Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Föräldraskap

Föräldraböcker om barn och tonåringar

Föräldraböcker, barn

Fem gånger mer kärlek

Fem gånger mer kärlek, eller med andra ord: att ge sina barn fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning! Den här boken visar hur man som förälder gör detta. 

Läs mer

Jag törs inte men gör det ändå

De viktigaste råden från forskningen illustreras i verkliga berättelser om barn som har fått hjälp. Lika mycket handlar boken om hur vuxna kan förebygga problem och stärka barns välmående i allmänhet. Boken riktar sig till föräldrar och professionella som arbetar med barn och ungdomar.

Läs mer

Stjärnan som var rädd för publiken

Stjärnan som var rädd för publiken är skriven för barn i åldrarna 3–8 år. Detta är del 2 i serien ”Rädda vuxna” som lekfullt uppmuntrar barn att utmana sina rädslor, byggt på vetenskapligt belagda terapimetoder.

Läs mer

Veterinären som var rädd för hundar

Spindlar, mörker eller att gå vilse – det finns mycket som barn kan vara rädda för. Ibland blir rädslan så stark att barnet inte vågar göra det som hen egentligen vill. Men du som vuxen kan hjälpa barnet att bli modigare! 

Läs mer

Vad alla föräldrar borde få veta

Vad alla föräldrar borde få veta ger hjälp att sålla i det enorma informationsflöde som finns, genom att utgå från forskning och presentera sådant som visat sig fungera bra för många.

Läs mer

God natt!

Vi människor sover upp till en tredjedel av våra liv! För barn är sömnen extra viktig och föremål för mycket tankar och oro hos föräldrar, särskilt under de första åren.

Läs mer

ADHD-guiden för föräldrar

Den internationella bästsäljaren Adhd-guiden för föräldrar är en komplett handbok som hjälper dig att förstå ditt barn och att få tillvaron att fungera på bästa sätt. 

Läs mer

Föräldraböcker, tonåringar

Lyssnar din tonåring?

Om tonårstiden är stökig och svår – hur kan man prata med sitt barn? Den här boken vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig över kommunikationen med de växande barnen. Du får lära dig sätt att samtala som väcker motivation utan att skapa motstånd hos den du talar med.  

Läs mer

Älskade förbannade tonåring

Att ha förmånen att vara förälder är en av livets största gåvor. Samtidigt är tonårsperioden den svåraste utmaningen för många föräldrar. 

Läs mer

Den tysta kraften

Hur ska man hitta sin plats här i världen om man är inbunden och reserverad? Hur gör man för att slippa bli förbisedd av kompisar, lärare och andra? Och hur skaffar man vänner när man knappt vågar prata med folk?

Läs mer