Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

3000 lärare och elever samlas för mänskliga rättigheter

Den 30 augusti är det dags för invigning av de 30 kuber som ingår i årets Kubprojekt. Det är Raoul Wallenberg Academy, med stöd från oss på Natur & Kultur, som driver projektet där 30 svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet, har skickats till utvalda skolor runt om i Sverige och utomlands.

Genom metoden får skolor stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag, samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad.

Nu avslutas arbetet i samband med Raoul Wallenbergs dag då alla 30 kuber samlas i en offentlig utställning i Kungsträdgården i Stockholm. Närmare 3000 elever och lärare från hela Sverige som alla arbetat med kuberna samlas för att delta i invigningen. 

Firar med konsert

”Låt oss samlas och hylla medmänsklighet nu när valet börjar närma sig. Idag kanske mer än någonsin måste vi agera i Raoul Wallenbergs anda mot främlingsfientlighet och intolerans.”

Så skriver Raoul Wallenberg-stiftelsen på sin hemsida. Kubutställningen följs av en konsert den 30 augusti, med artister som Isa & Fille, Oscar Zia och den feministiska dansgruppen Unruly gang, med flera.

Läs mer och se programmet här

När: 30 augusti, på stora scenen i Kungsträdgården, kl. 18:00-19:00.