Lärarens guide till Idrott och hälsa

Teori, praktik, bedömning i årskurs 4-6

En handbok för idrottsläraren som undervisar i årskurs 4-6. I boken ligger fokus på de teoretiska momenten som ingår i det centrala innehållet för årskurs 4-6. 

Tryckta läromedel

Lärarens guide till Idrott och hälsa
Specialbindning 152 sidor. 2017-05-03. ISBN 9789127446762
425 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Kostnadsfritt extramaterial

Lärarens guide till Idrott och hälsa - teori, praktik, bedömning

Om Lärarens guide till Idrott och hälsa

I den här boken får du som är lärare i Idrott och hälsa en grundlig genomgång av de teoretiska momenten i undervisningen. I boken får du förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet och koppla detta till de praktiska momenten. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i åk 6. Boken innehåller även ett förslag på i vilken årskurs det passar bra att genomföra de olika momenten. I boken finns det kopieringsunderlag på bedömningsmatriser samt övningar och uppgifter till eleverna. 


I handledningen tydliggörs kursplanens syfte och kunskapskrav.

Digitalt material

Eleverna har även tillgång till digitala övningar som ligger gratis under Extramaterial. Till boken medföljer en lärarwebb där bilder och kopieringsunderlag finns tillgängliga för visning på interaktiv skrivtavla.

Författarna

Linda Persson arbetar som förstelärare på en grundskola i Sollentuna kommun. Hon undervisar i ämnena idrott och hälsa, svenska och matematik. Åsa Rindstål arbetar som lärare på en grundskola i Sigtuna kommun och undervisar i ämnena idrott och hälsa, hem- och konsumentkunskap, svenska och matematik. 

En bok i PREST-serien

I PREST-serien ingår lärarhandledningar i de praktiska estetiska ämnena för årskurs 4-6. Handledningarna ger en omfattande genomgång av de teoretiska momenten inom respektive ämne. Du som lärare får förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet samt ger tips och upplägg på hur du kan koppla teori till de praktiska delarna. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i årskurs 6.