3000 lärare och elever samlas för mänskliga rättigheter

Den 30 augusti är det dags för invigning av de 30 kuber som ingår i årets Kubprojekt. Det är Raoul Wallenberg Academy, med stöd från oss på Natur & Kultur, som driver projektet där 30 svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet, har skickats till utvalda skolor runt om i Sverige och utomlands.

Genom metoden får skolor stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag, samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad.

Nu avslutas arbetet i samband med Raoul Wallenbergs dag då alla 30 kuber samlas i en offentlig utställning i Kungsträdgården i Stockholm. Närmare 3000 elever och lärare från hela Sverige som alla arbetat med kuberna samlas för att delta i invigningen. 

Firar med konsert

”Låt oss samlas och hylla medmänsklighet nu när valet börjar närma sig. Idag kanske mer än någonsin måste vi agera i Raoul Wallenbergs anda mot främlingsfientlighet och intolerans.”

Så skriver Raoul Wallenberg-stiftelsen på sin hemsida. Kubutställningen följs av en konsert den 30 augusti, med artister som Isa & Fille, Oscar Zia och den feministiska dansgruppen Unruly gang, med flera.

Läs mer och se programmet här

När: 30 augusti, på stora scenen i Kungsträdgården, kl. 18:00-19:00.