KBT inom barn- och ungdomspsykiatrin
2:a utgåvan


Här beskrivs hur KBT kan tillämpas vid de vanligaste psykiatriska tillstånden hos barn och unga.
Med Rivstarts tydliga struktur och varierade övningar lär sig dina elever svenska snabbare. Passar för Sfi studieväg 3/ Nybörjare med studievana/ Svenska som främmande språk (A1–C1)/ Sva grundvux/ Sva 1-3 på gymnasiet och vuxenutbildningen.
Mål är ett läromedel för nyanlända vuxna och ungdomar som behöver metodisk stöttning i klassrummet och vid självstudier.
En berättelse om vänskapen som överlevde Förintelsen att läsa
tillsammans, vuxna och barn.
Just nu kan endast avtalskunder handla hos oss. För att genomföra ditt köp kommer du att behöva logga in med ett konto anslutet till en avtalskund.
För att bli avtalskund, skapa ett konto på Mina sidor och anslut dig till din skola.
Här beskrivs hur KBT kan tillämpas vid de vanligaste psykiatriska tillstånden hos barn och unga.
Här beskrivs hur KBT kan tillämpas vid de vanligaste psykiatriska tillstånden hos barn och unga.
Boken inleds med en beskrivning av vad som är utmärkande för arbete med barn, ungdomar, och deras familjer och nätverk. De diagnoser som tas upp är bland annat social ångest, generaliserat ångestsyndrom, tvångssyndrom, PTSD, stresstörning, depression, ADHD och autism. Författarna visar hur KBT-modellen och beteendeanalysen kan se ut, beskriver olika behandlingsvägar och ger belysande fallvinjetter. Boken avslutas med en genomgång av det ökande empiriska stödet för KBT vid de olika tillstånden.
Detta är en uppdaterad andra utgåva av denna klassiska bok om KBT inom barn- och ungdomspsykiatrin. Boken är avsedd som kursbok för all grundutbildning inom psykoterapi med KBT-inriktning. Den kan också fungera som stöd för professionellt verksamma terapeuter.
Kapitelförfattarna till denna antologi är några av Sveriges av ledande forskare och kliniker samt experter inom respektive område. Lars-Göran Öst är professor emeritus i klinisk psykologi vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet.
Boken ger en tydlig och tillgänglig genomgång av teori, empiri och behandlingsstrategier på en nivå som upplevs som klinisk relevant och hands on.Erling Hansen, Beteendeterapeuten nr 2, 2018
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera optimalt för dig.