Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Bilder

Bildsök

I vårt bildarkiv med bokinfo hittar du högupplösta bokomslag, författarbilder och annat pressmaterial kring en del av vår aktuella utgivning. Materialet är avsett för pressen och andra som vill informera om Natur & Kulturs böcker och får användas fritt enbart i detta syfte. Observera att fotografens namn alltid måste anges i anslutning till fotot (gäller ej omslagsbilder). 

Bildsök

Porträtt

En annan återkommande ingrediens är bilder på författare och författarteam. Här vill vi också uppmuntra till ett starkt individuellt bildspråk som lyfter fram upphovsmakarnas personligheter. Svartvitt, färg, utomhus, i studio, the more the merrier! Vad gäller bildernas beskärning är följande att föredra: inga ramar, och helst enkelt rektangulära eller kvadratiska. 

Bilderna ska ha bra kontrast, och gärna kännas naturliga,avslappnade och grafiska. För att skapa ett sammanhängande grafiskt uttryck, t ex när vi använder flera författarporträtt i samma trycksak el dyl. Då vill vi gärna att porträttbilderna är svartvita. I de sammanhang det inte går att använda svartvita bilder är det naturligtvis tillåtet att använda färgbilder.

Bildkollage författarbilder

Produktbilder

Vi har tre olika sätt att visa våra produkter.

Den vanliga är en enkel bild av produktens framsida, utan skugga, som vi använder för att visa våra omslag på webben.

Produktbilder exempel 1

Den andra är en enkel bild av produktens framsida, men med en 25 %-ig svart skugga i sydöstligt läge.

Produktbilder exempel 2 med skugga

Den tredje varianten vi använder är det vi valt att kalla 3D-bild.

För att göra ett bokomslag till s k 3-D behöver du Photoshop. Som underlag behöver du bokomslagets framsida, gärna inkl rygg. Sedan är det rent photoshoparbete med skuggor, texter, ryggar, blänk etc.

Produktbilder exempel 3 3D

 

Om du behöver, finns det till din hjälp Photoshop-mallar som man kan använda.