Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Vildplockat kokboken

Rallarros, kirskål, spansk körvel och maskros – det är bara några av de vilda växter som är utmärkta att använda i matlagning.

Läs mer...
Vildplockat kokboken Vildplockat kokboken
Vildplockat kokboken
Kommande

Vildplockat kokboken

Utkommer 21 april 2023

ISBN
9789127181168
Typ
Inbunden
Sidantal
224
Du har nått den maximala köpsumman.
Vildplockat kokboken Vildplockat kokboken
Vildplockat kokboken
E-bok (Epub3)
Kommande

Vildplockat kokboken

Utkommer 21 april 2023

ISBN
9789127181182
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.

Rallarros, kirskål, spansk körvel och maskros – det är bara några av de vilda växter som är utmärkta att använda i matlagning. I Vildplockat kokboken finns recept på rätter som svamppesto med vitkål, tartar med rostad björkbladsmajonnäs, toast med sillkremla, hjortronsoppa med älgörtskräm och karameller med smak av kvanne.

Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 100 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du får tips om hur du tar hand om det du plockat genom konserveringsmetoder som att torka, lägga in, jäsa och syra – samtidigt som du lär dig att bygga upp ditt eget skafferi. Till varje växt hittar du också information om bland annat växtplats och skördetid.

Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken – det mesta går att ta vara på!

Rallarros, kirskål, spansk körvel och maskros – det är bara några av de vilda växter som är utmärkta att använda i matlagning. I Vildplockat kokboken finns recept på rätter som svamppesto med vitkål, tartar med rostad björkbladsmajonnäs, toast med sillkremla, hjortronsoppa med älgörtskräm och karameller med smak av kvanne.

Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 100 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du får tips om hur du tar hand om det du plockat genom konserveringsmetoder som att torka, lägga in, jäsa och syra – samtidigt som du lär dig att bygga upp ditt eget skafferi. Till varje växt hittar du också information om bland annat växtplats och skördetid.

Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken – det mesta går att ta vara på!

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Vildplockat kokboken av Niki Sjölund & Lena Flaten
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Lena Flaten och Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild, Vildplockat kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten, foto: Klas Sjöberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild, Vildplockat kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten, foto: Klas Sjöberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild, Vildplockat kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten, foto: Klas Sjöberg
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild, Vildplockat kokboken av Niki Sjölund och Lena Flaten, foto: Klas Sjöberg

Andra intressanta titlar