Om Kakor/Cookies

Natur & Kultur webbplats använder kakor (cookies). Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till användandet av kakor.

En kaka är en liten textfil som skickas från webbplatsen till besökarens dator för att webbplatsen ska känna igen besökarens dator. Kakor används normalt för att förbättra användarupplevelsen för besökaren. Alla webbplatser kan skicka kakor till besökarens dator om denne tillåter det. För att informationen inte ska missbrukas kan webbplatser bara läsa information från kakor sparade av dem själva och inte från några andra webbplatser. Informationen som samlas in är anonym och innehåller inga personliga uppgifter. Kakor kan inte skada filer eller öka risken för virus på besökarens dator.

Det finns två typer av kakor:

  • Den första typen, permanenta, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen, exempelvis logga in.
  • Den andra typen kallas sessionscookies, eller temporära kakor. Under tiden en besökare är inne på en webbsida skickas den här typen av kakor mellan besökarens dator och servern för att kunna koppla information, exempelvis vilka inställningar som besökaren har valt på webbplatsen. Sessionscookies försvinner när besökaren stänger sin webbläsare och sparas inte permanent.


Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder cookies kan du stänga av funktionen i din webbläsares säkerhetsinställningar. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer heller inte att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.

Vilka kakor använder Natur & Kultur?

Natur & Kultur använder både permanenta och temporära kakor. Permanenta kakor används exempelvis för att du som besökare enkelt ska kunna logga in eller besvarar instuderingsfrågor. Temporära kakor används för att du som är inloggad ska slippa logga in på nytt varje gång du följer en länk till en ny sida.

A Piece of Cake

Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn. 

Mer info