Gå till innehåll
Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Texmex från grunden

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder... Läs mer om Texmex från grunden...
Texmex från grunden Texmex från grunden
Texmex från grunden

Texmex från grunden

ISBN 9789127133037
Utkom 15 september 2012
ISBN
9789127133037
Typ
Inbunden
Sidantal
143
Du har nått den maximala köpsumman.
Texmex från grunden Texmex från grunden
Texmex från grunden
E-bok (Epub)

Texmex från grunden

ISBN 9789127140301
Utkom 20 mars 2014
ISBN
9789127140301
Typ
E-bok (Epub)
Sidantal
143
Du har nått den maximala köpsumman.

Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.


Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.


"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren

"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend


"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner

»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«

Svenska Dagbladet

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Texmex från grunden av Jonas Cramby jpg

Andra intressanta titlar