Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Holy Smoke BBQ

Holy Smoke BBQ

"Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar."
Norrtelje Tidning


Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid.   


Lär dig vilken typ av smoker som fungerar bäst för dina behov, hur du ska tänka när du väljer träslag och lagrar veden, tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmhåller köttet, och inte minst lagar alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar på Holy smokes eget vis.


Holy Smoke BBQ:s rökresa slutar inte i Bräcke, häng med på roadtrip till rökgrillningens ursprung i djupaste amerikanska södern. På ett trettiotal besök till söderns mest klassiska shacks möter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och får bakgrunden till varför dagens bbq blivit omåttligt populär bland köttälskare.  


Johan Fritzell och Johan Åkerberg levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur köttet blir smältande gott och smakrikt. Johan Fritzell är hemmarökaren som efter en 40-kris utan någon egentligen plan köpte en jättesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillhörande cateringverksamhet, en agentur för smokers och klippkort på flyget till Texas. Vapendragaren Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.  


 
"Johan Fritzell och JohanÅkerberg står nog för den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok »Texas BBQ«."
Umeå Tidning


"Tekniker, tips och rejält rökdoftande recept."
Allt om Vin


 

Visa mer

"Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar."

Norrtelje Tidning

Titel: Holy Smoke BBQ Utgiven: April 2017 Sidor: 176 Författare: Johan Åkerberg, Johan Fritzell

Inbunden

ISBN:

9789127150492

Tipsa/dela:
Stäng

Tipsa en vän

Skicka

Andra populära titlar inom Mat och dryck

Japansk grillning

Japansk grillning

Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ

Jonas Cramby, Jonas Cramby
Azur

Azur

Mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika

Joel Åhlin
Skörd

Skörd

41 grönsaker, 810 recept från Ekolådan

Anette Dieng, Ingela Persson
Rå som sushi

Rå som sushi

Nordiska råvaror och japanska smaker

Frida Ronge