PULS Biologi 4-6 Människan

Boken som berättar om hur kroppen fungerar

Biologi Digital lärresurs
4-6

Grundbok i biologi med faktatexter på rätt nivå, som tillsammans med bilder och en tydlig form underlättar läsförståelsen.


Tryckta läromedel

PULS Biologi 4-6 Människan Arbetsbok, tredje upplagan PULS Biologi 4-6 Människan Arbetsbok, tredje upplagan
PULS Biologi 4-6 Människan Arbetsbok, tredje upplagan
Utgivningsdatum 2012-12-07
48 Sidor
ISBN 9789127421295
Häftad
Provläs
PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok, tredje upplagan PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok, tredje upplagan
PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok, tredje upplagan
Utgivningsdatum 2012-08-15
80 Sidor
ISBN 9789127421288
Häftad
Provläs
PULS Biologi 4-6 Människan Lärarbok, tredje upplagan PULS Biologi 4-6 Människan Lärarbok, tredje upplagan
PULS Biologi 4-6 Människan Lärarbok, tredje upplagan
Utgivningsdatum 2013-02-05
96 Sidor
ISBN 9789127421301
Specialbindning
Provläs

Digitala läromedel

PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok Digital, tredje upplagan PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok Digital, tredje upplagan
PULS Biologi 4-6 Människan Grundbok Digital, tredje upplagan
Utgivningsdatum 2014-09-05
Licenstid 365 dagar
ISBN 9789127436978
Onlineprodukt

Kostnadsfritt extramaterial

PULS 4-6 Biologi Människan

Om PULS Biologi 4-6 Människan PULS Biologi 4-6 Människan Tredje upplagan

Vad händer med maten i kroppen? Varför slår hjärtat snabbare när jag sprungit? Kan man glömma att andas? Varför är det bra att motionera? Allt detta kan man läsa om i den här boken som handlar om kroppens olika organsystem och hur de samverkar.

Dessutom finns texter om hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Här beskrivs också hur några vanliga sjukdomar och enklare skador kan behandlas. Det sista kapitlet tar upp puberteten och hur en ny människa blir till.

PULS 4–6 är ett komplett paket för undervisning i NO, SO och Teknik.

Se även PULS Biologi 4-6 Naturen.

Arbetsbok

Arbetsboken hjälper eleverna att förstå ord och begrepp de läst i grundböckerna. De visar hur man kan tänka kring texten: Vad stod det? Vad kommer jag ihåg? Vad tänker jag själv? Uppgifterna i PULS arbetsböcker är varierade och kul; här finns rebusar, korsord och kluriga frågor!

Det här innehåller arbetsboken:

Cellerna - Huden - Skelettet - Musklerna - Hjärtat och blodet - Andningsvägarna - Mag-/tarmsystemet - Nervsystemet - Sinnena - Droger - Att börja bli vuxen

Kostnadsfritt extramaterial

PULS Biologi Människan fortsätter på webben! Här finns extramaterial med elevövningar och facit. Du får också tabeller för bedömning och centralt innehåll kopplat till grundböckerna.

Digitalbok

PULS Biologi Människan digitalbok innehåller inläst text. Till digitalboken finns också filmer som förklarar begrepp och skeenden i kroppen samt bildspel och interaktiva övningar. Efter varje avsnitt finns kunskapskoll med frågor.

Prova gratis!
Gå in på nok.se/prova så får du en prova på-kod. Den ger möjlighet att själva utforska någon av PULS digitalböcker gratis under 14 dagar.

Studiestöd på modersmål

Till PULS Biologi Människan finns det studiestöd på modersmål som riktar sig till nyanlända elever och elever som endast har nybörjarkunskaper i svenska. Det består av en studiehandledning i ljudboksform kopplat läromedlet. Studiestödet är på elevens modersmål och hjälper eleven tillgodogöra sig lärobokens innehåll. 
För mer information se Inläsningstjänst >>

Lärarboken – Inspiration, fakta och handledning

Lärarböckerna i PULS är helt centrala och består av flera delar. Vår önskan är att de både ska vara ett stöd i vardagen och ge inspiration till dig som pedagog.

Till varje uppslag i elevens grundbok får du en mängd tips i lärarboken. Här finns diskussionsfrågor, mer fakta och förslag på uppgifter kopplat till innehållet. Till den del uppgifter finns också kopieringsunderlag. Tanken är att göra arbetet med grundböckerna lätt och omväxlande. Öppna lärarboken och börja undervisa!

Digilär Biologi för årskurs 4-6

Digilär Biologi för mellanstadiet är ett digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för biologi i årskurs 4-6 enligt Lgr 11. Läromedlet består av två delar: Människan och Naturen. Här finns ett stort material med texter, bilder, bildspel och fördjupningstexter och mer kommer det att bli. Läs mer, prova och köp via Digilär.se!

Läs mer