Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Välkommen till Natur & Kultur Läromedel och Författarwebben!

Hit hoppas vi att du kommer att söka dig ofta. Våra författare är det viktigaste vi har och vi vill hålla kontakten med dig. Utan författare inga läromedel.

Distansundervisning med digitala läromedel från Natur & Kultur

Dagens ord i dag och ett antal dagar framöver är tveklöst corona. För oss som verkar inom utbildningsbranschen innebär det bland annat att:

  • det uppstår nya behov av digitala läromedel i skolorna för att kunna bedriva distansundervisning
  • förlagets kundansvariga tvingas avboka inplanerade skolbesök
  • alla event där vi skulle ha presenterat våra tryckta och digitala produkter ställs in eller skjuts på framtiden, till exempel Läromedias Inspirationsdagar och SETT.

I den här speciella situationen har vi förlängt prova på-perioden (som annars är 30 dagar) för våra digitala läromedel till att gälla vårterminen ut. Vi kan alltså fortsätta att skapa kännedom om våra produkter och samtidigt låta både lärare och elever testa dem i skarpt läge. Men viktigast av allt: tillsammans gör vi – och andra ledande aktörer i branschen – en avgörande och av lärarna uppskattad insats för att distansundervisningen ska fungera.

Tack för att du är läromedelsförfattare på Natur & Kultur!

Nya titlar på Natur & Kultur Läromedel

Läs mer om några av våra många nya titlar.

Grattis Cilla Dalén!

Cilla Dalén är årets mottagare av kanske det viktigaste av Stiftelsen Natur & Kulturs priser: Ingvar Lundbergpriset. Prissumman är 100 000 kronor och ska tilldelas en person som har gjort avgörande insatser inom forskning eller utbildning för att främja kunskap om läs- och skrivinlärning. Det kan även vara en pedagog som har utvecklat metoder för att undervisa barn i läsning och väckt deras lust att läsa, eller någon som på annat sätt stimulerat barns läsande.

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.

Vi är glada och stolta över att få skapa marknadens bästa läromedel med dig. Tillsammans hjälper vi lärare på alla stadier att bedriva undervisning på det sätt som passar dem och deras elever.

Du som har samarbetat med oss ett tag kommer att känna igen en hel del av det som finns här på Författarwebben. Vi hoppas att du som precis har börjat arbeta med oss kommer att hitta information här som underlättar för dig i din författarverksamhet. Dessutom är vi självklart intresserade av att veta om du har förslag på information som du tycker borde finnas här. 

Utan författare inga läromedel.