Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Curry

Guide till världens godaste

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

Läs mer...
Curry Curry
Curry
Kommande

Curry

ISBN 9789127185005
Utkommer 13 september 2024
ISBN
9789127185005
Typ
Inbunden
Recensionsdatum
2024-09-13
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.
Curry Curry
Curry
E-bok (Epub3)
Kommande

Curry

ISBN 9789127185012
Utkommer 13 september 2024
ISBN
9789127185012
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

CURRY innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry.

Curry är så mycket mer än den gula kryddbland­ningen vi svenskar vuxit upp med. I denna bok utforskar vi curryrätternas färgsprakande värld och dess kulinariska betydelse världen över. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascina­tion för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.

Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga curryrätter. Recepten är inte bara goda utan ger dig en inblick i hur lokala råvaror bildar en mångfald av storslagna smaker.

Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och dess förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

CURRY innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry.

Curry är så mycket mer än den gula kryddbland­ningen vi svenskar vuxit upp med. I denna bok utforskar vi curryrätternas färgsprakande värld och dess kulinariska betydelse världen över. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascina­tion för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.

Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga curryrätter. Recepten är inte bara goda utan ger dig en inblick i hur lokala råvaror bildar en mångfald av storslagna smaker.

Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och dess förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.

Andra intressanta titlar