Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Läslov gymnasiet

Lästips och läslovstävling

Kickstarta läslovet med böcker som engagerar, väcker nyfikenhet, överraskar och berikar. Lycka till med läsningen och missa inte vår läslovstävling!

Lästips

Lästips

Tävla och vinn!

Berätta hur du motiverar dina elever att läsa och du har chans att vinna fina läslovspriser. Tävlingen pågår till och med 31 oktober. Vinnarna kommer att tillkännages på @naturochkultur_skola

1:a pris  är en klassuppsättning av Angie Thomas The Hate U Give 

Debutanten Angie Thomas har skrivit en modern klassiker om rasismen i USA ... Samtidigt som upploppens attacker mot det egna hemområdets enda apotek framstår som lika absurd för en ung människa i jakt på begriplighet. Det är en konflikt som inte går att separera från identitet, och Thomas beskriver sammansmältningen så väl att man får lust att slåss för ett återtagande av ordet identitetspolitik. Som något vackert och sant. 

Alice Kassius Eggers, Sydsvenskan 

Sextonåriga Starr Carter lever i två världar: den fattiga förorten där hon bor och den fina privatskolan inne i stan. Hennes tillvaro krossas när hon blir ensamt vittne till hur polisen skjuter ihjäl hennes barndomsvän Khalil.   

Med en stark berättarröst gestaltas Starrs värld, som är full av konflikter men också full av kärlek. Träffsäkert beskrivs rasismen i skolan, Starrs alltmer ansträngda förhållande till sin vita pojkvän och sin kärleksfulla familj, vars liv inte värderas högt av samhället i stort.  

Tävla här:

Tävla här:

OBS! Tävlingen är avslutad.

Jag undervisar på: