Fjädrar

Av Jacqueline Woodson. Översatt av Alva Dahl

”Hopp är det där med fjädrar”, så börjar dikten som Frannie läser i skolan. Hon har inte tänkt så mycket på hopp, det finns så mycket annat att tänka på. Till exempel att hennes vän Samantha blivit troende. Och att det börjat en ny kille i klassen.


Tryckta utgåvor

Fjädrar Fjädrar
Fjädrar
Utgivningsdatum 2019-04-01
ISBN 9789127161108
Inbunden

Digitala utgåvor

Fjädrar Fjädrar
Fjädrar
Utgivningsdatum 2019-04-01
ISBN 9789127161115
E-bok
Fjädrar Fjädrar
Fjädrar
Utgivningsdatum 2019-04-15
ISBN 9789127162358
Ljudbok

Om boken

Fjädrar är en underbar berättelse för alla åldrar, som förmedlar framtidshopp och livsglädje.

BTJ

Woodsons språk är både ett rakt prosaberättande och ett magiskt, kanske surrealistiskt och det är väl så vår verklighet kan te sig. En perfekt högläsningsbok!

Kristianstadsbladet

Finstämd skildring av utanförskap

Kommunalarbetaren

Man kan tro att det här är en snabbläst liten bok för mellanstadiet, men Jacqueline Woodson skriver på ett sätt som gör att man inte kan hasta sig igenom boken. Och man vill inte missa en nyans för den är både spännande och den dröjer sig kvar hos en. Mitt allra bästa tips på högläsning i klassen just nu. 

Sveriges Radio P4

”Hopp är det där med fjädrar”, så börjar dikten som Frannie läser i skolan. Hon har inte tänkt så mycket på hopp, det finns så mycket annat att tänka på. Till exempel att hennes vän Samantha blivit troende. Och att det börjat en ny kille i klassen. Han är blek, har långt hår, kan teckenspråk, gråter på lektionerna och rör upp en massa känslor i klassen. Vintern som följer är full av överraskningar, såväl bra som dåliga. De leder till att Frannie börjar se saker på ett nytt sätt – hennes brors dövhet, hennes mammas rädslor, skolmobbarens ilska och sin egen längtan efter ”det där med fjädrar”.

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Carlos Diaz
Jacqueline Woodson Foto: Carlos Diaz
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Sara Acedo
Fjädrar av Jacqueline Woodson
Olivia Borg
PR-ansvarig barn och ungdom