Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Logotypen: En stark signal

Vår logotyp är vårt främsta kännetecken och finns med som avsändare i allt vårt kommunikativa material och på alla våra produkter och tjänster. Det är därför viktigt att logotypen hanteras varsamt och konsekvent. I det här avsnittet finns riktlinjer om hur logotypen ska användas i olika sammanhang.

Obs! Skapa aldrig en egen logotyp, utan använd de digitala logotypfiler som finns färdiga.

Ska du arbeta med våra bokomslag har vi samlat instruktioner och mallar på vår frilanswebb.

Regler för placering och storlek

  • Placera logotypen klart synlig, mot en bakgrund som skiljer sig från plattornas röda och svarta.

  • Om du av någon anledning använt en bakgrund som är för mörk eller av annan orsak inte synliggör logotypen tillräckligt, kan du lägga en tunn vit ram runt logotypen. Gör den så tunn som möjligt.

  • På marknadsmaterial placeras logotypen med fördel i övre högra hörnet, lika långt från ovankant som högerkant med god skärsmån. Vanligaste storlek på logotype är 32-35 mm bred. Det är fördelaktigt att hålla dessa mått om du, som ofta blir fallet, presenterar flera saker ihop: ett visitkort, ett produktblad, en katalog.

  • Endast i undantagsfall får logotypen göras utfallande. Några exempel på undantag är visitkort, bärkasse och julkort. I annonser, affischer och produktblad placerar du logotypen inom god skärsmån från kanterna. På våra produkter (bokryggar etc) gäller specifika regler.

  • Storleken på logotypen kan variera. På våra påsar är den så stor den kan bli och på mässor och i andra miljöer låter vi den också ta för sig ordentligt. Men en bra sak att veta är att på alla kontorstryck och alla mallar i A4-format så är den satt i en och samma storlek: 35 mm bred. Det blir alltså fördelaktigt att hålla det måttet om du, som ofta blir fallet, presenterar flera saker ihop: ett visitkort, ett produktblad och en katalog.

  • Minsta tillåtna storlek är 15 mm bred.


Normal storlek: 35 mm

Natur och Kultur logotyp normal storlek

Minsta storlek: 15 mm

Natur och Kultur logotyp minsta storlek


Svartvit logotyp

Den svartvita varianten av logotypen ska du bara använda när mediet begränsar dig: t ex en svartvit annons.

Natur och Kultur svartvit logotyp

Hämta filer

Vi har delat in nedladdningen av logtypen för olika användningsområden.

Skärmvisning

Utskrift

Tryck