Välkommen till Natur & Kultur Läromedel och Författarwebben!

Hit hoppas vi att du kommer att söka dig ofta. Våra författare är det viktigaste vi har och vi vill hålla kontakten med dig. Utan författare inga läromedel.

Vi är glada och stolta över att få skapa marknadens bästa läromedel med dig. Tillsammans hjälper vi lärare på alla stadier att bedriva undervisning på det sätt som passar dem och deras elever.

Du som har samarbetat med oss ett tag kommer att känna igen en hel del av det som finns här på Författarwebben. Vi hoppas att du som precis har börjat arbeta med oss kommer att hitta information här som underlättar för dig i din författarverksamhet. Dessutom är vi självklart intresserade av att veta om du har förslag på information som du tycker borde finnas här. 


Nya titlar på Natur & Kultur Läromedel

Klicka på omslagen för att läsa mer om några av våra många nya titlar

Upptäck matematiken i förskolan Dos semanas en Julio Echo 7


Hurra för Lärkan och Lärkungen 2018!

På Skolforum delade SLFF ut sina läromedelsförfattarpriser Lärkan och Lärkungen. Vi är mycket stolta över att två pristagare skriver för Natur & Kultur Läromedel så vi säger stort och varmt grattis till:

Katja Roselli som fick debutantpriset Lärkungen. Katja är författare till spanskläromedlet Dos semanas en julio för högstadiet.

Linda Palm som fick Lärkan i kategorin Förskola. Linda är författare till Kompisar.

Med på bilden är även gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström som delade ut priserna.


Så här marknadsför vi din titel

Den här bilden är tagen på ett av många event som Natur & Kultur arrangerat eller där vi har deltagit som utställare under våren. Om du vill veta mer om vilken typ av marknadsföringsinsatser vi gör för dina titlar så kan du läsa vidare under fliken Marknadsföring


Vi säger grattis till Anne-Marie Körling!

Anne-Marie Körling

Anne-Marie Körling får årets Ingvar Lundbergpris med motiveringen:

... för sitt mångsidiga och outtröttliga arbete att motivera barn och unga att läsa. Med vidsyn, beläsenhet och djup förståelse för barns behov och möjligheter inspirerar hon lärare att hitta nya vägar att väcka elevers läslust – och föräldrar att växa som förebilder. Hon möter det enskilda barnet med samma engagemang som hon når ut till en bred publik via sina böcker, föreläsningar, radioprogram, sin blogg och som Läsambassadör. Anne-Marie Körling gör läsning till en lustfylld, gemensam angelägenhet.

Ingvar Lundbergpriset delades ut den 18 april på Läs- och skrivkonferensen som arrangeras av Natur & Kultur. I sitt tacktal berättade Anne-Marie Körling bland annat om hur hennes läslust väcktes i morfars knä när han högläste för familjen. Hon betonade att högläsning och närvaro är viktiga ingredienser för att göra barn till läsare.

Läs mer om priset och pristagaren.


Digitalare undervisning - nytt nummer om ökad motivation med digitala verktyg ute nu!

Digitalare 2/2018 Digitalare 2/2018

Johanna Engholm, du arbetar med vår nya tidningssatsning Digitalare undervisning. Det senaste numret handlar om hur man kan motivera sig att använda digitala verktyg. Kan du ge ett smakprov på vad det innehåller?
– Digital undervisning blir en del av läroplanen till hösten och det tycker vi är spännande, nödvändigt och kul! Men det kan kännas svårt tror vi också så därför ville vi ge inspiration och motivation. I tidningen kan du läsa om hur du blir "factful", varför spelifiering är bra för motivationen och hur man kan arbeta med alternativa lärverktyg.

Vad är det bästa med Digitalare undervisning?
– Ambitionen med tidningen är att lyfta frågan om digitala verktyg och digital kompetens på ett sätt som kan tilltala både den som känner sig främmande för den digitala världen och den som redan är ganska hemma där. Sedan vill jag så klart att läsarna ska bli både inspirerade och få med sig något som de inte visste sedan tidigare.

Om jag har ett tips på något ni borde skriva om, vart vänder jag mig då?
– Hör av dig till mig johanna.engholm@nok.se. Jag tar GÄRNA emot tips!

Skaffa din egen prenumeration i dag om du inte redan har gjort det. Vad det kostar? Ingenting.