Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Vildplockad svamp

Ätbara svampar i svenska naturen

Vildplockad svamp Vildplockad svamp
Vildplockad svamp
kommande

Vildplockad svamp

Utkommer 30 april 2021

Isbn
9789127171558
Typ
Inbunden
Sidantal
160
Du har nått den maximala köpsumman.
Vildplockad svamp Vildplockad svamp
Vildplockad svamp
E-bok (Epub3)
kommande

Vildplockad svamp

Utkommer 30 april 2021

Isbn
9789127171763
Typ
E-bok (Epub3)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via
Vildplockad svamp Vildplockad svamp
Vildplockad svamp
E-bok (PDF)
kommande

Vildplockad svamp

Utkommer 30 april 2021

Isbn
9789127171756
Typ
E-bok (PDF)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Jonas Cramby
Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Inlagebild Vildplockad svamp av Niki Sjölund

Presskontakt

Maria Nilsson
Pressansvarig illustrerad fakta

Andra intressanta titlar