Lärarens guide till Slöjd

Teori, praktik, bedömning åk 4-6

En handbok för slöjdlärare i årskurs 4-6. Boken innehåller rikligt med bedömningsstöd med tydliga exempel och konkretiserade kunskapskrav. Boken tar även upp hur man kan arbeta formativt i undervisningen och hur man kan flippa sin slöjdundervisning. 

Tryckta läromedel

Lärarens guide till Slöjd
160 sidor. 2018-01-10. ISBN 9789127449176
425 kr
Köp direkt via din återförsäljare

Om Lärarens guide till slöjd

I den här boken får du som är lärare slöjd en grundlig genomgång av de teoretiska momenten i undervisningen. I boken får du förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet och koppla detta till de praktiska momenten. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i åk 6. I handledningen finns det kopieringsunderlag på bedömningsmatriser samt övningar och uppgifter till eleverna. Via en unik kod på omslagets insida kommer du åt alla kopieringsunderlag som finns i boken om du vill visa dessa på digital storbild.

Digitalt material

Eleverna har även tillgång till digitala övningar som ligger gratis under Mina sidor.

Författarna

Elin Holm och Ludvig Widén arbetar på Kunskapsskolan i Norrköping och undervisar i slöjd och bild för årskurs 6-9. Elin är aretemeriterad förstelärare och arbetar för att driva utvecklingen av slöjd- och bildämnena inom Kunskapsskolan. Ludvig är en erfaren flippare av sina slöjdfilmer. Han driver Youtubekanalren Magister Slöjd och spelade in sina första filmer under 2011.

En bok i PREST-serien

I PREST-serien ingår lärarhandledningar i de praktiska estetiska ämnena för årskurs 4-6. Handledningarna ger en omfattande genomgång av de teoretiska momenten inom respektive ämne. Du som lärare får förslag på hur du i undervisningen kan arbeta med det teoretiska innehållet inom ämnet samt ger tips och upplägg på hur du kan koppla teori till de praktiska delarna. Du får även stöd i bedömningen av elevernas förmågor, vilket ger en bra grund att stå på inför betygssättningen i årskurs 6.