Välkommen till Natur & Kultur Läromedel och Författarwebben!

Hit hoppas vi att du kommer att söka dig ofta. Våra författare är det viktigaste vi har och vi vill hålla kontakten med dig. Utan författare inga läromedel.

Nya titlar på Natur & Kultur Läromedel

Läs mer om några av våra många nya titlar.

Ingvar Lundbergpriset 2019

Ulrika Wolff, professor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet, får ta emot Ingvar Lundbergpriset 2019. Prissumman är på 100.000 kr och prisutdelningen ägde rum i samband med Läs- och skrivkonferensen den 29 mars. Läs juryns motivering och se hela listan med tidigare pristagare.

Ulrika Wolffs forskning handlar främst om hur man kan få barn med läs- och skrivsvårigheter att läsa bättre och att tidiga insatser ger bättre förutsättningar i skolan och i samhället. 

... för att hon utifrån en bred förståelse av läsningens alla delar, skarpsynt och uthålligt, undersöker vilka metoder som bäst gynnar elevers läs- och skrivutveckling ...

Hurra för Lärkan och Lärkungen 2018!

På Skolforum delade SLFF ut sina läromedelsförfattarpriser Lärkan och Lärkungen. Vi är mycket stolta över att två pristagare skriver för Natur & Kultur Läromedel så vi säger stort och varmt grattis till:

Katja Roselli som fick debutantpriset Lärkungen. Katja är författare till spanskläromedlet Dos semanas en julio för högstadiet.

Linda Palm som fick Lärkan i kategorin Förskola. Linda är författare till Kompisar.

Med på bilden är även gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström som delade ut priserna.

Hurra för BELMA 2018!

EEPG (European Educational Publishers Group) arrangerar varje år en tävling och priserna delas ut på Frankfurter Buchmesse. Tävlingen heter BELMA - Best European Learning Materials Awards och det delas ut priser i flera olika kategorier. Den här gången fick PULS Förskoleklass ta emot en silvermedalj och vi säger grattis till Johan RundbergHilkka Mikkonen och Karin Persson Gode!

På plats för att ta emot priset var N&K-medarbetaren Eva Hagrot, lämpligt nog klädd i silver, eller som hon själv uttryckte det i sitt tacktal: "Dressed in silver but going for gold." Prisutdelare var Helga Holtkamp, direktör för EEPG.

Eva Hagrot tar emot BELMA. Prisutdelare: Helga Holtkamp.
Utan författare inga läromedel.

Vi är glada och stolta över att få skapa marknadens bästa läromedel med dig. Tillsammans hjälper vi lärare på alla stadier att bedriva undervisning på det sätt som passar dem och deras elever.

Du som har samarbetat med oss ett tag kommer att känna igen en hel del av det som finns här på Författarwebben. Vi hoppas att du som precis har börjat arbeta med oss kommer att hitta information här som underlättar för dig i din författarverksamhet. Dessutom är vi självklart intresserade av att veta om du har förslag på information som du tycker borde finnas här.