Den dag du börjar

Det kommer finnas stunder när du går in i ett rim och ingen ser ut precis som du. Kanske är det din hud, dina kläder eller ditt lockiga hår. Kanske ser ingen ut som du eller så springer alla fortare än du. Eller så tycker någon att du har konstig mat i matsäcken.


Tryckta utgåvor

Den dag du börjar Den dag du börjar
Den dag du börjar Nyhet
Utgivningsdatum 2019-07-27
ISBN 9789127162365
Inbunden
Recensionsdatum 2019-07-27

Den innehåller smärtan i att bli lämnad utanför. Men också glädjen i att finna en gemenskap. Och en tröst i att, om inte förr så senare, någon gång i alla fall, så kommer man att hitta någon som är lite som man själv.

Arbetarbladet

En fin samtalsöppnare om hur det är att känna sig utanför, samt om samhörighetens glädje

BTJ

Det kommer att finnas stunder när du går in i ett rum och ingen ser ut precis som du. Kanske är det din hud, dina kläder eller ditt lockiga hår.

Kanske ser ingen ut som du eller så springer alla fortare än du eller så tycker någon att du har konstig mat i matsäcken. Men det kommer också att finnas stunder när ingen är som du, men alla vill lyssna på din berättelse och när du börjar berätta blir världen plötsligt större och kanske upptäcker ni att det finns plats för alla.

Den dag du börjar är en bilderbok om att känna att man inte passar in. Empatiskt och känsligt gestaltar Almapristagaren Jacqueline Woodson känslan av utanförskap och lyckan i gemenskap. 

Pressbilder

Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Den dag du börjar av Jacqueline Woodson och Rafael López
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
Ladda ner Hämtningen har börjat ...
© Foto
Carlos Diaz
Jacqueline Woodson Foto: Carlos Diaz