Japansk whisky

Och annan asiatisk single malt av världsklass

Följ med på en resa till Japan, Indien och Taiwan och till några av ländernas mest legendariska destillerier. Med ena foten i sin egen terroir och den andra i Skottland, har asiatisk single malt whisky kommit att utvecklas till ett helt unikt fenomen.

Läs mer...
Japansk whisky Japansk whisky
Japansk whisky
kommande

Japansk whisky

Utkommer 5 oktober 2019

Isbn
9789127162129
Typ
Inbunden
Sidantal
176
Du har nått den maximala köpsumman.
Japansk whisky Japansk whisky
Japansk whisky
E-bok (PDF)
kommande

Japansk whisky

Utkommer 5 oktober 2019

Isbn
9789127162143
Typ
E-bok (PDF)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via

För tio år sen var japanskt whisky måttligt populär men på några år har allt förändrats. Efterfrågan på japansk whisky har skjutit i höjden och det pratas om hur bra single malt det fanns i Indien och Taiwan. Vad var det som hade hänt? Och vad är det som egentligen kännetecknar asiatisk single malt?

I Japansk whisky får du följa med på en resa till några av ländernas mest legendariska destillerier. I Japan vittnar grundaren av japansk whisky – Masataka Taketsuru – om en 100 år gammal tradition. Hans kemikunskaper och anteckningar från en praktik i Skottland gav upphov till en ny våg av destillerier under 1900-talet. Ett exempel är hans eget livsverk Yoichi som ligger på ön Hokkaido. Destilleriets pannor drivs fortfarande med kol som skyfflas in för hand i ugnarna – en konst som ytterst få andra praktiserar. Dessutom besöker vi några mindre hantverksdestillerier, allt från det nyöppnade Mars Tsunuki till det smått legendariska Chichibu.

Även Indien och Taiwan har på senare år visat vad de går för. I utkanten av Bangalore destillerar Amrut råsprit i lokaltillverkade kopparpannor. I Taiwan var Kavalan först ut med att göra single malt i samband med att spritmonopolet avskaffades. Med hjälp av skotsk expertis i kombination med sina varma och fuktiga klimat har båda länderna utvecklat en egen whiskystil – ofta kännetecknad av tropisk frukt och en slående komplexitet. Med ena foten i sin egen terroir och den andra i Skottland, har asiatisk single malt whisky kommit att utvecklas till ett helt unikt fenomen.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Saba Joshi
Daniel Bruce
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Jonas Cramby
Japansk whisky

Presskontakt

Emelie Bååth
pressansvarig illustrerad fakta