Lärare

En Handbok

Att bedriva undervisning som verkligen gör skillnad är något de flesta lärare strävar mot. Med Lärare – en handbok av skoldebattören och författaren Per Kornhall blir vägen dit lättare. Det är en stöttande och på flera sätt utmanande bok om undervisning, lärarrollen och meningen med skolan. 


Tryckta utgåvor

Lärare Lärare
Lärare
Utgivningsdatum 2018-09-07
350 Sidor
ISBN 9789127823198
Häftad
Provläs

Att bedriva undervisning som verkligen gör skillnad är något de flesta lärare strävar mot. Med Lärare – en handbok av skoldebattören, skolutvecklaren och författaren Per Kornhall blir vägen dit lättare. Det är en stöttande och på flera sätt utmanande bok om undervisning, lärarrollen och meningen med skolan. Med avstamp i forskning och egna erfarenheter går författaren igenom några av de vanligaste problemen lärare står inför i dag, och vill därigenom stärka lärarens undervisande roll och yrkeskunnande. Vad är effektiv undervisning? Hur utövar jag ett gott ledarskap i klassrummet? Och inte minst: Hur överlever jag egentligen som lärare i dag med konflikter, krav och stress?

Boken Lärare – en handbok är en bra och handfast inledning till läraryrket, till exempel som kurslitteratur på lärarutbildningar, men fungerar lika bra som inspirations- och uppslagsbok för den mer erfarna läraren.