Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Typografiska illustrationer

Förutom logotyp, typografi och andra gemensamma grafiska inramningar vi använder, vill vi emellanåt låta de olika rösterna vi är värdar för komma fram. Detta gör vi med hjälp av s k typografiska illustrationer. 

En typografisk illustration behöver inte följa våra vanliga typografianvisningar, utan här handlar det om att ge utrymme för individuella uttryck hos enskilda titlar/produkter där det finns behov att förstärka innehållet både informativt och känslomässigt.

Tänk gärna på att det i dessa sammanhang är extra viktigt att få med vår logotyp så att kopplingen till Natur & Kultur inte går förlorad.


Text    

Ryggradsannonsen

En typografisk illustration på en affisch. De typografiska illustrationerna är fria från typografianvisningar, de ska på mest kongeniala sätt illustrera sig själv. Vi använder våra egna färger.

Typografiska illustrationer exempel 1

Asimov-annonsen

En typografisk illustration i en annons. Ibland är det som att gå över ån efter vatten för att beskriva en boks egenskaper. Den bästa copywritern kan ibland vara författaren själv. Här är ett exempel ur författaren Asimovs ”Jag, Robot”. Typograferat som sig bör i robotstil.

Typografiska illustrationer exempel 2

 

Kom ihåg

Vi ser citaten som typografiska illustrationer som inte behöver följa våra vanliga typografi-anvisningar. Kom dock ihåg att få med den gemensamma grafiska inramningen som vår logtype och andra relevanta designelement.