Leda som arbetslag
Ledarskap och yrkesroller i förskolan


Leda som arbetslag har som utgångspunkt att alla som arbetar i förskolan
har en ledarroll och att ledarskap är en process som formas tillsammans
genom reflektion och dialog.
För att prova på materialet behöver du skapa ett konto eller logga in. Klicka på Logga in för att komma vidare.
Logga inLeda som arbetslag har som utgångspunkt att alla som arbetar i förskolan
har en ledarroll och att ledarskap är en process som formas tillsammans
genom reflektion och dialog.
Boken erbjuder stöd i hur förskolan kan bygga arbetslag där det pågår ett aktivt kollegialt lärande och kollegialt ledarskap. Teorier om lärande organisation och ledarskap presenteras på ett praktiknära sätt.
Varje kapitel innehåller reflektionsfrågor som kan stödja arbetslaget att leda mot en gemensam riktning. Boken bidrar med konkreta verktyg för att bygga en hållbar lärande organisation och innehåller också en mängd exempel från förskolans praktik.
Till boken finns även en studiehandledning som kostnadsfritt kan laddas ner via nok.se.
Med en tilltalande grafisk formgivning med många illustrationer är boken lättläst men fördjupande i sina frågeställningar. Helhetsbetyg 5.Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 21, 2022
Jenni Nilsson och Mimmi Örberg är utbildade förskollärare och har tidigare arbetat som pedagogiska utvecklare. För närvarande är de doktorander i pedagogik vid Uppsala universitet. Utöver forskarutbildningen undervisar de blivande förskollärare och handleder verksamma arbetslag och rektorer. Författarna har i Förskoleserien tidigare skrivit Demokrati! Teori och praktik i förskolan som utkom i maj 2020.