Lärarens guide till Hem- och konsumentkunskap

Teori, praktik, bedömning i årskurs 4-6

En handbok som innehåller 16 lektionsupplägg som utgår från det centrala innehållet för åk 1–6: Mat, måltider och hälsa, Konsumtion och ekonomi samt Miljö och livsstil. Det teoretiska innehållet förstärks med hjälp av praktiska övningar vilket leder till att eleven får goda möjligheter att utveckla sina förmågor i ämnet.

Tryckta läromedel

Lärarens guide till Hem- och konsumentkunskap
Specialbindning 212 sidor. 2017-06-14. ISBN 9789127446755
425 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Kostnadsfritt extramaterial

Lärarens guide till Hem- och konsumentkunskap - teori, praktik, bedömning

Om Lärarens guide till Hem- och konsumentkunskap

I den här boken får du som är lärare i Hem- och konsumentkunskap en grundlig genomgång av de teoretiska momenten i undervisningen. I boken får du förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet och koppla detta till de praktiska momenten. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i åk 6. Boken innehåller även ett terminsupplägg och kopieringsunderlag på bedömningsmatriser samt övningar och uppgifter till eleverna. Via en unik kod på omslagets insida kommer du åt alla kopieringsunderlag som finns i boken om du vill visa dessa på digital storbild. 

Digitalt extramaterial

Eleverna har även tillgång till digitala övningar som ligger gratis under Mina sidor.


Författaren

Maria Hagblad arbetar som hem- och konsumentkunskapslärare i Sala kommun. 

En bok i PREST-serien

I PREST-serien ingår lärarhandledningar i de praktiska estetiska ämnena för årskurs 4-6. Handledningarna ger en omfattande genomgång av de teoretiska momenten inom respektive ämne. Du som lärare får förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet samt ger tips och upplägg på hur du kan koppla teori till de praktiska delarna. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i årskurs 6.