Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Välkommen till Natur & Kultur Läromedel och Författarwebben!

Hit hoppas vi att du kommer att söka dig ofta. Våra författare är det viktigaste vi har och vi vill hålla kontakten med dig. Utan författare inga läromedel.

Distansundervisning med digitala läromedel från Natur & Kultur

Dagens ord i dag och ett antal dagar framöver är tveklöst corona. För oss som verkar inom utbildningsbranschen innebär det bland annat att:

  • det uppstår nya behov av digitala läromedel i skolorna för att kunna bedriva distansundervisning
  • förlagets kundansvariga tvingas avboka inplanerade skolbesök
  • alla event där vi skulle ha presenterat våra tryckta och digitala produkter ställs in eller skjuts på framtiden, till exempel Läromedias Inspirationsdagar och SETT.

I den här speciella situationen har vi förlängt prova på-perioden (som annars är 30 dagar) för våra digitala läromedel till att gälla vårterminen ut. Vi kan alltså fortsätta att skapa kännedom om våra produkter och samtidigt låta både lärare och elever testa dem i skarpt läge. Men viktigast av allt: tillsammans gör vi – och andra ledande aktörer i branschen – en avgörande och av lärarna uppskattad insats för att distansundervisningen ska fungera.

Tack för att du är läromedelsförfattare på Natur & Kultur!

Nya titlar på Natur & Kultur Läromedel

Läs mer om några av våra många nya titlar.

Prisutdelningar på Bokmässan

På Bokmässan i Göteborg delade SLFF ut sina läromedelsförfattarpriser Lärkan. Vi är mycket stolta över att inte mindre än fyra pristagare skriver för Natur & Kultur Läromedel så vi säger stort och varmt grattis till:

Anna Ericsson-Nordh och Ingmari Lundhäll som fick pris i kategorin Lågstadiet.

Lena Alfredsson och Hans Heikne som fick pris i kategorin Gymnasiet.

Även Svenska Akademien delade ut priser på Bokmässan och vi säger grattis till Sara Persson! Sara tog emot Svenska Akademiens svensklärarpris i kategorin svenska som andraspråk.

Med på bilden är även prisutdelaren Mats Malm, ständig sekreterare i Svenska Akademien.

Vi är glada och stolta över att få skapa marknadens bästa läromedel med dig. Tillsammans hjälper vi lärare på alla stadier att bedriva undervisning på det sätt som passar dem och deras elever.

Du som har samarbetat med oss ett tag kommer att känna igen en hel del av det som finns här på Författarwebben. Vi hoppas att du som precis har börjat arbeta med oss kommer att hitta information här som underlättar för dig i din författarverksamhet. Dessutom är vi självklart intresserade av att veta om du har förslag på information som du tycker borde finnas här. 

Utan författare inga läromedel.