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. 

Tryckta utgåvor

Korean BBQ Korean BBQ
Korean BBQ Kommande
Utgiven: 2019-05-04
96 Sidor
ISBN 9789127162594
Inbunden

Hade det funnits någon rättvisa i världen, och om rätterna bara hade haft lite mindre krångliga namn, skulle koreanska grillrätter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det här laget. Koreansk bbq går nämligen snabbt att förbereda men lång tid att äta. Det är också en oerhört social form av matlagning där ett gäng munsbitar kött förbereds och serveras med en massa enkla, grönsaksbaserade smårätter som sedan grillas på små bordsgrillar av gästerna själva. Köttet virar man in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker superfåniga koreanska dryckeslekar.

Koreansk BBQ är helt enkelt något av det godaste och trevligaste som finns, därför var det självklart att ge ut den här boken som består av ett utdrag ur Japansk grillning som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. I ett 20-tal nya recept lär vi oss allt från att göra egen kkakdugi, rättikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man gör koreanska salladslökspannkakor eller avslutar grillmåltiden med någon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae – som även är underbart umamistinn tröstemat en kulen söndagskväll i november.

Jonas Cramby är matskribent i bland annat Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor och ¡Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut över hela världen