Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Prova digitala läromedel redan under lärarutbildningen

I samarbete med Skolon ger vi lärarhögskolor kostnadsfri tillgång till ett utbud av Natur & Kulturs digitala läromedel.

Det innebär att lärarstudenter redan under utbildningen kan få en inblick i möjligheterna det finns i att arbeta med digitala läromedel som Digilär och NOKflex.

– Projektet möjliggör att lärarstudenter kan testa olika typer av digitala lärresurser och börja utforska bra arbetssätt som de sedan kan ta med sig när det är dags att ta steget ut i verkligheten, berättar Ann Förberg, Marknadschef på Natur & Kultur Läromedel och Akademi.

Alla högskolor och universitet i Sverige som bedriver lärarutbildning är välkomna att anmäla sitt intresse. För att komma igång behöver en ansvarig på lärosätet anmäla intresse via Skolons hemsida. Följ den här länken och klicka på knappen "Kom igång ni med" längst ner på sidan. Är du lärarstudent och nyfiken på projektet? Tipsa gärna en ansvarig på din utbildning.

Nyhet UVK – nu både i tryckt och digital version

Tillsammans med flera av landets ledande forskare inom utbildningsvetenskap gör vi nu en större satsning i form av kurslitteratur specifikt framtagen för UVK-kurser inom lärarutbildningen. Den utbildningsvetenskapliga kärnan är gemensam för alla lärarstuderande i Sverige och innehåller de grundläggande kunskaper och färdigheter som blivande förskollärare och lärare behöver.

Vill du ha mer information om vår högskoleutgivning? Välkommen att höra av dig till Christoffer Ahl eller titta närmare på vårt utbud av kurslitteratur inom pedagogik.

Pontus Kipowski
Kundansvarig