Hjärnsmarta barn

Stärk ditt barns hjärna och bli själv smartare på kuppen

Att vara hjärnsmart – att förstå hur hjärnan fungerar – kan göra livet lättare för både dig och dina barn. I boken Hjärnsmarta barn förvandlar Anette Prehn med lätt hand vetenskapliga teorier till praktiska strategier och presenterar en rad effektiva tekniker att använda sig av i vardagen och på så sätt stärker du ditt barns hjärna för livet.

Digitala utgåvor

Hjärnsmarta barn Hjärnsmarta barn
Hjärnsmarta barn
Utgiven: 2017-03-11
ISBN 9789127818842
E-bok

Att vara hjärnsmart – att förstå hur hjärnan fungerar – kan göra livet lättare för både dig och dina barn. Barn med hjärnsmarta föräldrar blir betydligt bättre på att lära sig nya saker, hantera förändringar och klara av livet i stort.

När vi däremot inte känner till hjärnans spelregler kan det leda till aggression, trots, förtvivlan eller maktlöshet. Det är synd för alla inblandade – och ofta helt onödigt.

Hjärnsmarta barn har skrivits för att hjälpa dig att vara hjärnsmart oftare – även när du är trött, frustrerad eller på dåligt humör.

Anette Prehn förvandlar med lätt hand vetenskapliga teorier till praktiska strategier och presenterar en rad effektiva tekniker att använda sig av i vardagen. Det handlar om att känna till hjärnans spelregler, göra små justeringar i sitt eget reaktionsmönster, hitta nya vägar i kommunikationen och få hjärnan att spela med – både din egen och barnens. På så sätt stärker du ditt barns hjärna för livet.

Hjärnsmarta barn är fylld av exempel, förklaringar och tips. Texten är personlig och innehållet lättillgängligt. Den är skriven med ett enkelt och klargörande språk. (...) Boken kan rekommenderas till föräldrar och pedagoger som ett hjälpmedel att fundera över och utveckla samspel med barn och ungdomar.

Hanna Troëng, BTJ-häftet