Mellantid

"Boken Mellantid är en ögonöppnare. Brittiska journalisten och författaren Marina Benjamin skriver där avväpnande, lättsamt och idéhistoriskt berikande om klimakteriet." 
Maria Domellöf-Wik, Göteborgs-Posten

Mellantid är en lågmäld men intensiv genomlysning av vad det innebär att bli femtio i en kultur som hyllar ungdomen och uppmanar kvinnor att dölja och förneka åldrandet.

Tryckta utgåvor

Mellantid Nyhet
Inbunden 2018-09-08. ISBN 9789127157132
Köp direkt via din återförsäljare

Digitala utgåvor

Mellantid Nyhet
E-bok 2018-09-08. ISBN 9789127157149
Köp direkt via din återförsäljare

Extramaterial

Läs ett utdrag ur Mellantid.pdf
.pdf-format

Om boken

Det här är en bok för alla som vill spy på självhjälpsböcker med käcka tillrop om att livet börjar vid femtio. Den ser på åldrandet med klarsyn och inte utan sorg, men med en stark vilja att utforska alla aspekter av det. Vad händer med förhållandet till en ännu äldre mor? Vad händer när en dotter börjar bli vuxen? Bland vännerna, som blir ännu viktigare, utspelar sig en tragedi. En av dem drabbas av en aggressiv cancer och går bort, dryga femtio år fyllda. Jämfört med henne har författaren ändå en framtid, vilket drabbar henne med starka känslor av skuld.

Mellantid är indelad i kapitel med rubriker som Hud, Ryggrad, Muskler och Inälvor, men det är en bok som når så mycket längre än att beskriva det kroppsliga åldrandet. Det är en bok om livet. Om den del vi helst inte pratar om.

Marina Benjamin är brittisk författare och journalist. Hon har arbetat som kulturjournalist på tidskriften New Statesman och tidningen Evening Standard, och har givit ut fyra böcker, bland annat Last Days in Babylon, en berättelse i romanform om hennes mormor som föddes i Bagdad.

Översättare: Emeli André.