Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Saori Ichihara

Saori Ichihara är född och uppvuxen i Japan, och flyt­tade till Sverige för elva år sedan. I Japan jobbade hon som kock på olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo. I Sverige har hon bland annat jobbat på hyl­lade restaurangerna Esperanto, Shibumi och Oaxen krog innan hon blev kökschef på egna restaurangen Ichi, som fokuserade på nordiskjapansk mat. 2015 kom hon på tredje plats i Årets kock. Idag frilansar Saori och har bland annat olika pop up-restauranger runtom i Norden.

Följ Saori Ichihara

Japansk comfort food

Japansk comfort food innehåller de allra godaste rät­terna som tonkatsu, teriyaki, karaage, snabbramen och olika donburi – ris med topping. Mat som är enkel att laga hemma, med råvaror som är lätta att få tag på, och som går snabbt att laga såväl vardag som helg. Och trots att rätterna är enkla gör finishen i recepten att smakerna blir autentiska och mycket goda.

Läs mer