Fixa genren

En del av Fixa svenskan

Fixa genren är en del av Fixa svenskan – ett basläromedel för Svenska 1–3. Fixa svenskan skapar trygghet i klassrummet och ger dig friheten att planera och genomföra undervisningen på det sätt du tycker är bäst. Du kan arbeta med alla böckerna i serien eller välja de delar som passar din undervisning här och nu.

 

Tryckta läromedel

Fixa genren, andra upplagan
Häftad 312 sidor. 2015-08-10. ISBN 9789127442122
299 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala läromedel

Fixa genren Digital u ljud, andra upplagan
Onlineprodukt 312 sidor. 2015-08-12. ISBN 9789127442795
99 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Kostnadsfritt extramaterial

Fixa genren

Om Fixa genren

För Svenska 1, 2 och 3. Läsa och skriva i genrer

Populära Fixa genren finns nu i en andra upplaga och har uppdaterats med genrer som PM och retorikanalys. Till den andra upplagan finns det även ett kostnadsfritt interaktivt bedömningsstöd som fungerar som ett levande dokument i samtal kring bedömning med elever. Med Fixa genren får dina elever verktygen för att förstå vad som utmärker olika genrer. Här finns mönstren de behöver när de ska producera texter inom såväl svenskan som andra ämnen. Varje kapitel är uppbyggt efter samma tydliga struktur som inleds med en eller flera mönstertexter, därefter följer fakta om genren, övningar och workshoppar innan eleven producerar sin text i den aktuella genren. För att eleverna ska lyckas så bra som möjligt med sina texter behandlar Uppslaget bland annat språkriktighet, dispositionsmodeller och källkritik.

Interaktivt bedömningsstöd

Med bedömningsstödet till Fixa genren blir den formativa bedömningen överskådlig. Välj om du vill arbeta i en interaktiv pdf eller en pdf för utskrift. Ladda ner utan kostnad här.

Fixa svenskan - med maximal frihet och maximal trygghet

Fixa svenskan skapar trygghet i klassrummet och ger dig friheten att planera och genomföra undervisningen på det sätt du tycker är bäst. Du kan arbeta med alla böckerna i serien eller välja de delar som passar din undervisning här och nu.

I alla delar av Fixa svenskan finns en tydlig struktur med mönstertexter, examinerande uppgifter och bedömningsstöd.

1) Mönstertexter
Först beskrivs och analyseras mönster i språket och litteraturen som kan vara skönlitterära texter, sakprosatexter eller språkexempel.

2) Övningar
I olika typer av övningar får eleverna arbeta vidare med mönstren under rubriker som Förstå, Förklara, Diskutera och Workshop.

3) Examinerande uppgift
Varje kapitel avslutas med en examinerande uppgift och till denna finns det bedömningsstöd.